0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
  • Vanaf €50,- GRATIS verzending
Maag en darmen

Maag en darmen

Een optimale spijsvertering? Kies de beste producten van VITALstyle

Heeft jouw paard een goede darmflora? VITALstyle (voorheen ECOstyle) biedt jou de supplementen, waardoor het spijsverteringsstelsel van jouw paard in balans komt én blijft. Onze OerBalans is de onmisbare schakel in een optimaal paardenrantsoen en de basis voor een goede darmflora. Zijn er problemen zoals dunne mest? DarmBalans brengt de darmflora weer in balans, ondersteunt bij rantsoenwisselingen en dunne mest. 

Spijsvertering

Een paard is een herbivoor, wat betekent dat het van nature vezelrijke voeding eet. Dit zijn kruiden, hooi en gras. Deze vezels worden in de blinde en dikke darm omgezet in voedingsstoffen met behulp van bacteriën, dit is wat het verteringsstelsel van het paard bijzonder maakt.   

8 resultaten

Het belang van een gezond spijsverteringsstelsel  

Het spijsverteringsstelsel is een belangrijk onderdeel in de stofwisseling van het paard. Het zorgt dat belangrijke stoffen uit voeding worden omgezet. Om de voeding te verteren is het van groot belang dat het spijsverteringsstelsel van het paard in goede gezondheid is. Wist je dat de darmflora voor 80% het immuunsysteem van je paard bepaalt? Veel weerstandsproblemen, spijsverteringsstoornissen, allergieën en andere problemen ontstaan door een tekort aan kruiden en een te eenzijdig rantsoen. Door de darmflora van je paard zo divers en natuurlijk mogelijk te voeden, krijgt je paard een sterk immuunsysteem.  

Voeding paard 

Een paard heeft een kleine maaginhoud en eet van nature 14 tot 16 uur per dag, dit betekent dat het beter is om het paard meerdere keren kleine hoeveelheden eten te geven dan in een keer een grote hoeveelheid. Daarnaast is het belangrijk dat het paard eerst ruwvoer krijgt en daarna pas krachtvoer, dit zorgt ervoor dat de spijsvertering op gang wordt gebracht. Naast goede voeding is voldoende watervoorziening van groot belang. Een paard drinkt wel 20 tot 50 liter per dag.   

Ondersteunen van het spijsverteringsstelsel  

Van nature houdt het paard zijn darmflora, immuunsysteem, spijsverteringen stofwisseling in balans door een breed scala aan kruiden. OerBalans bevat veel kruiden waarmee het de stofwisseling van het paard stimuleert. Door voerwisselingen, infecties of stress kan de darmflora flink uit balans raken. DarmBalans brengt de maagdarmfunctie weer in balans. Hierdoor zit het paard weer goed in zijn vel en ziet hij er gezond uit!   

Waarom VITALstyle?

Elk product van VITALstyle draagt bij aan het totale welzijn van jouw paard en helpt de natuur een handje. Met het gebruik van VITALstyle producten geef je de wereld een stukje beter door aan de volgende generaties. Advies nodig over onze voeding en geneesmiddelen?  Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!