Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €29,-
Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

Help! Mijn hond verhaart!

Vind jij overal losse haren van je hond? Niet alleen vervelend voor jou en je stofzuiger, maar ook voor je hond! Wanneer een hond extreem verhaart, kun je je voorstellen dat al die losse haren flink voor kriebels kunnen zorgen. In dit blog vertellen we je meer over het verharen van je hond en hoe je je maatje hierbij kunt helpen.

De ruiperiode van de hond

Over het algemeen is een hond twee keer per jaar in de rui. Oftewel, hij/zij wisselt twee keer in het jaar van vacht. Echter, de vacht van een hond vernieuwd het hele jaar door. Maar op deze twee periodes net wat meer dan normaal. De oude vacht maakt plaats voor een nieuwe vacht die meer geschikt is voor de periode die komen gaat. Namelijk de zomer of de winter! Vlak voor deze periodes, dus in het voor- en najaar, zal de hond even goed verharen en een dikkere of juist dunnere vacht aanmaken. De duur van het proces verschilt per hond en per levenswijze/omgevingsfactoren, maar kun je schatten op ongeveer 6-10 weken. Tijdens dit natuurlijke proces zal de vachtverzorging van de hond dan ook belangrijker zijn dan buiten deze tijd.

Meer verharen dan normaal

Verhaart jouw hond veel langer, vaker en meer dan normaal? Hier kunnen meerdere factoren de oorzaak van zijn. Denk bijvoorbeeld aan erfelijkheid, het weer, de vachtverzorging, het klimaat binnenshuis of de voeding. Ook verharen honden die veel binnenshuis vertoeven minder heftig dan honden die juist veel buiten zijn. Zij krijgen de temperatuurwisselingen minder mee dan honden die gedurende de dag buiten rond lopen! Heb je het idee dat er echt een probleem is met de huid en vacht van je hond? Neem dan contact op met je dierenarts!

Normale haaruitval bij honden? Voorkom overmatige rui met 4 tips van Arjanne van VITALstyle. 

Tip 1: Natuurlijke diervoeding bij haaruitval van de hond 

Wist je dat voeding een rol kan spelen bij een hond die het hele jaar last heeft van haaruitval? Overstappen op een andere voeding kan een oplossing zijn. In veel hondenvoedingsproducten zitten namelijk conserveringsmiddelen en toegevoegde suikers. Uit onderzoek is gebleken dat dit vaak een nadelig effect heeft op de huid en vacht van huisdieren. Daarom kiezen wij uitsluitend voor natuurlijke ingrediënten, zonder chemische conserveringsmiddelen. 

Ondersteuning bij haaruitval met VITALstyle Huid+Vacht 

Geef je hond met haaruitval net wat extra ondersteuning met HUID+VACHT hondenvoeding. De brede samenstelling van ingrediënten en unieke kruidenreceptuur (o.a. Sint-Janskruid en brandnetel) vormen een belangrijke schakel voor het behoud van een gezonde vacht. Onderzoek met HUID+VACHT heeft uitgewezen dat 87% van de honden opknapt binnen 3 maanden. Benieuwd naar de werking voor jouw hond? Bestel eenvoudig en snel op VITALstyle.nl jouw proefzakje HUID+VACHT hondenbrokken of het proefpakket HUID+VACHT hondenvoeding!

Effectief binnen 3 maanden 

Zorg ervoor dat je hond weer goed in zijn vel komt te zitten zodra je hebt geconstateerd dat er sprake is van huid- of vachtproblemen. In de brokken en het vlees van HUID+VACHT zitten veel essentiële vetzuren die de huid van de hond ondersteunen. Zichtbaar resultaat in 3 maanden. Kies ook voor het belonen van je hond voor een traktatie zonder suiker en zout, gebruik hiervoor de brokjes HUID+VACHT! Wel zo makkelijk én gezond! 

Tip 2: Borstelen en kammen bij haaruitval van de hond 

Vachtverzorging heeft ook invloed op het verharen van de hond. Borstel of kam je hond daarom regelmatig, vooral tijdens de rui. Let hierbij wel op het gebruik van de juiste borstel of kam. Wist je dat er door gebruik van verkeerd materiaal, er schade kan ontstaan aan de huid en vacht van je hond? Laat je daarom goed adviseren welke kam of borstel geschikt is voor de vacht van jouw hond!

Tip 3: Regelmatig wassen 

Het regelmatig wassen van de hond is een goede manier om een hoop haren los te weken waardoor deze sneller uitvallen. Zolang men goede hondenshampoo gebruikt kan het geen kwaad om de hond vaker te wassen. 

Tip 4: Bestrijd vlooien en teken 

Bescherm je hond het liefst het hele jaar door tegen vlooien en teken. Je kunt dit doen met pilletjes, een spray of bijvoorbeeld een anti-tekenband. 

Ga ook aan de slag met deze tips en reageer tijdig bij huid- en vachtproblemen. Niet voor niets komt een gezonde huid van binnenuit. Op naar een glanzende vacht zonder overtollig verharen! Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!