0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren
Weerstand en welzijn

Weerstand en welzijn

Elke koe een goede weerstand? Kies de beste producten van VITALstyle (voorheen ECOstyle)  
Een goede weerstand is belangrijk voor elke koe om in topconditie te blijven. Zeker bij melkgevende koeien. VITALstyle biedt de juiste producten om de weerstand op peil te houden. BronchActive geeft de kalveren extra ondersteuning voor een goede weerstand vanaf dag 2. De Panax Knoflookbolus ondersteunt met behulp van de zwarte knoflook de weerstand van de melkgevende koe. 

9 resultaten

Een optimale diergezondheid door een goeie weerstand  

Een verminderde weerstand in de veestapel geeft gezondheidsproblemen met hoge arbeidsdruk en hoge kosten tot gevolg. Het is dan belangrijk dat het immuunsysteem van de koe of het kalf zo snel mogelijk weer in balans wordt gebracht om een dip in de melkproductie te verminderen. Op deze manier worden onder andere infecties en ontstekingen voorkomen.   

Voeding voor een optimale weerstand  

Vanaf de geboorte is de voeding al van groot belang voor een goede weerstand. Optimale biestvoeding heeft een positief effect op de weerstand van het pasgeboren kalf. Door BronchActive toe te voegen aan de melk krijgen kalveren een verhoogde weerbaarheid. Daarnaast biedt BronchActive ondersteuning voor gezonde luchtwegen, de regulatie van de spijsvertering en stimuleert het de leverstofwisseling.   

Ook bij een volwassen koe kan de weerstand verminderen. Door Panax Knoflookbolus wordt de weerstand tegen ongunstige bacteriën en schimmels behouden. In knoflook zitten veel antioxidanten, maar doordat de zwarte knoflook in Panax Knoflookbolus een dubbele hoeveelheid antioxidanten bevat wordt het lichaam extra beschermd. HerbaVit beïnvloedt de darmflora op een gunstige manier, waardoor de lichaamseigen afweer wordt gestimuleerd.   

Stress voorkomen  

Door stress heeft de koe een verminderde eetlust, verminderde melkproductie en een verminderd welzijn. Daarnaast daalt de weerstand van de koe, zorg dus dat stress onder de melkveestapel wordt voorkomen. Stress ontstaat bijvoorbeeld door een te hoge bezetting, te kleine ruimte of hitte. Daarentegen zorgt rust voor een goede weerstand, degelijke ligboxen zijn dus erg belangrijk.    

Hygiëne en stalklimaat  

Naast een goede weerstand is het belangrijk om de infectiedruk te verlagen om infecties te voorkomen. Door middel van een goede hygiëne blijven ziekteverwekkers zoals bacteriën en virussen uit de buurt. Dit geldt zowel voor de hygiëne tijdens het melken en andere handelingen, als de hygiëne in de stallen.   

Ook het stalklimaat is van groot belang om de infectiedruk te verlagen. Vochtige omstandigheden gecombineerd met een slechte bodemhygiëne vormen de ideale omgeving voor bacteriën. Zorg voor voldoende ventilatie in de stallen, zodat bacteriën en andere ziekteverwekkers zich niet makkelijk kunnen vermenigvuldigen.   

Waarom VITALstyle (voorheen ECOstyle)?  

VITALstyle ontwikkelt al meer dan 50 jaar ecologisch verantwoorde producten. Onderzoek en ervaring toont aan dat onze producten worden ingezet om de gezondheid van de dieren te verbeteren. Het grote voordeel is dat deze producten geen bijwerkingen veroorzaken of nadelige gevolgen als resistentieontwikkeling hebben. Bovendien is de wachttijd voor melk en vlees nul dagen en wordt het antibioticagebruik verlaagd.