0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
  • Vanaf €50,- GRATIS verzending

Help mijn hond verhaart

Heeft jouw hond last van haaruitval? Dit kan verschillende oorzaken hebben. VITALstyle helpt je graag verder en geeft jou het juiste advies. Ontdek VITALstyle HUID+VACHT hondenvoeding, ter ondersteuning voor en het behoud van een gezonde en glanzende vacht.

Haaruitval bij honden 

Elke hond verliest haar, dat is heel normaal. De hoeveelheid haaruitval verschilt per ras, maar ook per periode. Zo heeft elke hond twee ruiperioden per jaar, die ongeveer 6 tot 10 weken duurt. Eén in het voorjaar en één in het najaar. Ook kunnen honden, die binnen wonen, het hele jaar door wat meer verharen. Dit kan bijvoorbeeld komen, omdat ‘s winters de kachel brandt en ‘s zomers de airco aanstaat. Dit kan het ritme van de hond verstoren. Heb je het idee dat je hond overmatig haar verliest, dan is het goed om erachter te komen wat de oorzaak is.

Mogelijke oorzaken van haaruitval bij honden 

  • Besmetting met parasieten, zoals mijten, luizen of vlooien. De hond verliest zijn haren dan vooral rond de nek en staart. 
  • Allergie, waardoor de hond jeuk heeft en gaat krabben en likken.
  • Tekort aan voedingsstoffen die de ontwikkeling van een gezonde huid en vacht ondersteunen. 
  • Ziektes, zoals tumoren en de ziekte van Cushing. 
  • Stress bij de hond. Te veel of overdreven likken wordt vaak gezien bij angstige honden

Heb je het idee dat jouw hond te veel haren verliest? Of zie je kale plekken? Neem dan altijd contact op met de dierenarts. Het stellen van een juiste diagnose is nodig om de het probleem aan te pakken en is in het belang van de gezondheid van jouw hond.

Ter ondersteuning voor een glanzende vacht:

Normaal haaruitval bij honden? Voorkom overmatige rui met 4 tips van Arjanne van VITALstyle. 

Tip 1: Natuurlijke diervoeding bij haaruitval hond 

Wist je dat voeding een rol kan spelen bij een hond die het hele jaar last heeft van haaruitval? Overstappen op een andere voeding kan een oplossing zijn. In veel hondenvoedingsproducten zitten namelijk conserveringsmiddelen en toegevoegde suikers. Uit onderzoek is gebleken dat dit vaak een nadelig effect heeft op de huid en vacht van huisdieren. Daarom kiezen wij uitsluitend voor natuurlijke ingrediënten, zonder chemische conserveringsmiddelen. 

Ondersteuning bij haaruitval met VITALstyle Huid+Vacht 

Geef je hond met haaruitval net wat extra ondersteuning met Huid+Vacht. De brede samenstelling van ingrediënten en unieke kruidenreceptuur (o.a. Sint-Janskruid en brandnetel) vormen een belangrijke schakel voor het behoud van een gezonde vacht. Onderzoek met Huid+Vacht heeft uitgewezen dat 87% van de honden opknapt binnen 3 maanden. Benieuwd naar de werking voor jouw hond? Bestel eenvoudig en snel op VITALstyle.nl jouw proefzakje HUID+VACHT kattenbrokken of het proefpakket HUID+VACHT kattenvoeding!

Effectief binnen 3 maanden 

Zorg ervoor dat je hond weer goed in zijn vel komt te zitten zodra je hebt geconstateerd dat er sprake is van vachtproblemen. In de brokken en het vlees van Huid+Vacht zitten veel essentiële vetzuren die de huid van de hond ondersteunen. Zichtbaar resultaat in 3 maanden. Kies ook voor het belonen van je hond voor een traktatie zonder suiker en zout, zoals onze VITALstyle traktatie Huid+Vacht. 

Tip 2: Borstelen en kammen bij haaruitval hond 

Vachtverzorging heeft ook invloed op het verharen van de hond. Borstel of kam je hond daarom regelmatig, vooral tijdens de rui. Let hierbij wel op het gebruik van de juiste borstel of kam. Wist je door gebruik van verkeerd materiaal, er schade kan ontstaan aan de huid en vacht? Laat je daarom goed adviseren welke kam of borstel geschikt is voor jouw hond. 

Tip 3: Regelmatig wassen 

Het regelmatig wassen van de hond is een goede manier om een hoop haren los te weken waardoor deze sneller uitvallen. Zolang men goede hondenshampoo gebruikt kan het geen kwaad om de hond vaker te wassen. 

Tip 4: Bestrijd vlooien en teken 

Bescherm je hond het liefst het hele jaar door tegen vlooien en teken. Je kunt dit doen met pilletjes, een spray of bijvoorbeeld een anti-tekenband. 

Ga ook aan de slag met deze tips en reageer tijdig bij huid en vacht problemen. Niet voor niets komt een gezonde huid van binnenuit. Op naar een glanzende vacht zonder overtollig verharen! VITALstyle Huid+Vacht kattenvoeding kopen? Bestel eenvoudig en snel via VITALstyle.nl. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!
Lees ook eens onze ingteressante blogs: Kat heeft jeuk, Trauma bij de kat of Nagelverzorging bij de kat.

Lees ook handige tips en meer informatie over: