0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren

OerBalans

Kruiden ontbreken vaak in voeding, OerBalans is de ontbrekende schakel! OerBalans is een kruidenmengsel en bevat alles wat een paard van nature nodig heeft. De combinatie van kruiden, vitaminen, mineralen en sporenelementen maakt dit kruidenvoeder zo volledig, dat het niet alleen de lever stimuleert voor de stofwisseling, maar ook het immuunsysteem ondersteunt. OerBalans houdt het paard van nature in balans en is daardoor dé dagelijkse aanvulling voor ieder paard. Ook is het een goede ondersteuning voor paarden met zomerkriebels. 

Belang van kruiden

Een paard in het wild eet de hele dag kleine hoeveelheden. Door te knabbelen aan bomen, struiken, bloemen en kruiden krijgen ze zo de juiste hoeveelheid voedingstoffen binnen. Afwisseling qua kruiden is hierbij belangrijk en onmisbaar voor een goede gezondheid! Van de circa 1 miljoen ha grasland in Nederland is nog slechts 3% als kruidenrijk grasland te noemen. Begin jaren ’50 was dat nog meer dan 50%! Paarden die in de paddock of weide lopen krijgen daardoor helaas niet altijd voldoende variatie en kruiden in hun voeding. Dit komt doordat ze niet zelf alle kruiden bij elkaar kunnen scharrelen, maar ook doordat het grasland en ruwvoer tegenwoordig weinig kruiden bevat. Dit komt door het gebruik van kunstmest, het bestrijden van onkruid en eenzijdig gras zonder kruiden. Hooi of kuilgras is hierdoor ook vaak eenzijdig samengesteld, een grote variatie aan plantensoorten en kruiden die de algehele gezondheid ondersteunen ontbreken helaas.

 

Zomerkriebels

Paarden zijn van nature gevoelig voor de ontwikkeling van een verstoorde spijsvertering en stofwisseling door verhoogde stress, verkeerde voeding of overbelasting. Dit is vaak te zien aan een doffe vacht of gevoelige huid. OerBalans is voor het behoud van een optimale stofwisseling. OerBalans is ook voor paarden waarbij de weerstand wel wat steun kan gebruiken. OerBalans is dan ook erg effectief bij paarden met zomerkriebels. Doordat het lichaam de afvalstoffen beter kwijt kan raken, heeft een paard minder kriebels in de zomer. Sommige paarden hebben veel opgehoopte afvalstoffen, daarbij heeft OerBalans langer de tijd nodig om de afvalstoffen af te voeren. 

 

De combinatie van kruiden, vitaminen, mineralen en sporenelementen maakt OerBalans zo volledig, dat het niet alleen de lever stimuleert voor de stofwisseling, maar ook het immuunsysteem ondersteunt. OerBalans houdt het paard van nature in balans. Door het voeren van OerBalans zijn andere aanvullende diervoeders met vitaminen en mineralen niet meer nodig. Omdat alle ingrediënten van natuurlijke oorsprong zijn, ‘’herkent’’ het lichaam de stoffen wat de opname bevordert. Het is een gezonde aanvulling voor ieder paard, omdat in veel rantsoenen kruiden ontbreken. Doordat de kruiden de afvoer van afvalstoffen stimuleren, zorgt OerBalans voor een mooie gezonde huid bij paarden met zomerkriebels. Het natuurlijk herstellend vermogen van de huid wordt ondersteund, waardoor een paard letterlijk stralend in zijn vel komt te zitten!

Voordelen OerBalans op een rij

  • Aanvullend diervoeder speciaal voor paarden
  • Ontbrekende schakel qua kruiden in rantsoen
  • Effectief bij paarden met zomerkriebels 
  • Kan (vooral bij sobere rassen) het krachtvoer vervangen
  • Brengt algehele gezondheid en stofwisseling in balans
  • Het gevolg? Een fit paard met een prachtige glanzende vacht!

Het effect van OerBalans?

Maak voordat je OerBalans aan je paard of pony geeft een foto. Je zult zien dat je paard na enkele weken of maanden een prachtige glanzende vacht! OerBalans is een gezonde aanvulling voor ieder paard, maar bij paarden met zomerkriebels is het effect van OerBalans vaak extra goed te zien. Doordat het natuurlijk herstellend vermogen van de huid wordt ondersteunt en afvalstoffen worden afgevoerd krijgt een paard minder last van kriebels en heeft je paard een gezonde soepele huid. 

 

Je geeft OerBalans dagelijks aan je paard. Het is in de poedervorm verkrijgbaar in een 4 kg emmer, 15 kg emmer of 15 kg zak. Met een verpakking van 15 kg doe je bij een dosering van 80 gram per dag gemiddeld zes maanden.  Voer je liever brokjes? We hebben OerBalans ook in brokvorm in een 10 kg emmer en een 25 kg zak.

OerBalans is dé dagelijkse aanvulling van kruiden, vitaminen, mineralen en sporenelementen voor paarden. In de vrije natuur eten paarden een zeer grote verscheidenheid, wel 80 soorten grassen, kruiden en bloemen. Kruiden zijn natuurlijke oplossers, die een paard in het wild zelf bij elkaar zoekt. Zo houdt het paardenlichaam zich in balans zodat het goed kan functioneren. Een paard weet dus heel goed welke kruiden hij op dat moment nodig heeft om in balans te blijven. 

