Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €29,-
Op werkdagen voor 14:00 besteld, volgende dag in huis
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

Paardenambassadeur: Romy Oudshoorn

Romy Oudshoorn is met de laatste loodjes bezig van haar Master Communicatiewetenschappen, KNHS-instructeur, YouTuber en uiteraard dol op haar paarden. Met haar zelfgefokte merrie Fien is ze op weg naar de klasse Z1. Sinds het voorjaar van 2020 is ze een van de ambassadrices van VITALstyle.

Van jongs af aan al verliefd op paarden

“Toen ik een klein meisje was, was ik al helemaal verliefd op paarden. Zo mocht ik toen ik 6 jaar oud was eindelijk op paardrijles. Door de jaren heen groeide bij mij de wens voor een eigen pony. Maar, mijn ouders vonden dat geen goed idee gezien ik het heel druk had met school dus ik had de hoop eigenlijk een beetje opgegeven. Echter, toen ik 13 jaar was en terugkwam van ponykamp vertelden ze mij dat ik een eigen pony zou krijgen. Ik heb gehuild van geluk. Door die pony, Sjaan, heb ik mijn hart verloren aan de paardensport.”

Bewondering

“Vroeger was ik fan van Anky, maar ik kan ook echt enorm genieten van Edward Gal, Hans Peter Minderhoud, Jeroen Dubbeldam, Jean-François Pignon, Adelinde Cornelissen, Isabell Werth of Charlotte Dujardin. Eigenlijk heb ik bewondering voor heel veel mensen uit verschillende disciplines. Ik ben van mening dat je van iedereen iets kunt leren en dat probeer ik ook zo veel mogelijk te doen. Ik heb een keer les gehad van Adelinde Cornelissen en dat vond ik echt een hele leuke en leerzame les. Daar denk ik nog regelmatig aan terug.”

Doelen en mijlpalen

“Op korte termijn wil ik graag mijn zelf-gefokte paard Fien in het Z1 starten, dat is toch wel echt een mijlpaal. Op de langere termijn wil ik nog beter leren paardrijden en meer leren over hoe ik mijn paarden het beste kan (onder)houden en hopelijk een keer subtop starten. Dat lijkt me ook heel gaaf. Je kan mij niet gelukkiger maken dan wanneer ik zie dat mijn paarden het naar hun zin hebben, goed in hun vel zitten en zich blij en relaxt voelen. “

Kriebels in mijn buik

“Met mijn paard Patriska ben ik Zeeuws Kampioen geweest in de klasse M1. Dat was echt een hele mooie ervaring en als ik daaraan terugdenk krijg ik weer een beetje kriebels in mijn buik. “

Foto: Romy Oudshoorn met Patriska

Afwisseling onmisbaar

“Ik hou ervan om te sleutelen aan de basis en die zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen. Daarnaast vind ik de oefeningen echt heel leuk om te rijden en ze zo perfect mogelijk te maken. Vliegende wissels rijden of een mooi appuyement kan ik echt heel blij van worden. Om de week heb ik springles met mijn paarden en dat vind ik ook heel erg leuk. Daarnaast denk ik dat afwisseling in de training heel belangrijk is. Maar in het springen heb ik niet echt ambities, een laag sprongetje vind ik al hoog genoeg! Zo vind ik eventing ook heel erg gaaf, maar gewoon voor af en toe haha.”

Plekje in mijn hart

“Mijn eigen paarden Patriska en Fien zijn erg bijzonder voor me. Maar het paard wat ook altijd een plekje in mijn hart zal hebben is mijn inmiddels overleden pony Sjaan. Dat was echt een fantastische pony en ik mis haar nog elke dag.”

Samenwerking met VITALstyle kwam als geroepen

“Ik ben super tevreden over de producten van VITALstyle en hoe deze mijn paarden ondersteunen. De samenwerking kwam voor ons op een heel goed moment, toen mijn paarden nogal wat waren afgevallen. Na een kuurtje DarmBalans en de OerBalans kwamen ze weer aan en zagen ze er super uit, dus ik was heel erg benieuwd naar wat de producten nog meer voor mijn paarden zouden kunnen betekenen.

Naast standaard OerBalans, voer ik SpierKracht, LuchtwegSupport en SouplesseSiroop. Mijn merrie Fien doet het erg goed op SpierKracht. In de training vragen we steeds meer stukjes verzameling en kracht van haar en dit gaat sinds ik de SpierKracht voer een stuk makkelijker af! Ze doet oefeningen die verzameling en kracht vragen met meer gemak, heeft minder vermoeide en gevoelige spieren de dag na een wat zwaardere training en krijgt steeds mooiere bespiering. LuchtwegSupport ondersteunt optimaal bij gevoelige luchtwegen. SouplesseSiroop geef ik als ondersteuning om de gewrichten gezond te houden en optimaal te ondersteunen bij de trainingen.”