Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €49,-
Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende dag in huis
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

Voedingstips voor de senior hond

Voedingstips voor de senior hond

2023

Bij honden wordt vaak gesproken van een ‘senior’ (oude) hond vanaf zijn zevende jaar. Echter is het erg verschillend per ras (grootte) en vooral per individuele hond wanneer hij ouderdomsverschijnselen laat zien! Jij als baasje weet vaak zelf het beste wanneer de hond ouder begint te worden en bijvoorbeeld moeite krijgt met bewegen. De juiste voeding kan hier ondersteuning bij bieden. Wij geven je in dit blog alle voedingstips voor de oudere hond!

Een gezonde basis voor de senior hond

Iedere levensfase brengt andere behoeften met zich mee. Zo heeft een puppy meer eiwitten en vetten in de voeding nodig om goed te kunnen groeien, dan wanneer hij volwassen is. Heeft de hond een gevoelige spijsvertering? Dan is het goed om te kijken naar voeding met een laag vetgehalte. Ook een senior hond heeft specifieke behoeften. Vaak beginnen de organen langzamer te werken en krijgen de gewrichten het zwaarder te verduren. Ook de weerstand kan extra ondersteuning gebruiken. Om de senior hond in ieder geval niet te belasten met onnodige vulstoffen, is het verstandig om te kiezen voor 100% natuurlijke voeding zonder toegevoegde geur-, kleur-, smaakstoffen, suikers en zouten.

Ondersteuning voor de organen

De nieren en urinewegen kunnen bij oudere honden extra ondersteuning gebruiken. VITALstyle SENIOR hondenbrokken en natvoer is 100% natuurlijk en bevat alles wat de senior hond nodig heeft. De toegevoegde kruiden zijn goed voor de nierfunctie en de urinewegen van de oudere hond. Zo ondersteunt Duizendblad de nierfunctie en het behoud van een gezonde blaas. Ook de spijsvertering zal trager werken bij de oudere hond. De SENIOR hondenvoeding is samengesteld uit een brede variatie van natuurlijke ingrediënten wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde darmflora. De Cichoreiwortel in de hondenbrokken bevat dan ook prebiotische vezels, wat een voedingsbodem vormt voor goede bacteriën in de darmen.

Ondersteuning voor de gewrichten

Heeft je oudere hond osteoartritis, oftewel artrose? Dan is een speciale voeding nodig om hem comfortabel te laten bewegen. VITALstyle SPIEREN+GEWRICHTEN hondenbrokken en natvoer is speciaal ontwikkeld voor honden met (beginnende) gewrichtsslijtage. De 100% natuurlijke samenstelling bevat specifieke voedingsstoffen om bij te dragen aan een goede mobiliteit van de senior hond. De extra omega 3- en 6-vetzuren ondersteunen bijvoorbeeld het behoud van soepele spieren en gewrichten! En de toevoeging van schaal- en weekdieren? Dat ondersteunt het behoud van gezond kraakbeen! Kruiden zoals Boswellia en Wilgenbast geven extra comfort en ondersteunen vrij bewegen.*

Extra ondersteuning voor de gewrichten van de senior hond

VITALstyle Dolor Care is een supplement dat je gemakkelijk toe kan voegen aan het dagelijkse menu van de hond. Het is speciaal ontwikkeld om dagelijks te ondersteunen voor het soepel houden van de gewrichten en comfortabel te kunnen bewegen, ook op de oude dag. Dolor Care bevat een unieke receptuur van hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten die specifiek zijn samengesteld om de gewrichten te ondersteunen wanneer het nodig is.

Hoe werkt Dolor Care en wat zit er in?

Dolor Care bevat Fulvinezuren​ die voedingsstoffen (zoals vitaminen, mineralen, spoorelementen) in het lichaam helpt op te nemen en vervolgens afgeeft aan de cellen van spieren en gewrichten. Het ondersteunt de gewrichten door de antioxidant werking, wat weer een positieve invloed heeft op het immuunsysteem!

Daarnaast bevat Dolor Care MSM (methylsulfonylmethaan) en net zoals SPIEREN+GEWRICHTEN, Boswellia! Ook ​Kurkuma en Honing​ zijn twee ingrediënten van Dolor Care die elkaar versterken voor de beste ondersteuning van je senior hond. Brandnetel is toegevoegd als bron van mineralen zoals silicium en Oregano als etherische olie voor de gewrichtsfunctie.

* SPIEREN+GEWRICHTEN is een dieetvoeding ter ondersteuning van het metabolisme van de gewrichten in geval van osteoartritis. Aangeraden wordt om vóór gebruik of vóór verlenging een dierenarts te raadplegen. U voert het ten hoogste 3 maanden, waarna evaluatie. Neem voor advies gerust contact op met onze voedingsdeskundige.

7 reviews
Dolor Care
21,95
16,46
21,95
16,46
Natuurlijk supplement
Dagelijkse ondersteuning om gewrichten soepel te houden