0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren

Spier en gewrichtsproblemen bij de Franse Bull Dog

Heeft jouw Franse Bulldog last van spierproblemen of gewrichtsproblemen? Heeft jouw Franse Bulldog moeite met opstaan? Zie je jouw hond nauwelijks meer spontaan bewegen en heeft hij/zij veel moeite met bewegen of lange wandelingen? Dat is natuurlijk heel erg vervelend. Wat kun je daar aan doen?

Heeft jouw Franse Bulldog last van:

  • Moeite met opstaan of bewegen
  • Stramme gewrichten en stijve spieren

De oplossing is simpeler dan je denkt!  

Oorzaak gewrichtsproblemen Franse Bulldog

Problemen met het bewegingsapparaat komen regelmatig voor bij de Franse Bulldog. Het zijn niet alleen oudere honden waarbij het voorkomt, zelfs relatief jonge honden kunnen er last van hebben. De hond komt moeilijk overeind en ook lopen is een grote uitdaging. Lekker rennen en spelen is er vaak al helemaal niet meer bij. Erg vervelend voor de hond, maar net zo vervelend voor u als baas als u moet aanzien dat de hond niet goed meer kan bewegen en niet meer vitaal en vrolijk is. 

Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij het ontstaan van de gewrichtsaandoening osteoartritis (slijtage en ontsteking van de gewrichten). Naast ouderdom en erfelijke aandoeningen vormt overgewicht een risico. Overgewicht vergroot de kans op slijtage van de gewrichten en overbelasting van spieren.  

De oplossing voor jouw Franse Bulldog

Gelukkig kunnen we problemen met het bewegingsapparaat van de Franse Bulldog ondersteunen! Niet alle gezondheidsproblemen zijn goed of eenvoudig op te lossen. Gelukkig kunnen we problemen met het bewegingsapparaat van de Franse Bulldog wel ondersteunen. VITALstyle (voorheen ECOstyle) is ervan overtuigd dat met de juiste dieetvoeding het metabolisme in de gewrichten bij osteoarthris  ondersteund kunnen worden. Door je Franse Bulldog met gewrichtsproblemen een juist samengestelde dieetvoeding te geven, zorg je voor:  

  • Voldoende opname van de essentiële omega-3 vetzuren EPA en DHA
  • Een goede spijsvertering Energie en waardevolle bouwstenen
  • Een goede conditie Behoud van een gezond lichaamsgewicht
  • Een blije hond!

Juiste voeding voor een ondersteuning van de gewrichten bij osteoartritis bestaat onder andere uit: Een hoog gehalte aan essentiële omega-3 vetzuren EPA en DHA voor ondersteuning van het metabolisme in de gewichten Andere ingrediënten voor het behoud van een gezonde gewrichtsfunctie Voldoende (prebiotische) vezels die de darmflora ondersteunen Ingrediënten voor het behoud van een goede  aanmaak van spijsverteringsenzymen Ingrediënten die de afbraak en afvoer van afvalstoffen ondersteunen Ingrediënten die een gezond lichaamsgewicht ondersteunen VITALstyle (voorheen ECOstyle)  SPIEREN + GEWRICHTEN DIEETVOEDING. SPIEREN + GEWRICHTEN zorgt voor blijvend soepele spieren en gewrichten! VITALstyle (voorheen ECOstyle) SPIEREN + GEWRICHTEN is een complete dieetvoeding die geschikt is voor iedere hond met de genoemde problemen. De voeding is samengesteld uit zorgvuldig geselecteerde ingrediënten zoals rund, kip, granen, speciale kruidenextracten en prebiotica, voor een blijvend gezonde huid en vacht. Het vlees is bewust breed samengesteld voor de juiste eiwitten, die goed verteerbaar zijn. SPIEREN + GEWRICHTEN bevat een grote variatie aan ingrediënten, die elk op hun manier de spijsverteringsorganen ondersteunen. Daarbij heeft deze voeding zeer speciale ingrediënten meegekregen, zoals ondermeer extra veel zalmolie (EPA en DHA vetzuren), bèta-glucanen, L-carnitine, glucosamine en boswellia extract. Deze bijzondere samenstelling ondersteunt het behoud van blijvend soepele spieren en gewrichten en – niet onbelangrijk - een juist lichaamsgewicht. SPIEREN + GEWRICHTEN bevat geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen geen kunstmatige conserveringsmiddelen geen toevoegde zouten en suikers en natuurlijk is de VITALstyle (voorheen ECOstyle) diervoeding dierproefvrij!

Nieuwsgierig? Bestel dan hier een proefzakje.

Misschien vind je dit ook interessant:

Unieke kruiden

Kruidenextracten spelen een belangrijke rol in VITALstyle (voorheen ECOstyle) SPIEREN + GEWRICHTEN. De specifieke kruidenextracten in SPIEREN + GEWRICHTEN dieetvoeding spelen een belangrijke rol in het ondersteunen van de spijsvertering, de reinigende werking van de lever en de functie van de gewrichten. Met  SPIEREN + GEWRICHTEN wordt het probleem bij de basis aangepakt. De Franse Bulldog  beweegt weer soepel en komt met plezier zijn mand uit voor een wandeling of om lekker samen te spelen! Enkele kruidenextracten en ingrediënten nader bekeken:

Boswellia 
Zorgt voor het behoud van gezond kraakbeen.

Paardenbloemwortel 
Ondersteunt de spijsvertering en de reinigende werking van de lever.

Wilgenbast 
Zorgt voor een vrolijk bewegende hond.

Zalmolie (EPA en DHA) 
Zorgt voor ondersteuning van het gewrichtsfunctie  

SPIEREN+GEWRICHTEN is een dieetvoeding ter ondersteuning van het metabolisme van de gewrichten in geval van osteoartritis. Aangeraden wordt om vóór gebruik of vóór verlenging van de gebruiksduur een dierenarts te raadplegen. Je voert het aanvankelijk ten hoogste 3 maanden, waarna evaluatie. Neem voor advies gerust contact op met onze voedingsdeskundige: info@vitalstyle.nl. 

Veelvoorkomende problemen Franse Bulldog

Laat je Franse Bulldog pup is niet te wild spelen, niet achter ballen laat rennen of andere activiteiten die de gewrichten zwaar kunnen belasten. Van de Franse Bulldog is bekend dat zij last kunnen hebben van een aantal genetische afwijkingen. Bij sommige Franse Bulldogs komt elleboog- en heupdysplasie voor. Doordat de gewrichtsonderdelen niet meer goed op elkaar aansluiten, kan de hond problemen met bewegen krijgen. Elleboog- en heupdysplasie  is deels erfelijk. De snelheid van de ontwikkeling wordt mede bepaald door voeding en ook de belasting van de gewrichten. Waar je rekening mee kunt houden is dat wanneer jouw hondje nog een pup is dat je het niet te wild laat spelen; niet achter ballen aan laat rennen of andere activiteiten die de gewrichten zwaar belasten. Daarnaast hebben sommige Franse Bulldogs last van oogafwijkingen, voornamelijk PRA, progressieve retina atrofie, en cataract, grauwe staar. De Franse Bulldog kan ook regelmatig last hebben van een huidaandoening. Een voorbeeld van een huidaandoening kan zijn: Aatopische dermatitis, een allergische aandoening waarbij ontsteking van de huid ontstaat en Ichthyosis, waarbij de huid dik wordt en gaat schilferen. Elleboogdysplasie / ED Heupdysplasie / HD Oogafwijkingen / PRA Staar / Cataract Huidproblemen Atopische Dermatitus Ichthyosis

 

Lees ook handige tips en meer informatie over: