0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
  • Vanaf €50,- GRATIS verzending

Dunne mest

Heeft jouw paard dunne mest? VITALstyle biedt jou de juiste oplossing!

De darmen van jouw paard in een goede balans brengen? VITALstyle (voorheen ECOstyle) DarmBalans beschermt de maag- en darmwand en ondersteunt de lever en brengt de maagdarmfunctie (weer) in balans, waardoor dunne mest verleden tijd is.

Ter ondersteuning bij dunne mest:

Hoe ontstaat dunne mest en wat zijn de gevolgen?

Je paard kan een keer dunne mest hebben, maar als de mest lange tijd dun blijft, of er na het mesten mestwater meekomt, is er meer aan de hand. Dan zijn de darmen van je paard uit balans, waardoor de weerstand van je paard achteruit gaat. Vooral bij voerwisselingen en na een wormspuit of antibioticakuur kan de darmflora uit balans raken.

Dunne mest is dus een duidelijk teken van een verstoorde darmflora, maar het levert meer problemen op. Zo kan je paard minder energie opnemen uit het voer, waardoor een futloos paard het resultaat kan zijn. Voor een sportpaard is het optimaal presteren dan een uitdaging en ook het aantrekken van de singel kan gevoelig zijn bij gevoelige darmen. Het is dus belangrijk om de darmflora van een paard goed in orde te krijgen en houden.

Het effect van het maagdarmkanaal op de weerstand

Het maagdarmkanaal heeft veel invloed op de weerstand van je paard. Wist je dat de darmflora voor 80% het immuunsysteem bepaalt? Een goede darmflora is dé basis van een gezond paard. Toch  hebben veel paarden een gevoelige darmflora en dunne mest. De darmflora raakt vaak uit balans door voerwisselingen, een wormkuur of koliek. Dit beïnvloedt de interactie met het immuunsysteem in de darmen en daardoor ook de weerstand.

Hoe breng je balans in de darmen?

VITALstyle (voorheen ECOstyle) DarmBalans zorgt voor het behoud van een optimaal functionerend maagdarmkanaal. Het ondersteunt de vertering in de darmen, helpt de darmflora te versterken door de prebiotica (vezels vanuit kruiden en wortels) en probiotica (gist). De combinatie van diverse kruiden, pro- en prebiotica stimuleert de eetlust, activeert het metabolisme, werkt krampstillend, beschermt de maag- en darmwand door o.a. slijmstoffen uit kruiden en activeert de functie van lever en nieren.

Waarom VITALstyle?

Elk product van VITALstyle (voorheen ECOstyle) draagt bij aan het totale welzijn van jouw paard en helpt de natuur een handje. Met het gebruik van VITALstyle producten geef je de wereld een stukje beter door aan de volgende generaties. Advies nodig over onze voeding en geneesmiddelen?  Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!