Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €49,-
Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende dag in huis
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

Huidproblemen bij honden

Huidproblemen bij honden

2023

Merk je dat de huid of vacht van je hond dof wordt? Of zijn er dunne of kale plekjes te zien? Mischien verhaart je hond meer dan normaal? Huid- en vachtproblemen komen tegenwoordig veel voor bij honden. In dit blog nemen we je mee wat je kunt doen om je hond hierbij zo goed mogelijk te helpen!

Oorzaak van huidproblemen

Hondeneigenaren denken al snel aan een allergie bij het zien van problemen met de huid en vacht. Echter hoeft dit niet altijd de oorzaak te zijn! Naast een allergie of intolerantie kan ook de stofwisseling uit balans zijn. Wanneer een hond veel afvalstoffen heeft opgehoopt door bijvoorbeeld medicatie, wormenkuren, voeding met chemische toevoegingsmiddelen of ziekte, wordt de hond gevoeliger voor huid- en vachtproblemen. Ook kunnen vlooien, teken of andere parasieten de boosdoener zijn. Schimmels en bacteriën vormen daarnaast ook een groot risico voor infecties. Wanneer je merkt dat de huid en/of vacht verandert in structuur etc. is het goed om direct na te gaan of er iets verandert is in de omgeving, de voeding of in de algehele gezondheid en weerstand van de hond!

Veelvoorkomende hondenrassen met huidproblemen

Niet alleen externe factoren kunnen van invloed zijn op de huid en vacht van honden. Ook zijn er bepaalde rassen gevoeliger voor het krijgen van huid- en vachtproblemen. Veelvoorkomende hondenrassen met huidproblemen zijn o.a.:

 • Bordeauxdog
 • Basset Fauve de Bretagne
 • Boomer
 • Duitse Herder
 • Golden Retriever
 • Labrador Retriever
 • Labradoodles
 • West Highland White terriër

Hoe kun je je hond met huidproblemen ondersteunen?

Allereerst is het dus heel belangrijk dat je achter de oorzaak komt. Vervolgens is kwaliteitsvolle, gezonde en natuurlijke voeding de basis. Belangrijk om op te letten bij het kiezen van de juiste hondenbrokken en/of natvoer voor de hond met een gevoelige huid en vacht:

 • 100% Natuurlijk & GMO-vrij: Voedingen met chemische toevoegingsmiddelen zoals geur-, kleur-, smaak- en vulstoffen kunnen voor afvalstoffen in het lichaam zorgen, wat een overgevoeligheid kan veroorzaken. 100% Natuurlijke voeding dat ingrediënten bevat zonder GMO is een essentiële basis voor gezonde hondenbrokken en natvoer!
 • Goed verteerbaar: Door niet volledige vertering van voer kunnen eiwitreststoffen in het lichaam ontstaan. Deze proberen door de huid een uitweg te vinden, waardoor huidproblemen kunnen ontstaan. Zorg er dus voor dat je voor hondenvoer kiest dat goed verteerbaar is!
 • Brede samenstelling: Een gevarieerde samenstelling in hondenvoer ondersteunt het behoud van een gezonde en sterke darmflora. Een spijsvertering in balans speelt een hele grote rol voor de conditie van de huid en vacht! Daarnaast kun je met een brede samenstelling aan ingrediënten ook het risico op overgevoeligheden verkleinen.
 • Vetzuren: Omega 3-6-9 vetzuren zijn ontzettend belangrijk voor de huid en vacht van de hond. Ze voeden de huid van binnenuit en ondersteunen een gezonde huid en glanzende vacht. Het is belangrijk dat de hondenvoeding de juiste verhoudingen bevat naast hoge gehalten essentiële vetzuren zoals EPA en DHA.

Ook bij de verzorging van je hond kun je letten op bepaalde producten:

 • Kies voor een natuurlijke shampoo: Shampoo met natuurlijke ingrediënten (die geschikt is voor de hondenhuid) is beter voor de huid dan shampoo met chemische middelen. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de VITALstyle Shampoobars voor de gevoelige huid!
 • Verzorg met de natuur: Smeer de ruwe of rode huid in met HoningZalf of spray CalendulaSpray op de geprikkelde huid!

tip van vitalstyle

VITALstyle HUID+VACHT is een zogenoemde ''dieetvoeding''. Het is speciaal ontwikkeld voor honden met huidproblemen/huidaandoeningen en extreem verharen. Deze voeding voldoet aan de eisen om specifiek dit gezondheidsdoel te ondersteunen. Naast de hierboven genoemde eigenschappen bevat HUID+VACHT hondenbrokken en natvoeding een unieke mix van krachtige kruiden. Deze kruiden ondersteunen niet alleen de huid van binnenuit, maar ook de stofwisseling en de nierfunctie. Hierdoor wordt de hond met huidaandoeningen en/of overmatige haaruitval optimaal ondersteund!

Wist je dat HUID+VACHT hondenbrokken bewezen smakelijk is? Lees het gehele onderzoek hier!

14 reviews
Hond Huid+Vacht Brok
17,99
Ondersteunt bij huidproblemen en extreem verharen
Resultaat binnen 3 maanden
Ondersteunt bij huidproblemen en extreem verharen
Resultaat binnen 3 maanden
12,50
GRATIS maatbeker en deksel
1,5 kg HUID+VACHT hondenbrokken