Waarom kruiden?

Van de circa 1 miljoen ha grasland in Nederland is nog slechts 3% als kruidenrijk grasland te noemen. Begin jaren ’50 was dat nog meer dan 50%! Paarden die in de paddock of weide lopen krijgen daardoor helaas niet altijd voldoende variatie en kruiden in hun voeding. Dit komt doordat ze niet zelf alle kruiden bij elkaar kunnen scharrelen, maar ook doordat het grasland en ruwvoer tegenwoordig weinig kruiden bevat. Dit komt door het gebruik van kunstmest, het bestrijden van onkruid en eenzijdig gras zonder kruiden. Hooi of kuilgras is hierdoor ook vaak eenzijdig samengesteld, een grote variatie aan plantensoorten en kruiden die de algehele gezondheid ondersteunen ontbreken helaas.Extra ondersteuning in de vorm van kruiden is dus onmisbaar! OerBalans vult de kruidenbehoefte aan én bevat alle belangrijke vitaminen, mineralen en sporenelementen.

Van nature zijn paarden gevoelig voor de ontwikkeling van een verstoorde stofwisseling door verhoogde stress, verkeerde voeding of overbelasting. Dit heeft vaak invloed op de huid en vacht. OerBalans is voor het behoud van een optimale stofwisseling. OerBalans is ook voor paarden waarbij de weerstand wel wat steun kan gebruiken. 

Het effect van OerBalans?

Maak voordat je OerBalans aan je paard of pony geeft een foto. Je zult zien dat je paard na enkele weken of maanden een prachtige glanzende vacht! OerBalans is een gezonde aanvulling voor ieder paard, maar bij paarden met zomerkriebels is het effect van OerBalans vaak extra goed te zien. Doordat het natuurlijk herstellend vermogen van de huid wordt ondersteunt en afvalstoffen worden afgevoerd krijgt een paard minder last van kriebels en heeft je paard een gezonde soepele huid. 

 

OerBalans poeder is 2,5 jaar lang houdbaar. OerBalans is ook in de vorm van brok verkrijgbaar en heeft een houdbaarheid van 11 maanden. Het verschil in houdbaarheid heeft te maken het verwerkingsproces.

Gebruik je OerBalans voor een paard met zomerkriebels? Het kan gebeuren dat OerBalans tijdelijk voor een extra afvoer van afvalstoffen zorgt. Hierdoor kan je paard soms enkele dagen wat extra kriebels krijgen. Je hoeft je hier geen zorgen over te maken, dit is een natuurlijk proces. OerBalans ondersteunt het natuurlijk herstellend vermogen van de huid. Het is een teken dat het lichaam op OerBalans reageert en dat de afvalstoffen goed worden afgevoerd.

Sommige paarden moeten even wennen wanneer ze ander voer of een nieuw supplement krijgen. Voordat je begint met OerBalans poeder is het goed om te weten dat het rustig opbouwen van de hoeveelheid OerBalans belangrijk is. Zo laat je je paard rustig wennen aan de smaak. Wanneer je paard niet dol is op de OerBalans kruiden, meng ze dan eens met water of LijnzaadOlie. Je kunt het ook toevoegen aan slobber, voeg het dan toe vlak voordat je het je paard geeft. OerBalans is ook verkrijgbaar in brokvorm, wel zo handig!

Ja, je kunt OerBalans zonder problemen aan je drachtige merrie geven. OerBalans is een kruidenmengsel gericht op de stofwisseling, wat geen negatieve invloed heeft op het ongeboren veulen.

OerBalans is ook geschikt voor ezels. Je kunt het dus gerust voeren. De effecten die we bij paarden zien, zien we ook bij ezels. Ook bij ezels is ons advies om met kleine beetjes OerBalans te beginnen.

OerBalans bevat het kruid Heermoes. Dit kruid reguleert de waterhuishouding (blaas en nierklachten) en is rijk aan mineralen (o.a. kiezelzuur) en bevordert de aanmaak van collageen dat bot en bindweefsel verstevigt.

Twee soorten Heermoes

Heermoes, of eigenlijk ‘’Equisetum arvense’’ wordt veel toegepast in fytotherapie en voeding bij mens en dier. Het is bekend dat je niet heel lang hoge doseringen mag voeren. Equisetum arvense wordt vaak verward met ‘’Equisetum palustre’’, wat een alkaloïd bevat wat dus giftig is voor paarden. De Heermoes in OerBalans is dus niet giftig en bij langer gebruik ook niet schadelijk omdat een minimale hoeveelheid is toegevoegd.

Hoe herken je de giftige variant van heermoes?

Equisetum Arvense groeit in drogere graslanden en is herkenbaar aan de ruwe stengel. Deze variant wordt zoals eerder aangegeven gebruikt in OerBalans. Equisetum Palustre groeit in moerassen en natte gebieden en is herkenbaar aan het gladde oppervlak. Dit is de giftige variant. Je kunt ze dus uit elkaar houden door de plek waar ze groeien en de ruwe of juist gladde stengel. 

 

STAAT JE VRAAG ER NIET TUSSEN?
Aanhef*
Naam*
E-mail*
Onderwerp*
Bericht*
* Deze velden zijn verplicht
Beschermt door reCAPTCHA en Google privacybeleid en voorwaarden van toepassing.