0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
  • Vanaf €50,- GRATIS verzending

10 tips bij diarree van je hond

Heeft je hond diarree? Mogelijk heeft hij een infectie, krijgt hij ander voer of at hij iets verkeerds. Een gevoelige spijsvertering in het algemeen is hoe dan ook vervelend. Wat doe je als je hond diarree heeft? En hoe voorkom je het? We geven je graag 10 tips. 

1. Aanhoudende diarree bij je hond kan gevaarlijk zijn

Aanhoudende diarree bij je hond kan gevaarlijk zijn voor je hond. Bel altijd direct je dierenarts als je denkt dat je hond iets verkeerds at of als je vermoedt dat hij iets giftigs at. 

2. Pas op voor uitdrogen van je hond bij diarree

Je hond kan uitdrogen van diarree. Zorg dat hij voldoende drinkt. Zorg ook voor een warme plek om te liggen. Een hond kan het wat kouder dan normaal hebben bij diarree. Om je hond te helpen drinken kun je bijvoorbeeld zijn brokjes nat maken of VITALstyle vleesvoeding geven.

3. Let op waar je hond loswandelt

Houd je hond aan de riem op plekken waar paarden- of vogelpoep ligt. Sommige honden eten dit graag en daardoor krijgen ze mogelijk diarree of een wormenbesmetting. Je kunt een monster van de ontlasting van je hond naar de dierenarts brengen zonder dat hiervoor een consult nodig is. Zo kan de dierenarts je vertellen of er eventueel een infectie of wormenbesmetting speelt. Dit kan je overigens ook doen wanneer er geen bijzonderheden zijn  in plaats van een preventieve wormenbehandeling

4. Ruim de diarree van je hond op

Ruim de ontlasting op. Voor jouw hond wat minder belangrijk maar voor andere dieren en kinderen des te meer! Jouw hond kan last hebben van een bacterie die besmettelijk is, verklein de kans op verspreiding door de ontlasting in de prullenbak te gooien. Houdt eventuele andere honden apart.

5. Geef goede voeding 

Geef voeding die de spijsvertering van je hond kalmeert. Denk aan voeding met kruiden. Heemstwortel en Rozemarijn houden het maagdramkanaal gezond en ondersteunen de spijsvertering. Tijdens diarree is de opname van voedingsstoffen tijdelijk verstoord. Duurt dit kort, dan is er meestal niets aan de hand.

De beste voeding voor jouw hond bij diarree:

6. Geef geperste brokken bij diarree

Geef geperste brokken. Een geperste brok heeft een hogere ingrediënten- en energiedichtheid per brokje dan een krokante brok. Hierdoor hoef je per maaltijd minder te voeren, dan van andere brokken. Bij het eten van deze kleinere maaltijden is de belasting op de maag en darmen kleiner. Wanneer diarree iets langer aanhoudt gaat de hond zich slap voelen, een geperste brok levert meer voedingsstoffen aan de spijsvertering.

7. Stap over op dieetvoeding met kruiden

Stap over op MAAG+DARM dieetvoeding. De ingrediënten, specifieke kruiden en prebiotica van MAAG+DARM ondersteunen een gezonde balans in de spijsvertering. Geef de spijsvertering van je hond rustig de tijd om  te wennenaan de nieuwe brok.. Bij de ene hond is er al binnen een paar weken duidelijk resultaat, een andere hond doet er wat langer over. Dit komt omdat de kruiden de spijsverteringsorganen ondersteunen en de cellen beschermen, bijvoorbeeld door de slijmlaag in de darm gezond te houden of of bij te dragen aan de vorming van verteringsenzymen. De brokjes van MAAG+DARM zijn geperst, wat voor honden met gevoelige maag en darmen vaak positief en beter te verteren is. Trek een dag of vijf uit om over te schakelen. Ook kan je kiezen om 5 dagen tot een week alleen MAAG+DARM vleesvoeding aan je hond te geven en daarna over te stappen op de brokjes van MAAG+DARM. Probeer nú of jouw hond MAAG+DARM dieetvoeding lekker vindt: koop voordelig een proefzakje via de webshop. Zo hoef je niet direct een grote zak aan te schaffen. Voor een proefzakje MAAG+DARM volledige dieetvoeding betaal je slechts 1 euro!

8. Probeer de diarree van je hond niet direct te stoppen

Probeer niet meteen de diarree te stoppen. Diarree is een natuurlijke reactie van het lichaam om zo snel mogelijk van een schadelijke stof af te komen. Wanneer je meteen de diarree zou remmen, kan er meer schade aangericht worden.

9. Zorg dat je hond met diarree naar buiten kan

Zorg dat je hond naar buiten kan. Je kan je voorstellen dat het erg onprettig is om constant aandrang te voelen, zorg er daarom voor dat de hond vaak genoeg de mogelijkheid krijgt om zijn behoefte te doen. Ga dus vaak genoeg naar buiten of geef de hond toegang tot bijvoorbeeld de achtertuin.

10. Wat zijn prebiotica?

Prebiotica worden ook wel voedingsvezels genoemd, dit zijn de onverteerbare delen in de voeding, meestal van plantaardige oorsprong. Prebiotica passeren de dunne darm en functioneren als voeding voor de goede darmbacteriën in de dikke darm. Zo krijgen deze de kans om te groeien en toe te nemen in aantal om zo de slechte bacteriën te verdrijven.

Gaat de diarree bij je hond niet over? Natuurlijk is het zinvol je dierenarts te bellen als je het niet vertrouwt. Overleggen kan nooit kwaad. 

Lees ook handige tips en meer informatie over: