Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €29,-
Op werkdagen voor 14:00 besteld, volgende dag in huis
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

Dosering van Psylliumzaad

Steeds vaker is er discussie gaande over welke dosering PsylliumZaad je zou moet geven aan je paard of pony ter ondersteuning van het afvoeren van zand. In dit blog nemen we je mee in ons advies en leggen we je uit waarom wij kiezen voor deze dosering.​

‘’Dierenartsen adviseren deze dosering PsylliumZaad!’’

Laten we allereerst voorop stellen dat VITALstyle geen dierenartsenpraktijk is en onze medewerkers dus ook geen dierenartsen zijn. Wij kunnen advies geven over onze producten aan de hand van jarenlange (wetenschappelijke) kennis, ervaring en opgeleide voedingsdeskundigen. Uiteraard zijn onze producten gebaseerd op wetenschappelijke kennis. Wij adviseren altijd om bij twijfel over de gezondheid van jouw paard een dierenarts te benaderen voor verder advies.
Wat betreft de dosering van psylliumzaad / vlozaad is er discussie onder paardeneigenaren en dierenartsen. Tegenwoordig wordt er door enkele dierenartsen het volgende aangeraden:

Onderhoudsdosering:

  • 0,5 tot 1 gram psyllium per kilogram lichaamsgewicht per dag
  • De kuur moet 7 dagen gegeven worden

Bij aanwezig zand in de darmen:

  • 1 tot 2 gram psyllium per kilogram lichaamsgewicht per dag
  • Duur in overleg met de dierenarts

VITALstyle’s dosering PsylliumZaad

Ook VITALstyle vermarkt PsylliumZaad. Wellicht is je opgevallen dat wij de dosering ook wat verhoogd hebben ten opzichte van vorig jaar (2021). De dosering die op de nieuwe etiketten staat en op de webshop staat weergegeven wordt aangehouden en is al volgt:

  • 0,4 gram PsylliumZaad per kilogram lichaamsgewicht per dag
  • De kuur moet min. 7-8 dagen gegeven worden