0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren

Natuurlijk droogzetten van hoogproductieve koeien

Circa 30% van de koeien zet zichzelf droog en 30% moet met ondersteuning drooggezet worden. Bij circa 40% van de koeien heerst twijfel, wel of niet met ondersteuning droogzetten? 

Uier maximaal ondersteunen 

Veel van de koeien die met ondersteuning drooggezet moeten worden hebben een te hoog celgetal (>150.000) of een te hoge productie enkele weken voor het droogzetten. Deze koeien zijn een groter risico. Steeds meer veehouders zoeken naar effectieve oplossingen om zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen in de droogstand en met zo min mogelijk complicaties. De Transit Knoflookbolus van VITALstyle (voorheen ECOstyle) wordt 10 tot 14 dagen voor de droogstand toegediend en is dé ideale bolus om de uier tot de droogstand te ondersteunen. Door MelkStop B(olus) van VITALstyle (voorheen ECOstyle) oraal toe te dienen direct na de laatste melkbeurt voor het droogzetten, wordt de melkdrang beïnvloed. Het verlagen van de melkstroom wordt ondersteunt en de druk in de uier neemt af. Binnen 3-4 dagen is de uier vrijwel opgedroogd. 

Gerelateerde producten

Droogstand 1-2-3 

Beide producten zijn onderdeel van het Droogstand 1-2-3. In drie stappen een hoogproductieve koe droogzetten: 

  • Voor ondersteuning van de uier: 10-14 dagen voor de droogstand één Transit Knoflookbolus 
  • Controleer (afwijkende) melk: controleer de melk met een 4-kwartierenschaaltje of celgetal onderzoek. Dan is de keuze wel of geen ondersteuning bij het droogzetten snel gemaakt. 
  • Verlaag de melkstroom: Direct na de laatste melkbeurt 1 of 2 flessen MelkStop, of MelkStop Bolus toedienen afhankelijk van de productie bij de laatste melkbeurt. 

Lees ook handige tips en meer informatie over: