Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €29,-
Op werkdagen voor 14:00 besteld, volgende dag in huis
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

6 tips bij diarree van je hond

We spreken van diarree bij een hond wanneer hij/zij meerdere keren per dag last heeft van waterdunne ontlasting. Diarree bij de hond is een teken van een spijsvertering die uit balans is geraakt. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Mogelijk heeft de hond een infectie opgelopen, at hij iets verkeerds of krijgt hij ander voer. Een gevoelige spijsvertering kan hier sneller op reageren dan een spijsvertering die goed ondersteunt wordt. En je kunt je voorstellen dat dit ontzettend vervelend kan zijn voor jouw maatje! Het is dan ook belangrijk om actie te ondernemen wanneer jouw hond aanhoudende diarree heeft. Stap 1 is het achterhalen van de oorzaak. Het uiteindelijke doel is natuurlijk een gezonde balans te creëren in de spijsvertering van de hond. MAAG+DARM van VITALstyle is hondenvoeding met speciale kruiden en prebiotica die dit proces ondersteunen. We geven je graag 6 tips wat je kunt doen bij diarree bij jouw hond.

1. Kies de juiste voeding bij diarree 

''Wat is de beste voeding voor een hond?'' is een vraag die veelal gesteld wordt door hondeneigenaren. Net als bij mensen geldt ook voor honden dat er geen ''beste voeding'' bestaat. Elke hond reageert anders op een bepaalde voeding. Mede daarom reageert de ene hond zijn spijsvertering heftiger op bepaalde voedingen of ingrediënten dan de ander! Voor honden met een gevoelige of slechte spijsvertering en diarree heeft VITALstyle een speciaal soort voeding ontwikkeld: MAAG+DARM dieetvoeding.

  • Ondersteuning bij een slechte spijsvertering en (acute) diarree
  • Ondersteunt de natuurlijke stoelgang en normale ontlasting
  • Bevat goed verteerbare ingrediënten

MAAG+DARM bevat speciale ingrediënten die zowel goed verteerbaar zijn als de spijsvertering ondersteunen. De combinatie van kruiden, prebiotica, een laag vetgehalte en een hoog gehalte aan elektrolyten is de ideale combinatie voor jouw hond met diarree!
De brokjes van MAAG+DARM zijn geperst en maagvriendelijk, wat voor honden met een gevoelige maag en darmen goed te verteren is. MAAG+DARM natvoer is dé complete natvoeding voor jouw hond mét een hoog vochtgehalte. Dit laatste is erg belangrijk voor een hond met diarree! 

Even proeven? Bestel voordelig een proefzakje via de webshop, zo hoef je niet direct een grote zak aan te schaffen! Voor een proefzakje MAAG+DARM hondenbrokken betaal je slechts 1 euro! Of maak kennis met het Proefpakket MAAG+DARM hondenvoeding, bestaande uit 2,5 kg droogvoer MAAG+DARM en een blik natvoer van 400 gram.

2. Let goed op: aanhoudende diarree bij je hond kan gevaarlijk zijn! 

Probeer niet meteen de diarree te stoppen met diarreeremmers en dergelijke. Diarree is een natuurlijke reactie van het lichaam om zo snel mogelijk van een schadelijke stof af te komen. Wanneer je meteen de diarree zou remmen, kan er meer schade aangericht worden. Terugkomend op stap 1: probeer de oorzaak van de diaree te achterhalen.

Aanhoudende diarree bij je hond kan wel gevaarlijk zijn voor je hond. Bel altijd direct je dierenarts als je denkt dat je hond iets verkeerds of iets giftigs heeft gegeten. Lees ons blog Welke producten zijn giftig voor honden voor meer informatie over welk eten giftig is en waarom.

3. Houd in de gaten waar je hond los wandelt 

Houd je hond aan de riem op plekken waar paarden- of vogelpoep ligt. Wanneer de hond hier een hapje van neemt, kan hij hier mogelijk diarree van krijgen, of een wormenbesmetting! Je kunt een monster van de ontlasting van je hond naar de dierenarts brengen zonder dat hiervoor een consult nodig is. Zo kan de dierenarts je vertellen of er eventueel een infectie of wormenbesmetting speelt. Dit kan je overigens ook doen wanneer er geen bijzonderheden zijn, om een preventieve wormkuur voor te zijn. 

4. Zorg dat je hond met diarree naar buiten kan

Je kunt je voorstellen dat het erg onprettig is om constant aandrang te voelen. Vooral als je goed van je baasje hebt geleerd om alleen buiten je behoefte te doen! Zorg er daarom voor dat de hond vaak genoeg de mogelijkheid krijgt om naar buiten te gaan voor de behoefte. Zo maak je het voor je hond meteen een stukje aangenamer. 

5. Wees uitdroging door diarree van de hond voor 

Zorg ervoor dat de hond met diarree voldoende drinkt. Bij diarree verliest de hond veel vocht, waardoor uitdroging een risico vormt. Voldoende drinkwater is uiteraard altijd van belang, maar probeer de hond met diarree ook extra vocht in te laten nemen door MAAG+DARM Natvoer te geven. Dit is een complete voeding (wat betekend dat de hond hier alles uit kan halen wat hij nodig heeft) met een vochtgehalte van 78%! Daarnaast bevat het een hoog gehalte elektrolyten ter compensatie van het vochtverlies. Het weken van de hondenbrokken is ook een manier om meer vocht aan te bieden.

6. Ruim de diarree van je hond op 

Voor jouw hond wat minder belangrijk, maar voor andere dieren en kinderen des te meer! Jouw hond kan last hebben van een bacterie die besmettelijk is. Verklein de kans op verspreiding door de ontlasting direct in de prullenbak te gooien. Houdt eventuele andere honden apart om eventuele besmetting tegen te zijn.

Heeft jouw hond ook last van overgeven? Lees er meer over in ons blog Overgeven bij de hond. Meer weten over onze producten? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!