0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren

Alles over Hoef & Pees

Goede en sterke hoeven

Gezonde en stevige hoeven bij je paard lijken soms vanzelfsprekend, maar dat is helaas niet altijd het geval. Het kan een flinke uitdaging zijn om zachte brokkelhoeven aan te pakken. Een tekort aan silicium en calcium kan leiden tot verminderde hoefkwaliteit en bijvoorbeeld brokkelhoeven bij paarden. Hoef & Pees van VITALstyle bevat een hoog gehalte aan silicium en geeft de juiste ondersteuning voor het behoud van een uitstekende hoefkwaliteit en sterke banden en pezen. 

Hoef & Pees van VITALstyle geeft de juiste ondersteuning voor het behoud van een uitstekende hoefkwaliteit en sterke banden en pezen. Het draagt bij aan het versterken van bindweefsel, belangrijk voor het behoud van sterke hoeven en pezen. Met Hoef & Pees voeg je extra calcium en silicium toe aan het rantsoen van je paard. Veerkrachtige hoeven en sterke pezen zijn essentieel voor het leveren van krachtige prestaties. 

Voeradvies per dag  
Paard 600 kg  80 g
Paard 400- 600 kg 70 g
Pony 150 - 300 kg  60 g
Veulen 30 g


Aantal dagen met verpakking bij een dosering Hoef & Pees van 80 gram:
4 kilo = 50 dagen

Prijs per dag:
€0,89 bij een dosering Hoef & Pees van 80 gram.
Je kunt Hoef & Pees dagelijks aan je paard geven, maar minimaal 1-2 keer per jaar om voldoende collageenvezels aan te maken.

Samenstelling

Grasmeel, tarwegries, 7,5% kalkwier (Maerl), 4% gist, moutkiemen, sojaolie.

Analyse: 10,0% ruw eiwit, 2,5% ruw vet, 6,3% ruwe celstof, 46,0% ruwe as, 28,0% zoutzuur onoplosbare as, 3,0% calcium, 0,9% fosfor, 0,3% natrium, suiker 3%, zetmeel 7%.

Toevoegingen per kg

Technologische toevoegingsmiddelen: 250.000 mg diatomeeënaarde, 125.000 mg clinoptiloliet van sedimentaire oorsprong (1g568).

Hoef & Pees is GMO-vrij bevat geen toegevoegde suikers.  

Wat zit er in Hoef & Pees?

Hoef & Pees bevat de Elastine-formule. Een slimme combinatie van diatomeeënaarde, clinoptiloliet, gist en kalkwier. Deze bronnen van silicium en calcium versterken elkaar voor het behoud van veerkrachtige hoeven, pezen en banden. Daarnaast houdt het de huid elastisch. Silicium stimuleert ook de natuurlijke aanmaak van glucosamine.

SPECIFICATIES
SPECIFICATIES
Artikelnummer 8711731024068
Diergroep Paard
Gezondheid Aanvullend diervoeder
Productgroep Paardenapotheek
Soort Hoeven en pezen
10/10
08/08/2022 Marije
Mijn merrie staat bekend om haar slechte hoefkwaliteit, niet alleen zij maar eigenlijk alle paarden uit haar lijn (Zussen, nichtjes enz) zijn bekend met extreme brokkelhoeven. Voor Hoef en Pees dus een ware uitdaging. Na het gebruik merkte ik dat de nieuwe aangroei van hoornmateriaal van betere kwaliteit was, de kleur en structuur waren beter dan het 'oude' hoorn. Aangezien haar voeten ook erg langzaam groeien zal er wel wat meer tijd nog overheen gaan voor de resultaten helemaal optimaal zijn. Dus het was geen wondermiddel voor haar, maar ik ben wel tevreden over de resultaten.
10/10
04/08/2022 Marsha v N
Mijn review uit 2017 is weg, dus hier nog een keer: Wildebras oftewel Vosje onze vriendelijke reus van 1.76m. Na de eerste peesblessure is ze ingezet als fokmerrie, 2 prachtige dochters gegeven. Toen een jaar wachten om vroeger in het seizoen te komen, echter is stil staan niet een goede combinatie met zoveel temperament... door een rare sprong in de paddock nogmaals peesblessure.. Dunne hoefzolen was ze al mee bekend door haar volbloed achtergrond.. Na een zomer weide rust gestart met hoef en pees en weer in training. Ondanks haar enthousiaste levendigheid in de wei geen last meer van haar pezen! En zelf buitenritjes gemaakt zonder ijzers! Een goed resultaat! Een heerlijk blij paard!
10/10
02/08/2022 Georgette
Wegens het verdwijnen van mijn review uit 2018, hier nogmaals: Ik gebruikte al aparte supplementen voor zijn hoeven en zijn pezen ivm een peesblessure. Toen ik dit product langs zag komen op Facebook, wilde ik dit dolgraag proberen, want dit is een combinatie waardoor ik niet meer 3 verschillende supplementen hoef te voeren. Na een prettig contact met een medewerker, kreeg ik al snel de emmer met brokjes thuis bezorgd. Ze zien er smakelijk uit en ruiken lekker. Paardjelief vond ze ook erg lekker, hij heeft ze zonder problemen opgegeten vanaf het begin. Ik vond het erg fijn dat het in brokjes is, aangezien poeder makkelijk weg geblazen wordt (of je moet alweer net water aan de slag gaan). Hoe het invloed heeft gehad op zijn voeten, vind ik lastig te zeggen, omdat hij net van de ijzers af was toen ik hiermee ging starten. Maar voor mijn gevoel heeft het zijn hoeven wel even een boost gegeven waardoor ze nu van bovenuit mooi doorgroeien. Zijn pees is vooruitgegaan op de echo die voor en na de proefperiode van de brokjes zijn gemaakt. Conclusie: lijkt zijn werk goed te doen, smakelijk voor het paard, ruikt lekker en de brokjesvorm is voor mij ideaal!