0 Vergelijken
 • Altijd 100% natuurlijke producten
 • Gratis verzending vanaf €29,-
 • Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
 • Binnen 14 dagen gratis retourneren

Diarree

4 resultaten

Heeft jouw hond diarree? Kies voor MAAG+DARM van VITALstyle (voorheen ECOstyle)

Heeft jouw hond diarree? Dan is het belangrijk om te achterhalen wat de oorzaak hiervan is. Het uiteindelijke doel is om weer een gezonde balans te creëren in de spijsvertering van de hond.  MAAG+DARM van VITALstyle is hondenvoeding met speciale kruiden en prebiotica die dit proces ondersteunen. Het is belangrijk om actie te ondernemen wanneer jouw hond aanhoudende diarree heeft. Neem contact op met de dierenarts wanneer je vermoedt dat de hond iets giftigs heeft ingenomen of iets verkeerds at. Maar ook wanneer je de situatie niet vertrouwt.  

Brengt diarree bij mijn hond gevaren met zich mee?  

Diarree bij de hond is niet direct gevaarlijk. Pas wel op wanneer de diarree aanhoudt. De kans op uitdroging ligt op de loer omdat de hond bij diarree veel vocht en zout verliest. Zorg dus dat de hond voldoende water drinkt. Zorg ook voor een warme plek om te liggen. Een hond kan het kouder dan normaal hebben bij diarree. Help de hond door zijn brokjes nat te maken of meng brokken met  MAAG+DARM vleesvoeding. Bij acute diarree adviseren wij de droogvoeding te vervangen door de blikvoeding. Het bevat namelijk extra elektrolyten om de verliezen hiervan aan te vullen. Langdurige ondersteuning van de spijsvertering doe je met brokken.  

Hoelang duurt het voordat de diarree bij mijn hond over is?  

Afhankelijk van het type diarree bij jouw hond (chronisch of acuut) kan de diarree al gauw 10 dagen aanhouden. Heeft de hond last van chronische diarree wat vaak terugkomt, dan is de oorzaak mogelijk ernstiger dan de redenen die we hiervoor noemden. Het is verstandig om contact op te nemen met de dierenarts.  

Wat moet ik doen wanneer mijn hond diarree heeft?  

Een paar tips die jouw hond helpen bij acute diarree:  

 • Diarree niet direct stoppen  
  Diarree is een natuurlijke reactie van het lichaam om zo snel mogelijk van een schadelijke stof af te komen. Wanneer je meteen de diarree zou remmen, kan er meer schade aangericht worden.  
 • Naar buiten  
  Zorg dat je hond naar buiten kan. Je kan je voorstellen dat het erg onprettig is om constant aandrang te voelen, zorg er daarom voor dat de hond vaak genoeg de mogelijkheid krijgt om zijn behoefte te doen. Ga dus vaak genoeg naar buiten of geef de hond toegang tot bijvoorbeeld de achtertuin.   
 • Overstappen naar dieetvoeding  
  Geef de spijsvertering van jouw hond rust. Kies voor VITALstyle  MAAG+DARM dieetvoeding. Dit is een complete dieetvoeding met kruiden en prebiotica die het maagdarmkanaal gezond houden en de spijsvertering ondersteunen. Is de MAAG+DARM voeding nieuw voor jouw hond? Trek dan een dag of vijf uit om over te schakelen. Of kies ervoor om 5 dagen tot een week alleen MAAG+DARM vleesvoeding aan je hond te geven en daarna over te stappen op de brokjes van MAAG+DARM. Voor tussendoor is er een verantwoord traktatie zonder kunstmatige conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen.  

Waarom VITALstyle (voorheen ECOstyle)?  

Maak kennis met natuurlijk hondenvoeding van VITALstyle. En met elk product dat je van VITALstyle gebruikt, draag je bij aan het totale welzijn van jouw hond.  Heb je vragen over problemen met de spijsvertering bij jouw hond? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!