0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
  • Vanaf €50,- GRATIS verzending

Gevoelige maag

Heeft jouw paard een gevoelige maag? VITALstyle biedt jou de juiste oplossing!

De producten van VITALstyle (voorheen ECOstyle) zorgen voor het behoud van een normale zuurgraad in de maag. GastroComplex is speciaal ontwikkeld voor paarden met een gevoelige maag. Het beschermt tegen de invloeden van stress, beschermt de maagwand en bevat buffers voor het behoud van een normale zuurgraad in de maag. Het complex aan rustgevende en bufferende ingrediënten zorgt voor het behoud van een goede zuurgraad in de maag. Ook wordt het maagslijmvlies beschermd en verzacht dankzij de kruidenextracten.

Ter ondersteuning bij een gevoelige maag:

Hoe herken je een gevoelige maag?

  • Boos bij poetsen en aansingelen
  • Onrustig op stal
  • Nukkig
  • Minder werklust
  • Luchtzuigen
  • Kribbebijten

Hoe ontstaat een gevoelige maag?

De maag van een paard produceert constant maagzuur als hulp bij het verteren van voedsel. Speeksel zorgt ervoor dat het zure maagsap wordt geneutraliseerd. Alleen door te kauwen maakt een paard speeksel aan. Als de maag lang leeg is of er weinig speeksel wordt aangemaakt, kan het maagzuur de maagwand aantasten wat erg pijnlijk is. Ook stress heeft invloed op de maag. Stress zorgt voor een verminderde bloedtoevoer naar de maagwand, waardoor deze nog gevoeliger wordt voor maagzuur. Het is dus erg belangrijk om stress te voorkomen en dat paarden de hele dag door kleine beetjes kunnen eten, zodat voldoende speeksel wordt aangemaakt.

Complete bescherming voor een gezonde maag

VITALstyle (voorheen ECOstyle) GastroComplex is speciaal ontwikkeld voor paarden met een gevoelige maag. Het beschermt tegen de invloeden van stress, beschermt de maagwand en bevat buffers voor het behoud van een  normale zuurgraad in de maag. Het complex aan bufferende en rustgevende ingrediënten zorgt voor het behoud van een goede zuurgraad in de maag. Ook wordt het maagslijmvlies beschermd en verzacht dankzij de kruidenextracten. GastroComplex is dé complete en natuurlijke ondersteuning voor paarden met een gevoelige maag.

Waarom VITALstyle?

Elk product van VITALstyle (voorheen ECOstyle) draagt bij aan het totale welzijn van jouw paard en helpt de natuur een handje. Met het gebruik van VITALstyle producten geef je de wereld een stukje beter door aan de volgende generaties. Advies nodig over onze voeding en geneesmiddelen?  Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder! 

 

Lees ook handige tips en meer informatie over: