0 Vergelijken
 • Altijd 100% natuurlijke producten
 • Gratis verzending vanaf €29,-
 • Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
 • Binnen 14 dagen gratis retourneren

Stress

4 resultaten

Stress bij paarden? VITALstyle  adviseert graag!

Heeft jouw paard last van stress? VITALstyle geeft graag informatie voor het ondersteunen van paarden met stress. Veel paarden ondervinden stress op spannende momenten, bijvoorbeeld tijdens transport, veranderingen in de rij- of stalomgeving of door een wedstrijd. Dit is niet alleen voor de eigenaar vervelend, maar met name voor het paard. Onze ChillPill geeft jouw paard meer innerlijke rust en een betere concentratie. Deze ChillPill is 100% natuurlijk en dopingvrij. 

Stress bij paarden herkennen

Tijdens ongewone situaties, waarin basisbehoeften in gevaar worden gebracht, ontstaat vaak stress. Een paard kan last hebben van acute stress en chronische stress. Voorbeelden van acute stress zijn wanneer een paard schrikt of gespannen is tijdens het vervoeren, ook koliek zorgt voor acute stress. Meer weten over koliek? Lees onze pagina Koliek bij paarden. Chronische stress kan ontstaan door gezondheidsproblemen, te zware prestaties of een slecht voermanagement. Niet elk paard laat stress duidelijk zien, maar langdurige stress verlaagt de weerstand en is slecht voor de gezondheid. Het is dus belangrijk dat stress wordt herkend en zo snel mogelijk wordt opgelost. 
Stress bij paarden kun je herkennen aan de volgende symptomen: 

 • Verhoogde hartslag en ademhaling   
 • Zichtbaar oogwit   
 • Zweten   
 • Vaak gapen   
 • Diarree   
 • Overspronggedrag  
 • Vermageren 
 • Stalondeugden, zoals luchtzuigen   

Hoe voorkom ik stress bij paarden?

Stress ontstaat vaak door onbekendheid en onervarenheid van het paard. Meer ervaring zorgt vaak voor minder stress. Daarnaast is het bijvoorbeeld belangrijk bij transport om rustig te rijden. De ChillPill zorgt voor meer innerlijke rust en een goede concentratie. Dit is een goede ondersteuning voor paarden met stress of in spannende tijden. Het is 100% natuurlijk en dopingvrij, dit betekent dat het ook gebruikt mag worden op wedstrijden. Daarnaast kan de ChillPill iedere dag gebruikt worden, bij stress in de dagelijkse training bijvoorbeeld op de trailer. Zorg er ook voor dat je zelf ontspannen bent. Wanneer je zelf gespannen bent, breng je dit over op je paard. Paarden zijn gewoontedieren en houden van regelmaat, wanneer je bijvoorbeeld op verschillende plaatsen traint, voorkom je stress. Tijdens een stresssituatie gebruiken paarden extra magnesium, waardoor de magnesiumbehoefte vergroot. Dit tekort aan magnesium veroorzaakt nog meer stress. Het is dus belangrijk dat de magnesiumbehoefte wordt aangevuld. Mocht de stress toch aanhouden bekijk dan of het inzetten van een supplement voor nerveuze paarden een optie is.

Waarom VITALstyle?

Elk product van VITALstyle draagt bij aan het totale welzijn van jouw paard en helpt de natuur een handje. Met het gebruik van VITALstyle producten geef je de wereld een stukje beter door aan de volgende generaties. Advies nodig over stress bij paarden? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!