0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
  • Vanaf €50,- GRATIS verzending

Je paard in (oer)balans met onmisbare kruiden

In de natuur hebben paarden een heel gevarieerd dieet. Ze zijn constant op zoek naar allerlei soorten grassen en kruiden, die zorgen voor voldoende vitaminen, mineralen en fytonutriënten. Onze paarden hebben die mogelijkheid meestal niet, maar blijven van nature wel echte kruideneters. Het is dan ook een goed idee om je paard te helpen aan deze onmisbare kruiden. Breng je paard in (oer)balans!

Mist jouw paard belangrijke fytonutriënten?

Paarden in de natuur zoeken gedurende de hele dag naar tientallen soorten grassen, kruiden bloemen en struiken om te eten. Met name kruidenplanten bevatten veel vezels en biologisch werkzame stoffen uit kruiden (fytonutriënten) die belangrijke verteringsprocessen ondersteunen. In de natuur werkt dit perfect, maar onze paarden die in omheinde weides staan, hebben meestal niet de toegang tot al deze heilzame kruiden. Dit geldt overigens niet alleen voor paarden die veel op stal staan, ook paarden die altijd of heel regelmatig buiten lopen, hebben hier last van. De weides van tegenwoordig zijn namelijk al lang niet meer optimaal, mede door kunstmatige bemesting en het weghalen van allerlei kruiden door de mens. Uit onderzoek is dan ook gebleken dat het grasland waarop onze paarden lopen, nog maar voor zo’n 3% uit kruiden bestaat. Daarnaast is hooi en kuilgras vaak vrij eenzijdig van samenstelling, ook hier ontbreekt een variatie aan kruiden. Daardoor is de kans dus groot dat ook jouw paard belangrijke fytonutriënten mist.

Herstel de verstoorde balans

Je zou kunnen zeggen dat de balans tussen het grasland van tegenwoordig en het lichaam van onze paarden verstoord is. De ‘arme’ weides voorzien paarden niet meer van vitaminen, mineralen en fytonutriënten die zo belangrijk zijn. Kruiden zijn onmisbaar, ze bevatten vezels en fytonutriënten die spijsverteringsprocessen, de afvoer van afvalstoffen en de algehele stofwisseling ondersteunen. Door de darmflora van je paard zo divers en natuurlijk mogelijk te voeden, krijgt je paard een sterk(er) immuunsysteem. Tot wel 70% van alle cellen van het immuunsysteem zijn te vinden in de darm. De immuuncellen communiceren daar continu met de darmflora. Zo leert het immuunsysteem wat ‘normaal’ is en wat ‘afwijkend’ en wanneer het moet reageren en wanneer niet. Hoe rijker de darmflora, hoe efficiënter (meer in balans) het immuunsysteem werkt.

Onmisbare dagelijkse aanvulling

Een gezonde darmflora is dus de basis van een goede weerstand. Veel weerstandsproblemen, spijsverteringsstoornissen, allergieën en andere problemen ontstaan door een tekort aan kruiden en een te eenzijdig rantsoen. Met deze kennis is OerBalans ontwikkeld, een dagelijkse basisaanvulling op het rantsoen, ter compensatie van het kruidengebrek. Deze mix van vitaminen, mineralen en ‘vergeten’ kruiden hebben paarden van nature nodig. Hiermee geef je je paard een gezonde basis en kun je de verstoorde balans herstellen. Het is dé onmisbare schakel in een optimaal paardenrantsoen. Is jouw paard bijvoorbeeld gevoelig voor mok, heeft hij een verminderde weerstand, wil dat ene wondje maar niet helen of heeft hij last van andere vacht- en huidproblemen zoals zomerkriebels, moeite met verharen of houdt hij vocht vast in de benen? Dit kan allemaal te maken hebben met de stofwisseling.

Gerelateerde producten

Wanneer gebruiken?

Elke dag! De kruiden zorgen ervoor dat de darmflora van je paard gevoed wordt, zodat het lichaam in balans blijft. Door dagelijks OerBalans te geven zorg je ervoor dat je paard van binnen en buiten letterlijk goed in zijn vel zit. OerBalans ondersteunt een goede afvoer van afvalstoffen. Bovendien ondersteunen de kruiden het natuurlijk herstellend vermogen van de huid.

Zo ga je te werk

Om te zien wat de kruiden voor je paard doen, is het slim om een foto te maken voordat je OerBalans aan het rantsoen toevoegt. Zo kun je na enkele weken of maanden goed het verschil zien. Hoe snel dit gaat, hangt af van jouw paard en hoe goed hij in zijn vel zit. Bouw in de eerste week de hoeveelheid die je geeft langzaam op, zodat je paard rustig aan de kruiden kan wennen. Zie je resultaat? Mooi! Maar stop dan niet met het voeren van OerBalans. In de natuur zou je paard ook altijd kruiden blijven eten. Voeg het dus standaard toe aan zijn rantsoen. Dit zorgt voor een blijvende optimale balans in het lichaam, goede ondersteuning van de spijsvertering en een mooie, glanzende vacht.

“Fit, gezond en vrolijk door OerBalans”

De meiden van het YouTube-kanaal Hart voor Paarden gebruiken OerBalans voor al hun paarden, omdat ze er fit, gezond en vrolijk door blijven. “Elk paard heeft zo zijn eigen gevoeligheden; Verona is gevoelig voor koliek en IAD, Henja is te zwaar en Blondie wisselt minder makkelijk van vacht. Sinds we OerBalans geven hoest Verona niet meer en zijn er ook geen koliekgevallen meer geweest. Henja heeft OerBalans als volledig voer en valt keurig af, zonder gebrek aan energie. Blondie wisselt nu normaal van vacht.”

Lees ook handige tips en meer informatie over: