0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren

Jaar rond geit gezond

Jaar rond de geit gezond met VITALstyle (voorheen ECOstyle)

‘Het jaar rond de geit gezond’, daar streeft elke geitenhouder naar. Maar ondanks alle inspanningen lukt het niet altijd om de gezondheidsproblemen voor te zijn of doelgericht te kunnen aanpakken, met name in de transitieperiode. Door het gelijktijdig combineren van de VITALstyle (voorheen ECOstyle) diergeneesmiddelen en aanvullende diervoeders in bepaalde situaties wordt een synergetisch effect bereikt. De producten kunnen elkaar versterken omdat elk product een uniek aanpak heeft met als doel hetzelfde resultaat. Maar wanneer gebruikt u welk product? 

Alles voor een gezonde geit:

Ga voor een stevige weerstand

Vroegtijdig inzetten van producten zorgt voor het behoud van gezonde geiten. Immulon en OerVitaal zijn hier een goed voorbeeld van. Immulon wordt preventief en curatief ingezet bij verminderde weerstand. Immulon verhoogt de weerstand bij diarree en luchtweginfecties. Het toedienen van de Transit Knoflookbolus en de Triple Ca-P-Mg Bolus direct na het aflammeren zorgt voor een vlotte opstart van het moederdier. Toch baarmoederontsteking? Dan is Pyrogenium het beste advies, waarbij de Panax Knoflookbolus extra ondersteuning kan geven. Al onze natuurlijke producten zijn niet alleen gericht om uw veestapel zo goed mogelijk in balans te houden en te herstellen, ze stimuleren ook de zelfgenezingskracht van het lichaam, met uiteindelijk een robuuste geit met een stevige weerstand. Zo worden geiten minder snel ziek of zijn ze sneller weer beter. 

Droogstand

Met de juiste ondersteuning van ‘de vergeten’ kruiden in de droogstand blijft de geit in topconditie. OerVitaal is een aanvulling op het dagelijkse basisvoer en is speciaal ontwikkeld om voor- en gedurende de top van de lactatie de stofwisseling en leverfunctie van de geit maximaal te ondersteunen. 

Vlotte start direct na aflammeren

Een goede weerstand in de transitieperiode voorkomt veel problemen. De Transit Knoflookbolus is een langwerkende bolus en ondersteunt de baarmoeder- en uiergezondheid en algehele weerstand. De Transit Knoflookbolus wordt standaard direct na de verlossing gegeven in combinatie met de Triple Ca-P-Mg Bolus voor behoud van een gezonde baarmoeder en een vlotte start na de geboorte. De Triple Ca-P-Mg Bolus bevat naast snel opneembaar calcium, fosfor en magnesium, prebiotica (inuline en yucca), voor een brede samenstelling van de pensflora en behoud van een goede pensfermentatie. De benodigde mineralen worden zo goed opgenomen en zijn dus snel beschikbaar. 

Melkziekte, lusteloosheid en Ca-gebrek

Bij een moeizame opstart na het aflammeren kan melkziekte, lusteloosheid of Ca-gebrek voorkomen. Het is dan belangrijk zo snel mogelijk de geit te ondersteunen. De combinatie van Coffea Praeparata en de Triple Ca-P-Mg Bolus helpt de geit snel weer in de benen. Coffea Praeparata stimuleert de hartslag, bloedsomloop, ademhaling en spijsvertering bij geiten die depressief zijn en de kop laten hangen tijdens ziekte of na een zware verlossing. Versterkt ook de weerstand en ondersteunt de penswerking van de geit. De Triple Ca-P-Mg Bolus is een dieetvoeder en bevat naast snel opneembaar calcium, fosfor en magnesium, prebiotica (inuline en yucca), voor een brede samenstelling van de pensflora en behoud van een goede pensfermentatie. De benodigde mineralen worden zo goed opgenomen en zijn dus snel beschikbaar. De Triple Ca-P-Mg Bolus vermindert het risico op melkziekte. 

Energiegebrek, lusteloosheid en gebrek aan eetlust

De combinatie van Coffea Praeparata en de EnergiePlus Bolus geeft de geit de oppepper die het nodig heeft bij energiegebrek, lusteloosheid en/of gebrek aan eetlust. Coffea Praeparata stimuleert de hartslag, bloedsomloop, ademhaling en spijsvertering. De EnergiePlus Bolus geeft direct een krachtige oppepper. De bolus is goed opneembaar en vult het energietekort snel aan. De EnergiePlus Bolus bevat snel opneembare energie en extra prebiotica (yucca en cichorei inuline) voor een snelle en efficiënte opname van mineralen. De lever wordt actief ondersteunt door de toegevoegde curcuma. Zo blijft de eetlust van de geit behouden. 

Baarmoederontsteking en mastitis

Pyrogenium wordt in de geitenhouderij steeds vaker ingezet bij en ter voorkoming van baarmoederontsteking. Zodra met de handen in een geit wordt geassisteerd bij een geboorte, wordt vaak preventief vijf dagen Pyrogenium toegediend. Een eventuele ontsteking wordt zo snel geremd. Pyrogenium zorgt voor een toename van witte bloedcellen (lymfocyten) en een toename van de activiteit van “vreetcellen”. Een ontsteking wordt snel geremd door de witte bloedcellen en opgeruimd door de “vreetcellen”. De Panax Knoflookbolus ondersteunt het immuunsysteem en een gezonde baarmoeder. Versterk het diergeneesmiddel zoals Pyrogenium bij baarmoederontsteking met de Panax Knoflookbolus voor een unieke aanpak met als doel hetzelfde resultaat. 

Voedingsdiarree

Een geit met voedingsdiarree geeft minder melk, is vatbaar voor ziektes en het kan een eerste signaal zijn voor het oplopen van de pens, pensverzuring of clostridium. Door direct Immulon toe te dienen bij de eerste tekenen van diarree wordt het immuunsysteem van de geit geactiveerd om de ziekteverwekker direct aan te pakken. Immulon is het enige homeopathische diergeneesmiddel dat ook effectief is bij virussen. Versterk de werking van Immulon met de ondersteuning van de Panax Knoflookbolus. Beide hebben een unieke aanpak met als doel hetzelfde resultaat. De Panax Knoflookbolus ondersteunt het immuunsysteem en een gezonde baarmoeder.