0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren

6 tips bij diarree van je hond

Heeft jouw hond diarree? Dan is het belangrijk om te achterhalen wat de oorzaak hiervan is. Het uiteindelijke doel is om weer een gezonde balans te creëren in de spijsvertering van de hond. MAAG+DARM van VITALstyle is hondenvoeding met speciale kruiden en prebiotica die dit proces ondersteunen. We spreken van diarree wanneer de hond meerdere keren per dag last heeft van waterdunne ontlasting. Diarree bij de hond is een teken van een gevoelige spijsvertering. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Mogelijk heeft de hond een infectie opgelopen, at hij iets verkeerds of krijgt hij ander voer. Het is belangrijk om actie te ondernemen wanneer jouw hond aanhoudende diarree heeft. We geven je graag 6 tips wat je kunt doen bij diarree bij jouw hond: 

  • Juiste voeding bij diarree 
  • Aanhoudende diarree bij je hond kan gevaarlijk zijn 
  • Pas op voor uitdrogen van je hond bij diarree 
  • Let op waar je hond los wandelt 
  • Ruim die diarree van je hond op 
  • Zorg dat je hond met diarree naar buiten kan 
De beste voeding voor jouw hond bij diarree:

1. Juiste voeding bij diarree 

Stap over op VITALstyle (voorheen ECOstyle) MAAG+DARM! De ingrediënten, specifieke kruiden en prebiotica van MAAG+DARM ondersteunen bij een gezonde balans in de spijsvertering. Geef de spijsvertering van je hond rustig de tijd om te wennen aan de nieuwe brok. Bij de ene hond is er al binnen een paar weken duidelijk resultaat, een andere hond doet er wat langer over. Dit komt omdat de kruiden de spijsverteringsorganen ondersteunen en de cellen beschermen, bijvoorbeeld door de slijmlaag in de darm gezond te houden of bij te dragen aan de vorming van verteringsenzymen. De brokjes van MAAG+DARM zijn geperst, wat voor honden met gevoelige maag en darmen vaak positief en beter te verteren is. Trek een dag of vijf uit om over te schakelen. Ook kan je kiezen om 5 dagen tot een week alleen MAAG+DARM vleesvoeding aan je hond te geven en daarna over te stappen op de brokjes van MAAG+DARM. Probeer nú of jouw hond MAAG+DARM dieetvoeding lekker vindt: koop voordelig een proefzakje via de webshop. Zo hoef je niet direct een grote zak aan te schaffen. Voor een proefzakje MAAG+DARM hondenbrokken betaal je slechts 1 euro! Of maak kennis met het Proefpakket MAAG+DARM hondenvoeding, bestaande uit 2,5 kg droogvoer MAAG+DARM en een blik natvoer van 400 gram.

2. Aanhoudende diarree bij je hond kan gevaarlijk zijn 

Probeer niet meteen de diarree te stoppen. Diarree is een natuurlijke reactie van het lichaam om zo snel mogelijk van een schadelijke stof af te komen. Wanneer je meteen de diarree zou remmen, kan er meer schade aangericht worden. 

Aanhoudende diarree bij je hond kan wel gevaarlijk zijn voor je hond. Bel altijd direct je dierenarts als je denkt dat je hond iets verkeerds at of als je vermoedt dat hij iets giftigs at. Lees ons blog Welke producten zijn giftig voor honden voor meer informatie over welk eten giftig is en waarom.

3. Let op waar je hond los wandelt 

Houd je hond aan de riem op plekken waar paarden- of vogelpoep ligt. Sommige honden eten dit graag en daardoor krijgen ze mogelijk diarree of een wormenbesmetting. Je kunt een monster van de ontlasting van je hond naar de dierenarts brengen zonder dat hiervoor een consult nodig is. Zo kan de dierenarts je vertellen of er eventueel een infectie of wormenbesmetting speelt. Dit kan je overigens ook doen wanneer er geen bijzonderheden zijn en in plaats van een preventieve wormenbehandeling. 

4. Zorg dat je hond met diarree naar buiten kan

Zorg dat je hond naar buiten kan. Je kan je voorstellen dat het erg onprettig is om constant aandrang te voelen, zorg er daarom voor dat de hond vaak genoeg de mogelijkheid krijgt om zijn behoefte te doen. Ga dus vaak genoeg naar buiten of geef de hond toegang tot bijvoorbeeld de achtertuin. 

5. Pas op voor uitdrogen van je hond bij diarree 

Je hond kan uitdrogen van diarree. Zorg dat hij voldoende drinkt. Zorg ook voor een warme plek om te liggen. Een hond kan het wat kouder dan normaal hebben bij diarree. Om je hond te helpen drinken kun je bijvoorbeeld zijn brokjes nat maken of VITALstyle MAAG+DARM Natvoer geven. 

6. Ruim de diarree van je hond op 

Ruim de ontlasting op. Voor jouw hond wat minder belangrijk maar voor andere dieren en kinderen des te meer! Jouw hond kan last hebben van een bacterie die besmettelijk is, verklein de kans op verspreiding door de ontlasting in de prullenbak te gooien. Houdt eventuele andere honden apart. 

Heeft jouw hond ook last van overgeven? Lees er meer over in ons blog Overgeven bij de hond. Meer weten over onze filosofie of heb je vragen over onze producten? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

Lees ook handige tips en meer informatie over: