0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
  • Vanaf €50,- GRATIS verzending
Hoeven en pezen

Hoeven en pezen

Gezonde hoeven en pezen? Kies de beste producten van VITALstyle  (voorheen ECOstyle)

Hoe verzorg jij de hoeven en pezen van jouw paard? VITALstyle biedt jou het product voor een optimale verzorging. Onze Hoefspray Pro zorgt voor sterke en gezonde hoeven en bevordert natuurlijk herstel bij een zachte straal. En Hoef & Pees biedt ondersteuning voor gezonde hoeven en pezen.   

Hoeven en pezen  

De hoeven en pezen dragen het volledige gewicht van het paard. Daarom is het ontzettend belangrijk dat de hoeven en pezen van je paard sterk en gezond zijn.  

3 resultaten

Het belang van gezonde hoeven en pezen  

De hoef bestaat uit een laag keratine die de kwetsbare binnenkant beschermt en stevigheid biedt. De rest van het onderbeen bestaat voornamelijk uit pezen. De pezen vormen een verbinding tussen botten en spieren en bevinden zich door het hele lichaam. Een goede veerkrachtige hoef en sterke pezen zijn essentieel voor het leveren van krachtige prestaties. Hierbij kunnen blessures in onder ander spieren en pezen ontstaan door een afwijkende stand.   

Verzorging van de hoeven  

Een schone ondergrond is belangrijk om hoefproblemen te voorkomen. Zorg dat de stal en de weide schoon en droog zijn, zodat een ophoping van vuil onder de hoef niet mogelijk is. Vuil brengt verschillende bacteriën met zich mee en kan zorgen voor hoefproblemen zoals rotstraal. Daarom is het ook belangrijk om dagelijks de hoeven te controleren op scherpe voorwerpen en ze schoon te maken. Met HoefSpray Pro wordt de straal beschermt tegen invloeden van buitenaf en in balans gebracht door de verzorgende werking.  Daarnaast bestaat de verzorging van de hoeven uit het bekappen, hiermee wordt de slijtage die in de natuur plaats vindt nagebootst. Daarnaast staan veel paarden op hoefijzers, dit vergroot de grip en heeft soms een therapeutische werking. Deze hoefijzers worden gemiddeld elke 8 tot 10 weken vervangen. Maar een goede hoefverzorging begint pas bij voldoende beweging en goede voeding.   

Het effect van Calcium en Silicium op je paard  

Calcium geeft stevigheid aan botten, banden en pezen. Een tekort kan lijden tot een verminderde hoefkwaliteit, een zwak bindweefsel en gevoelige pezen net als bij de mens. Kiezelzuur (Silicium) is een belangrijke bouwsteen voor onder andere het kraakbeen en bindweefsel. Daarnaast ondersteunt Silicium het immuunsysteem en wordt het herstellende vermogen van het lichaam ondersteund. Hoef & Pees biedt de juiste ondersteuning bij brokkelhoeven en gevoelige pezen.  

Behandelen van beschadigde hoeven en pezen  

Zodra een paard kreupel loopt is er een grote kans op een blessure in het onderbeen. Dit kan onder andere in de hoef of pees zijn. Een hoef kan bijvoorbeeld beschadigen door een scherp voorwerp of bacteriën. Hierbij geldt; voorkomen is beter dan genezen. Het is belangrijk om de hoeven dagelijks te controleren op scherpe voorwerpen en deze waar nodig te verwijderen, dit kan met behulp van een hoevenkrabber. Zodra dit scherpe voorwerp is verwijderd is het belangrijk om te voorkomen dat bacteriën op deze plek kunnen komen. HoefSpray Pro beschermt de hoef tegen invloeden van buitenaf.   

Waarom VITALstyle (voorheen ECOstyle)?  

Elk product van VITALstyle draagt bij aan het totale welzijn van jouw paard en helpt de natuur een handje. Met het gebruik van VITALstyle producten geef je de wereld een stukje beter door aan de volgende generaties. Advies nodig over onze voeding en geneesmiddelen? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!