0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren

Ervaringen met Pyrogenium bij geiten

''Nog nooit meegemaakt dat een middel werkt bij gewrichtsontsteking, maar dit werkt super''. Geitenhouder Rinie Raymakers is enthousiast over de combinatie Pyrogenium en ProMotion bij lammeren met gewrichtsontsteking. ''Bij lammeren met gewrichtsontsteking gebruik ik de combinatie Pyrogenium en ProMotion. 

Het homeopathische diergeneesmiddel Pyrogenium om de ontsteking aan te pakken en ProMotion voor een goede doorbloeding van het gewricht. Dit werkt zeer effectief, de lammeren herstellen veel sneller dan met gangbare medicijnen. Vaak slaat een behandeling met reguliere medicijnen niet aan. Je krijgt ze er niet door, je bereikt onvoldoende genezing en zo’n 50-60% van de lammeren zijn door de blijvend dikke gewrichten niet meer geschikt voor de productie. Ik heb nog nooit meegemaakt dat een middel werkt bij gewrichtsontsteking, maar dit werkt super. Binnen een week zie ik bij alle lammeren herstel. We injecteren vijf dagen tweemaal daags 1,5 cc onderhuids met Pyrogenium en spuiten dan ook de gewrichten aan de binnen- en buitenkant even nat met ProMotion. Ons uitvalpercentage bij gewrichtsontsteking is hierdoor 0%. Alle lammeren zijn genezen. Groot voordeel is dat je geen antibiotica gebruikt en geen wachttijd hebt. Zeker bij slachtlammeren ideaal. Het overtrof mijn verwachtingen!''  

Vlottere start, melkproductie snel weer opgepakt én minder baarmoederontsteking!

Sinds februari 2018 gebruikt Wim Berkhof Pyrogenium na het lammeren. "We hadden dit jaar geen enkele geit dood door problemen rond de geboorte, allemaal maakten ze een superstart. Ons doel is om baarmoederontsteking te voorkomen i.p.v. achteraf met antibiotica te behandelen. Zodra we met de hand in de geit zijn geweest om na te voelen of te assisteren bij de geboorte, wachten we niet af maar behandelen wij standaard elke geit vijf dagen met Pyrogenium. We hebben maar liefst 300 geiten dit jaar behandeld, gewoon in de melkput, net tussen uier en achterpoot. Gaat perfect. We markeren elke dag een rode streep, zo weten we op welke behandeldag we zitten. De behandelde geiten maakten een veel vlottere start, begonnen vlot met ruwvoeropname en daardoor pakken ze de melkproductie ook snel op. En we hadden veel minder baarmoederontsteking. 

Andere voordelen zijn:

  • Veel minder werk, omdat we de geiten niet in een aparte groep hoeven te zetten
  • Dus geen stress door separeren geiten
  • Daardoor geen verlies van melkproductie
  • Melk kan worden doorgeleverd aan de fabriek Lager antibioticagebruik gebruik, minder resistentie
  • Door deze producten heeft het dier zichzelf genezen en dat is vaak blijvend  

"Geiten niet ziek na verlossing dankzij Pyrogenium"

Geitenbedrijf Klijnstra uit Sint Nicolaasga melkt 900 geiten en heeft ca. 400 lammeren per jaar: "We behandelen tegenwoordig alle moederdieren direct na de verlossing preventief vijf dagen met Pyrogenium. We geven onderhuids 5 cc per keer. Het resultaat? De geiten zijn niet tot vrijwel niet ziek. Ook hebben ze een vlotte start en hoeven we geen melk uit te houden in de melkput."

Lees ook handige tips en meer informatie over: