Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €49,-
Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende dag in huis
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

Gedrag en stress

Ben je op zoek naar natuurlijke producten bij stress of om het gedrag van je paard te ondersteunen? Onze supplementen voor paarden zijn 100% natuurlijk en verrijkt met kruiden ter ondersteuning bij stress en gedrag!

Lees verder
Sluiten
6 resultaten
GastroComplex
35 reviews
GastroComplex
40,95
MagnesiumCitraat
25 reviews
MagnesiumCitraat
23,95
StressControlStressControl
9 reviews
StressControl
47,95
ChillPill
46 reviews
ChillPill
26,95
HormoonBalans
12 reviews
HormoonBalans
40,95
StressControl +StressControl +
4 reviews
StressControl +
11,95

Stress is een onprettige vorm van spanning in het lichaam die voortkomt uit allerlei externe prikkels. Het is belangrijk om hier zo snel mogelijk een oorzaak en oplossing voor te vinden. Langdurige stress kan namelijk zorgen voor een verlaagde weerstand en een verslechtering van de gezondheid!

Wat is stress bij paarden?

Stress is een onprettige vorm van spanning in het lichaam die voortkomt uit allerlei externe prikkels. Het ontstaat vaak door onbekendheid en onervarenheid van het paard. Meer ervaring zorgt vaak voor minder stress. We sommen hieronder situaties op die voor stress en spanning kunnen zorgen bij je paard:

  • Transport
  • Vreemd terrein
  • Wedstrijd
  • Verhuizing
  • Verandering in de rij- en/of stalomgeving
  • Het missen van een maatje

Het lichaam kan hierop reageren door bijvoorbeeld de hartslag en ademhaling te verhogen en te zweten. Niet elk paard zal dit duidelijk kunnen laten zien, maar zodra je als eigenaar merkt dat je paard behalve de eerdergenoemde symptomen ook dunne mest heeft, zijn oogwit zichtbaar maakt, afvalt of zelfs stalondeugden ontwikkeld, is het belangrijk om hier zo snel mogelijk de oorzaak van te achterhalen en er een oplossing voor te vinden. Langdurige stress kan namelijk zorgen voor een verlaagde weerstand en een verslechtering van de gezondheid!

Hoe voorkom ik stress bij paarden?

Allereerst is het natuurlijk heel belangrijk om stressituaties te voorkomen. Waar raakt je paard gespannen en gestresst van? En waarom? Probeer dit eerst te achterhalen en hiermee aan de slag te gaan. Stel je paard gerust en oefen met geduld tot de spanning er niet meer is. Zorg er ook voor dat je zelf ontspannen bent. Wanneer je zelf gespannen bent, breng je dit over op je paard. Daarnaast zijn paarden gewoontedieren en houden ze van regelmaat, wanneer je bijvoorbeeld op verschillende plaatsen traint, kun je stress voorkomen!

Toch is dit makkelijker gezegd dan gedaan. In sommige gevallen kan je paard wel wat meer ondersteuning gebruiken om door de spannende situatie of periode heen geloodst te worden. De ChillPill is hier een fijne ondersteuning bij! De ChillPill is een natuurlijke rustgever, maakt paarden minder stressgevoelig en zorgt voor goede concentratie. Erg fijn om het scherpe kantje eraf te halen en je paard beter te laten focussen. De ChillPill is 100% natuurlijk en dopingvrij, dit betekent dat het ook gebruikt mag worden op wedstrijden.

Stress door tekorten

Tijdens een stresssituatie, vooral wanneer het paard zweet, wordt extra magnesium verbruikt. Dit is een essentieel mineraal dat altijd in balans moet zijn. Een tekort aan magnesium kan de stress verergeren. Situaties die stress kunnen veroorzaken zijn bijvoorbeeld wedstrijden, transport, verhuizing of hengstigheid. Probeer stress zo veel mogelijk te voorkomen of te verminderen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van rustgevende supplementen. Magnesium voor je paard aanvullen? Voer dagelijks MagnesiumCitraat om de gehalten op peil te houden.

Stress door hengstigheid

De hengstigheid kan een stressvolle periode zijn voor merries. Hormonen gieren door het lijf, met lichamelijke ongemakken en ander gedrag tot gevolg. Het is in dit geval fijn om de merrie te ondersteunen met HormoonBalans. HormoonBalans  draagt bij aan een normale hormoonhuishouding en ondersteunt een regelmatige cyclus bij merries. Daardoor kan het goed worden gebruikt rond de hengstigheid. Ook bij hengsten en ruinen kan het worden ingezet voor een normale hormoonhuishouding.

Gevolgen van stress

Naast een verminderde weerstand, kan stress ook voor een gevoelige en geïrriteerde maag zorgen. De paardenmaag produceert continu maagzuur, dat door speeksel geneutraliseerd wordt. Stress zorgt voor een verminderde bloedtoevoer naar de maagwand, waardoor deze extra gevoelig wordt. In dit geval is voldoende ruwvoer verspreid over de dag een belangrijk onderdeel in het voorkomen van gezondheidsproblemen door stress. Extra ondersteuning van de maag is hier ook prettig, GastroComplex ondersteunt het behoud van een normale zuurtegraad in de maag en ondersteunt de maagfunctie.

Stress en gedrag en VITALstyle

Heeft je paard last van stress en spanning en is zijn gedrag daardoor anders dan je normaal van hem gewend bent? Neem dan een kijkje in het assortiment van VITALstyle. De 100% natuurlijke supplementen bevatten o.a. kruiden om je paard te kunnen ondersteunen in geval van stress. Bijvoorbeeld met Monnikspeper en Ashwaganda!

Advies nodig?

VITALstyle is hét merk voor een fit en vitaal paard. Ben je op zoek naar natuurlijke supplementen, verzorgingsproducten of diergeneesmiddelen voor je paard? Dan ben je bij VITALstyle aan het juiste adres! Heb je advies nodig? Neem gerust contact op met de klantenservice van VITALstyle! We helpen je graag.