0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren
Luchtwegen

Luchtwegen

Gezonde luchtwegen bij lammeren? Kies de beste producten van VITALstyle (voorheen ECOstyle) 

Als veehouder weet je als geen ander hoe belangrijk gezonde luchtwegen zijn voor een optimale gezondheid. Om gezonde luchtwegen te ondersteunen biedt VITALstyle de juiste producten. Onze BronchActive ondersteunt gezonde luchtwegen en zorgt voor een toename van de eet- en drinklust voor een betere weerstand van de luchtwegen.   


 

3 resultaten

Luchtwegen  

Gezonde luchtwegen zijn vanaf de geboorte van het lam van groot belang om uit te kunnen groeien tot een vitale melkgeit. De longen van een lam ontwikkelen zich erg traag, waardoor ze erg kwetsbaar zijn. Problemen aan de luchtwegen en longen worden veroorzaakt door virussen en bacteriën. Om dit te voorkomen zijn onder andere een goede weerstand, optimaal stalklimaat en hygiëne belangrijk.   

Gezonde luchtwegen behouden  

Om gezonde luchtwegen van geiten van jongs af aan te ondersteunen biedt VITALstyle (voorheen ECOstyle) aanvullende diervoeders. Met BronchActive start de ontwikkeling van een robuust lam al vanaf dag 2 voor de rest van de toekomst. Onze Bronch Arom F speciaal voor lammeren ondersteunt een gezonde functie van de luchtwegen en wekt de drink- en eetlust op. Het grote voordeel van beide producten is dat het de eet- en drinklust een flinke boost geeft. Zo blijven lammeren goed eten en groeien, met een betere weerstand als resultaat.  

Ook bij volwassen geiten is het belangrijk om de weerstand op peil te houden. Voor een optimale weerstand is een passend rantsoen, goede hygiëne en een geschikt stalklimaat van belang. Denk hierbij aan een geventileerde huisvesting, droge ondergrond, goede ligbedden en toegang tot voldoende schoon drinkwater.   

Hoe herken ik een luchtweginfectie?  

Een luchtweginfectie bij het lam is net als bij de mens duidelijk te herkennen aan het hoesten en snotneuzen. Daarnaast heeft het lam een verminderde eetlust, slechtere groei en vaak koorts. Door de verminderde eetlust vindt vaak ook vermagering plaats. Met name bij jonge lammeren is het belangrijk dat dit snel behandeld wordt, anders kan het lam longontsteking krijgen.   

Hoe behandel ik een luchtweginfectie?  

Luchtweginfecties ontstaan door verschillende soorten bacteriën, virussen en parasieten. Bij de behandeling worden de veroorzakers aangepakt. Immulon verhoogt de weerstand en versterkt het immuunsysteem, waardoor lichaamseigen afweer tegen infectieziekten wordt gestimuleerd. Daarnaast wekt het de eetlust op. Voldoende voeding is belangrijk om het herstel te bevorderen. BronchActive en Bronch Arom F bieden een ondersteunende werking voor gezonde luchtwegen. Ook zij wekken eetlust op, wat het herstel ondersteunt.   

Waarom VITALstyle?  

VITALstyle (voorheen ECOstyle) ontwikkelt al meer dan 50 jaar ecologisch verantwoorde producten. Onderzoek en ervaring toont aan dat onze producten worden ingezet om de gezondheid van de dieren te verbeteren. Het grote voordeel is dat deze diergeneesmiddelen geen bijwerkingen veroorzaken of nadelige gevolgen als resistentieontwikkeling hebben. Bovendien is de wachttijd voor melk en vlees nul dagen en wordt het antibioticagebruik verlaagd.