Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €49,-
Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende dag in huis
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

Extreem verharen van de hond

Extreem verharen van de hond

2017 - Laatst geupdated: 2022

Vind jij overal losse haren van je hond? Niet alleen vervelend voor jou en je stofzuiger, maar ook voor je hond! Wanneer een hond extreem verhaart, kun je je voorstellen dat al die losse haren flink voor kriebels kunnen zorgen. In dit blog vertellen we je meer over het verharen van je hond en hoe je hem hierbij kunt helpen.

De ruiperiode van de hond

Over het algemeen is een hond twee keer per jaar in de rui. Oftewel, hij/zij wisselt twee keer in het jaar van vacht. Echter, de vacht van een hond vernieuwd het hele jaar door. Maar in deze twee periodes net wat meer dan normaal. De oude vacht maakt plaats voor een nieuwe vacht die meer geschikt is voor de periode die komen gaat. Namelijk de zomer of de winter! Vlak voor deze periodes, dus in het voor- en najaar, zal de hond even goed verharen en een dikkere of juist dunnere vacht aanmaken. De duur van het proces verschilt per hond en per levenswijze/omgevingsfactoren, maar kun je schatten op ongeveer 6-10 weken. Tijdens dit natuurlijke proces zal de vachtverzorging van de hond dan ook belangrijker zijn dan buiten deze tijd.

Meer verharen dan normaal

Verhaart jouw hond veel langer, vaker en meer dan normaal? Hier kunnen meerdere factoren de oorzaak van zijn. Denk bijvoorbeeld aan erfelijkheid, het weer, de vachtverzorging, het klimaat binnenshuis of de voeding. Ook verharen honden die veel binnenshuis vertoeven minder heftig dan honden die juist veel buiten zijn. Zij krijgen de temperatuurwisselingen minder mee dan honden die gedurende de dag buiten rond lopen! Heb je het idee dat er echt een probleem is met de huid en vacht van je hond? Neem dan contact op met je dierenarts.

ONDERSTEUN JE HOND VAN BINNENUIT

De juiste voeding kan een grote bijdrage leveren bij extreem verharen. Ondersteuning van binnenuit zal de hond helpen een gezonde huid en vacht te creëren. VITALstyle HUID+VACHT is een speciale dieetvoeding voor honden met huidproblemen en die extreem verharen. Zowel de brokken als de natvoeding dragen bij aan een gezonde huid van binnenuit en bevatten een hoog gehalte aan essentiële vetzuren die een gezonde huid en vacht ondersteunen.

HELP JE HOND VAN BUITENAF

Borstelen.. Heel veel borstelen.. Dat zal je hond helpen door de kriebelige verhaarperiode heen te komen! Het verharen wordt er niet minder van, maar je zal je hond een groot plezier doen om van al die losse, kriebelige haren af te komen. Let hierbij wel op het gebruik van de juiste borstel of kam. Wist je dat er door gebruik van verkeerd materiaal, schade kan ontstaan aan de huid en vacht van je hond? Laat je daarom goed adviseren welke kam of borstel geschikt is voor de vacht van jouw hond!

0 reviews
Hond Huid+Vacht Brok
17,99
Ondersteunt bij huidproblemen en extreem verharen
Resultaat binnen 3 maanden
Ondersteunt bij huidproblemen en extreem verharen
Resultaat binnen 3 maanden
12,50
GRATIS maatbeker en deksel
1,5 kg HUID+VACHT hondenbrokken