0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren

Spier en gewrichtsproblemen bij de Franse Bull Dog

Heeft jouw Franse Bulldog last van spier- of gewrichtsproblemen, moeite met opstaan of zie je jouw hond nauwelijks meer spontaan bewegen en heeft hij/zij veel moeite met bewegen of lange wandelingen? Dan betekend dit dat jouw hondje wel wat extra ondersteuning kan gebruiken. In dit blog vertellen we je meer over spier- en gewrichtsproblemen bij de Franse Bulldog.

Oorzaak gewrichtsproblemen Franse Bulldog

Problemen met het bewegingsapparaat komen regelmatig voor bij de Franse Bulldog. Het zijn niet alleen oudere honden waarbij het voorkomt, zelfs relatief jonge honden kunnen er last van hebben. De hond komt moeilijk overeind en ook lopen is een grote uitdaging. Lekker rennen en spelen is er vaak al helemaal niet meer bij. Erg vervelend voor de hond, maar net zo vervelend voor jouw als baas als je moet aanzien dat de hond niet goed meer kan bewegen en niet meer vitaal en vrolijk is!

Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij het ontstaan van de gewrichtsaandoening osteoartritis (slijtage en ontsteking van de gewrichten). Naast ouderdom en erfelijke aandoeningen vormt overgewicht een risico. Overgewicht vergroot de kans op slijtage van de gewrichten en overbelasting van spieren.  

Dé ondersteuning voor jouw Franse Bulldog

Gelukkig kunnen we problemen met het bewegingsapparaat van de Franse Bulldog ondersteunen! Niet alle gezondheidsproblemen zijn goed of eenvoudig op te lossen. Gelukkig kunnen we problemen met het bewegingsapparaat van de Franse Bulldog wel ondersteunen. Met de juiste dieetvoeding kun je het metabolisme in de gewrichten bij osteoarthris goed ondersteunen.  

SPIEREN+GEWRICHTEN is een volledig dieetvoeder welke speciaal is ontwikkeld voor honden met (beginnende) gewrichtsslijtage. Het hoge gehalte aan essentiële omega 3-vetzuren (EPA) en vitamine E ondersteunt het metabolisme van de gewrichten bij (beginnende) gewrichtsslijtage (osteoartritis). De combinatie van verschillende, natuurlijke ingrediënten ondersteunen het behoud van gezond kraakbeen en dragen bij aan een goede mobiliteit. Voldoende (prebiotische) vezels ondersteunen de darmflora van de hond. Wist je dat de kruiden en andere natuurlijke ingrediënten in SPIEREN+GEWRICHTEN speciaal zijn toegevoegd ter ondersteuning van de spieren en gewrichten?

Boswellia: Ondersteunt de (beweeglijkheid van) gewrichten en geeft comfort.

Paardenbloemwortel: Ondersteunt de lever.

Wilgenbast: Eeuwenoud en welbekend krachtig kruid, ondersteunt vrij bewegen.

Zalmolie: Ondersteunt het behoud van soepele spieren en gewrichten.


Nieuwsgierig? Bestel dan hier een proefzakje.

De juiste voeding bij (beginnende) gewrichtsslijtage:

Tips

  • Bij de ene hond is er resultaat zichtbaar binnen enkele weken, bij een andere hond kan dit wel 3 maanden duren. Stop dus niet te snel met het voeren van SPIEREN+GEWRICHTEN als zichtbaar resultaat even op zich laat wachten, maar geef deze voeding minstens 3 maanden de kans om zich te bewijzen!
  • Bewegen is voor een goede gezondheid van jouw hond erg belangrijk. Beweging helpt mee aan een actieve spijsvertering, die de hond in rust van nature nauwelijks heeft. Door te bewegen kunnen, samen met de VITALstyle voeding, ook de organen en klieren hun werk goed doen! Als een hond pijn heeft bij het bewegen zal hij dit proberen te ontwijken, waardoor hij  steeds strammer wordt en bewegen pijnlijker is. SPIEREN+GEWRICHTEN ondersteunt het goed functioneren van de gewrichten en laat de hond vrij en actief bewegen. Voor een vrolijke hond!

SPIEREN+GEWRICHTEN is een dieetvoeding ter ondersteuning van het metabolisme van de gewrichten in geval van osteoartritis. Aangeraden wordt om vóór gebruik of vóór verlenging van de gebruiksduur een dierenarts te raadplegen. Je voert het aanvankelijk ten hoogste 3 maanden, waarna evaluatie. Neem voor advies gerust contact op met onze voedingsdeskundige: info@vitalstyle.nl. 

Veelvoorkomende gewrichtsproblemen Franse Bulldog

Over de Franse Bulldog is bekend dat het hondenras een aantal genetische afwijkingen bezit. Bij sommige Franse Bulldogs komt elleboog- en heupdysplasie voor. Doordat de gewrichtsonderdelen niet meer goed op elkaar aansluiten, kan de hond problemen met bewegen krijgen. Elleboog- en heupdysplasie  is deels erfelijk en kun je dus niet zomaar ''genezen''. De snelheid van de ontwikkeling wordt mede bepaald door voeding en de belasting van de gewrichten. Laat je Franse Bulldog pup dus niet te wild spelen. Activiteiten die de gewrichten zwaar kunnen belasten, kunnen voor de Franse Bulldog intensiever zijn dan je verwacht.

 

Lees ook handige tips en meer informatie over: