Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €29,-
Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

Paardenambassadeur: Els Driehuyzen

Els Driehuyzen start zowel nationaal als internationaal eventing samen met haar paard Bolanitas. Deze ruin heeft ze zelf opgeleid naar hun huidige niveau. Een knappe prestatie naast haar fulltime baan! Ze is onze eerste ambassadrice, sinds het voorjaar van 2017.

De eventingamazone begon zoals vele niet op een pony. “Ik ben opgegroeid op een boerderij en heb mijn eerste “hippische stappen” gezet op de rug van een ezel. Toen ik zeven jaar oud was kreeg ik mijn eigen pony. Ik reed altijd bij mijn buurmeisje, haar zus had een pony. Toen deze te koop kwam kun je vast raden hoe dit afliep…  Met deze pony Randy heb ik mijn eerste wedstrijden gereden. Daarna zijn we vanuit Woerdense Verlaat naar Friesland verhuisd.”

De eventing ingerold dankzij onze achtertuin

“In Friesland trof ik Anica Kortekaas, zij woonde vlakbij. Ook zij was gek van paardrijden en al gauw zijn we samen gaan buitenrijden. Anica sprong over het dijkhek bij een riviertje in de buurt en vond dat ik dat ook best kon. Zo gezegd zo gedaan, ook ik ben over het dijkhek gesprongen. Ook was SGW Nijeberkoop jarenlang in onze “achtertuin”. Je kunt wel zeggen dat dit ik zo de eventing ben ingerold!”

Een echte allrounder

“In 1999 kreeg ik Pedro (v. Elcaro). Deze ruin heb ik zelf beleerd en met hem heb ik vele mooie resultaten gehaald. Zo zijn we samen Z1 dressuur, M springen en M eventing geworden. Ook wonnen we samen verschillende kampioenstitels. Met Pedro heb ik ook de ORUN Instructeursopleiding gehaald. Vanwege mijn fulltime baan heb ik het bij de eerste fase allround gelaten. Sinds 2000 kun je bij me terecht voor privéles in de dressuur, springen en eventing.”

Veel geleerd dankzij Bo

“Bolanitas (v. Hold Up Premier) is de opvolger van Pedro en heb ik ook zelf opgeleid. Met Bolanitas heb ik mijzelf echt verder kunnen ontwikkelen in de sport. Ik heb heel veel geleerd met hem en van hem. Inmiddels zijn we Z1 dressuur en Z springen geklasseerd. Op (internationaal) eventingniveau zijn we in de CCI3* geklasseerd. We hebben inmiddels meerdere internationale eventingwedstrijden gereden, waarvan ik het meest trots ben op mijn eerste CIC1* (tegenwoordig is dat de CCI2*-short). We werden gelijk zevende in deze wedstrijd in Varsseveld! De welbekende Michael Jung stond naast me in de uitslag. Ook wonnen we in 2017 brons op het NK Eventing in de klasse Z! De leukste ervaring was toch wel onze deelname aan het EK Landelijke Ruiters in het Duitse Westerstede in 2019. Dit is een EK eventing op CCI3* niveau, waar je echt als team strijdt voor je land. Met het Nederlandse team werden we vierde.“

Foto: Els Driehuyzen met Goldhears Bolanitas

Goede match onmisbaar voor plezier

“Bo is voor mij bijzonder, omdat hij een top karakter heeft. Je kan nog zo’n goed paard hebben, maar als je niet bij elkaar past, wordt je ook niet blij van elkaar. Bij een wedstrijd vind ik het vooral belangrijk dat het gevoel goed is. Het gevoel dat paarden voor me door het vuur gaan, daar word ik blij van. Een wedstrijd die niet een prijs oplevert kan qua gevoel zeker wel een kick geven. Bij een slechte wedstrijd probeer ik wel mijn leermomenten te pakken.”

Toekomstmuziek

“Met Bolanitas wil ik nog een paar fijne wedstrijden kunnen rijden in de CCI3*. Verder hoop ik met een paard uit eigen fok nog eens dit niveau te kunnen halen. Op dit moment heb ik nog een vierjarige, een jaarling en een veulen van Grand Slam is in aantocht. Wie weet heeft één van deze paarden net zo een gouden karakter als Bolanitas. Het rijden internationale wedstrijden is leuk en ene hele ervaring, maar jonge paarden opleiding is misschien nog wel het leukste.”

Voller, fitter en mooie bespiering

Als ambassadeur van het eerste uur heeft Els inmiddels een serie favoriete VITALstyle producten. “Ik gebruik het naar volle tevredenheid. Sommigen in specifieke gevallen, zoals Colosan bij koliek of CalendulaSpray bij een gevoelige en rode huid. Maar er zijn ook producten die ik standaard gebruik. SpierKracht bijvoorbeeld, dit deed binnen twee weken zoveel voor Bo! Hij werd voller, fitter en kreeg een mooie bespiering. Dit voer ik nu standaard aan beide sportpaarden. Daarnaast is SouplesseSiroop onmisbaar voor de voor de ‘smering’ van de gewrichten van Bo. Als basis krijgen de paarden ook OerBalans, om de gezondheid optimaal te ondersteunen.”