0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren

Alles over BodyFit

Vermoeide spieren, pezen of gewrichten?

BodyFit Balsem van VITALstyle ondersteunt de doorbloeding van spieren, pezen en gewrichten bij ruiter en paard dankzij de unieke samenstelling van o.a. cayennepeper, kamfer, pepermunten citroenolie. Je kunt BodyFit Balsem gebruiken bij stijve, stramme, zwaarbelaste of vermoeide spieren, dikke of gezwollen hakken en eentonige belasting van pezen en gewrichten. Het kan ook worden ingezet bij het herstel na (sport)blessures. Je kunt BodyFit Balsem niet alleen bij je paard, maar ook bij jezelf gebruiken!

Warming up & cooling down

Een goede warming up verhoogt de doorbloeding en voorkomt daardoor schade aan pezen en spieren. De cooling down is belangrijk voor het op het juiste peil brengen van de hartslag en lichaamstemperatuur na inspanning. Het is ook belangrijk om de spieren en pezen weer op een gezonde temperatuur te krijgen. Hitte zorgt voor beschadiging aan eiwitten en spieren en pezen bestaan voor het grootste deel uit eiwitten! Insmeren met BodyFit Balsem voor- en na je training ondersteunt hier optimaal bij. BodyFit bevat ingrediënten die op de dopinglijst staan. Daarom mag het niet bij wedstrijden gebruikt worden.

Gebruiksaanwijzing

Kort schudden voor gebruik. BodyFit gelijkmatig over de huid verdelen en goed inmasseren. Dagelijks aanbrengen. Bij verhoogde belasting het gebruik herhalen tot het gewenste resultaat. Niet gebruiken op een rode of gevoelige huid. (Ook prima te gebruiken bij mensen).

Weten hoe paardenmasseur Keesje de Hollander BodyFit Balsem gebruikt en adviseerd? Lees haar gastblog hier!

Samenstelling

Water, sojaolie, isopropylalcohol, st. johanniskruid extract, mosterdzaad en cayennepeper, etherische olie, vetzuren, vetalcoholen, kamfer, arnica- en smeerwortel-extract, pepermunt, alcohol, PEG-40 ricinusolie, gesulfateerde vetzuren.

Wat zit er in BodyFit Balsem?

BodyFit Balsem bevat meerdere krachtige ingrediënten. We zetten een paar voor je op een rij!

Arnica extract: Geeft comfort bij moeilijk bewegen en verzorgt spieren en gewrichten.

Sint Janskruid: Ondersteunt de bloedsomloop en verwarmt spieren.

Cayennepeper: Ondersteunt de doorbloeding en geeft comfort bij stijve of stramme spieren.

Kamfer: Ondersteunt de doorbloeding.

Smeerwortelextract:
Ondersteunt optimaal de diepe doorbloeding en verzorgt spieren en gewrichten.

Pepermunt: Verkoelt en verzacht de spieren.

Mosterdzaad: Verzacht gevoelige en vermoeide spieren.

SPECIFICATIES
SPECIFICATIES
Artikelnummer 8711731026369
Diergroep Paard
Gezondheid Verzorgingscluster
Productgroep Paardenapotheek
Soort Spieren en gewrichten
10/10
23/09/2021 Anonymous
Hier gebruik ik het voor mens & dier (paard & honden). Zelf heb ik vaak fysiek problemen, als ik dit erop smeer verlicht de (spier)pijn. Ook de honden merk ik verschil als ze verstapt hebben ofzo smeer dit erop en het geeft verlichting. Heb 1 potje op stal en 1 potje thuis ... altijd binnen handbereik
10/10
17/02/2021 Liset
Ruikt heerlijk en trekt makkelijk in. Ik was laatst door mijn rug gegaan waardoor alle spieren in mijn rug vast zaten. 3x per dag ingesmeerd met bodyfit en 2 dagen lagen was ik pijnvrij. Top!
10/10
31/01/2021 Anouschka
Bodyfit is een hele fijne balsem (witte crème) om in te masseren en ben heel positief te spreken over de geur. Na een paar uur ruikt het nog heerlijk op je lichaam! De crème trekt snel in en is niet vet, dus gebruik het zelf voor het slapen gaan op de overbelaste of vermoeide spieren na hardloop of krachttraining. Ik merk dat m'n spieren maar ook gewrichten sneller herstellen na het gebruikt van Bodyfit en dat ik minder spierspanning heb. Erg handig om in huis te hebben en gaat erg zuinig mee. Bij mijn paard nog niet geprobeerd omdat ik het lastiger vind om te weten waar ik het beste kan smeren, maar omdat het zo goed bij mij werkt zou ik het ook zeker bij een paard adviseren in geval je weet waar de blessure, oververmoeidheid of overbelasting zich bevindt.