0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
  • Vanaf €50,- GRATIS verzending
Maag en darmen

Maag en darmen

Ondersteuning bij maag en darmen van jouw paard? VITALstyle adviseert graag! 

Een goede darmflora is van belang voor een fit en actief paard. Het is de basis van een gezonde weerstand. Veel voorkomende problemen met maag en darmen zijn koliek, maagzweer en diarree. Colosan van VITALstyle geeft verlichting bij storingen in het maagdarmkanaal, zoals koliek, gasophoping en verstopping. DarmBalans van VITALstyle is goed voor een evenwichtige darmflora en ondersteunt bij rantsoenwisselingen en diarree bij paarden. VITALstyle geeft jou graag meer informatie over maag en darmen bij paarden. 

6 resultaten

Veelvoorkomende maag- en darmproblemen bij paarden

Ondanks dat je goed voor je paard zorgt, kan het voorkomen dat je paard last krijgt van maag en darmen. Veelvoorkomende maag- en darmproblemen zijn: 
Koliekkoliek bij paarden is een vorm van buikpijn en kan zeer pijnlijk zijn voor het paard. Koliek bij paarden is er in verschillende vormen, waaronder gaskoliek en zandkoliek. 

Maagzweer: Net zoals bij mensen kunnen paarden ook last hebben van een maagzweer. Een maagzweer komt meer voor bij renpaarden. Oorzaken van een maagzweer bij paarden kunnen zijn stress, voeding en training.

Diarree: Diarree bij paarden komt regelmatig voor. Je herkent het aan dunne mest, vieze staart en billen en het vaker mesten. Diarree is vaak onschuldig, maar er kan ook iets anders aan de hand zijn. Zorg ervoor dat je paard altijd voldoende, schoon drinkwater heeft en neem bij twijfel altijd contact op met een dierenarts. Lees meer over diarree in ons blog Diarree bij paarden

Voeding en maag en darmen paard

Het spijsverteringsstelsel is een belangrijk onderdeel in de stofwisseling van het paard. Het zorgt dat belangrijke stoffen uit voeding worden omgezet. Om de voeding te verteren is het van groot belang dat de maag en darmen van het paard in goede gezondheid zijn. Wist je dat de darmflora voor 80% het immuunsysteem van je paard bepaalt? Veel weerstandsproblemen, maag- en darmproblemen, allergieën en andere problemen ontstaan door een tekort aan kruiden en een te eenzijdig rantsoen. Door de darmflora van je paard zo divers en natuurlijk mogelijk te voeden, krijgt je paard een sterk immuunsysteem.  

Een paard heeft een kleine maaginhoud en eet van nature 14 tot 16 uur per dag, dit betekent dat het beter is om het paard meerdere keren kleine hoeveelheden eten te geven dan in een keer een grote hoeveelheid. Daarnaast is het belangrijk dat het paard eerst ruwvoer krijgt en daarna pas krachtvoer, dit zorgt ervoor dat de spijsvertering op gang wordt gebracht. Naast goede voeding is voldoende watervoorziening van groot belang. Een paard drinkt wel 20 tot 50 liter per dag.

Ondersteunen van de maag en darmen bij paarden

Van nature houdt het paard zijn darmflora, immuunsysteem, spijsverteringen stofwisseling in balans door een breed scala aan kruiden, waaronder duivelsklauw. Door voerwisselingen, infecties of stress kan de darmflora flink uit balans raken. Door de maag en darmen in balans te houden, zit het paard weer snel goed in zijn vel en ziet hij er gezond uit!  Meer weten over kruiden voor paarden? Je leest het in ons blog Kruiden voor paarden

Waarom VITALstyle?

Elk product van VITALstyle draagt bij aan het totale welzijn van jouw paard en helpt de natuur een handje. Met het gebruik van VITALstyle producten geef je de wereld een stukje beter door aan de volgende generaties. Advies nodig over onze voeding en geneesmiddelen?  Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!