Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €29,-
Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

Kat Blaasgruis Natvoer Blik

Kat Blaasgruis Natvoer Blik

Op voorraad
Voor 12:00 besteld, morgen in huis
Bekijk andere verkooppunten

ALLES OVER BLAASGRUIS NATVOER

Dé natvoeding bij blaasgruis van je kat 

BLAASGRUIS vleesvoeding van VITALstyle in blik is een volledige dieetvoeding voor de volwassen kat met maarliefst 60% dierlijke ingrediënten! Het is samengesteld uit diverse ingrediënten, waarbij het vleesgehalte hoog is. Het vlees is van topkwaliteit en heeft een mooie structuur. BLAASGRUIS natvoer bevat een urineverzurende stof waardoor struvietkristallen en -stenen worden opgelost. Dit helpt om al aanwezig blaasgruis (struviet) te verminderen. Daarbij bevat het vlees een laag gehalte aan magnesium, fosfor en eiwitten, hierdoor wordt het risico op vorming van nieuw blaasgruis verkleind. BLAASGRUIS volledige dieetvoeding in blik is natuurlijk en geschikt voor alle rassen, een heerlijke en gezonde verwennerij!

Meer weten over blaasgruis bij je kat? Je leest er alles over in ons blog ''Blaasgruis, dat lossen wij wel op!''.

Het vlees in de natvoeding is samengesteld uit verse ingrediënten, verpakt in blikjes van 200 g. De natuurlijke grondstoffen worden, na kwaliteitscontrole, snel verwerkt tot het eindproduct en ingeblikt. Pas daarna wordt het afgesloten blikje verhit, om zo de hoge kwaliteit van de voedingsstoffen, vitaminen en mineralen te behouden. Mogelijk aanwezige bacteriën worden zo gedood en kunnen het vlees niet aantasten. Na opening kan het blikje zo’n 3 tot 4 dagen in de koelkast bewaard worden. En ook goed om te weten, het blik is volledig recyclebaar, dus duurzaam materiaal! 

100% pure verwennerij​ 

Ook de natvoeding van VITALstyle is natuurlijk. Het bevat geen soja of granen, geen geur-, kleur-, smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Het is graan- en glutenvrij en heeft een hoge verteerbaarheid. Tevens wordt er geen suiker of zout toegevoegd. De natvoeding van VITALstyle kan op verschillende manieren gebruikt worden. Het vlees kan door de brokjes gemengd worden voor smaakvariatie en afwisseling in de samenstelling. Maar ook kun je een brokkenmaaltijd helemaal vervangen door het vlees. Dit kun je zo nu en dan doen, één keer per dag, maar ook kun je een vleesdag per week instellen. Het is maar net waar jij en je kat zich goed bij voelen. 

Kruiden kunnen bijdragen aan de gezondheid van mens en dier. BLAASGRUIS volledige dieetvoeding in blik bevat onder meer brandnetel en paardenbloem. Brandnetel ondersteunt de nierfunctie. Paardenbloemwortel is goed voor de lever. Kruiden ondersteunen de gezondheid van de kat. Voor een vitale en vrolijke kat!

Tips  

  • BLAASGRUIS natvoeding is geschikt voor volwassen katten met blaasgruis of ter vermindering van herhaalde struvietsteenvorming. 
  • Naast BLAASGRUIS dieetvoeding geen ander voedingsmiddelen geven aan de kat. Het kan wel gecombineerd worden met VITALstyle BLAASGRUIS kattenbrokkken
  • Een kat is vaak geen goede waterdrinker, waardoor de blaas en nieren extra kwetsbaar zijn. Zorg er in ieder geval voor dat er altijd voldoende vers drinkwater klaar staat. 
  • Bewegen is voor een goede gezondheid van de kat erg belangrijk. Beweging helpt mee aan een actieve spijsvertering. Door te bewegen kunnen, samen met de VITALstyle voeding, ook de organen en klieren hun werk goed doen. 
  • Wist je dat er een speciaal en handig dekseltje is waarmee je het geopende blikje afsluit? Vraag het dekseltje aan door contact met ons op te nemen!
  • Pas na opening is koeling noodzakelijk. Je kunt het dus heel lang buiten de koelkast bewaren! Handig voor voor het opslaan van meerdere blikjes in de voorraadkast! Een geopend blikje kun je tot 4 dagen in de koelkast bewaren.
  • ​BLAASGRUIS kattenbrokken proberen? Bestel dan een proefzakje of een proefpakket BLAASGRUIS!

Voedingsadvies

Stel altijd vers drinkwater ter beschikking.

Gewicht   BLAASGRUIS/dag
<2 kg   tot 155 g
2-3 kg   155-200 g
3-4 kg   200-250 g
4-5 kg   250-290 g
5-6 kg   290-330 g
>6 kg   >330 g

Tijdelijke voeding

Voor het oplossen van struvietsteen is de aanbevolen gebruiksduur van BLAASGRUIS 5-12 weken. Voor vermindering van herhaalde struvietsteenvorming is de aanbevolen gebruiksduur ten hoogste 6 maanden. Maar waarom is dat zo? Verlaging van de pH-waarde van de urine is een oplossing om struvietkristallen op te lossen in de urine. Bij al aanwezig gruis is dit ook noodzakelijk om op dat moment het dier gezond te maken. Langdurig ‘aanzuren’  (veel langer dan 6 maanden) van de urine verhoogt echter de kans op die andere vorm van blaasgruis, oxalaat en kan schadelijk zijn de nierfunctie.  

Meer weten over struviet? Je leest er alles over in ons blog ''Blaasgruis bij katten''.

VITALstyle BLAASGRUIS heeft urineonderverzadigende eigenschappen voor struviet en urineverzurende eigenschappen. Aangeraden wordt vóór gebruik of vóór verlening van de gebruiksduur een dierenarts te raadplegen. Neem voor advies gerust contact op met onze voedingsdeskundige: info@vitalstyle.nl

Contra-indicaties

Niet geschikt voor drachtige en zogende katten en kittens. Niet gebruiken bij chronische nierinsufficiëntie en metabole acidiose, hoge bloeddruk en bij de behandeling met urineverzurende diergeneesmiddelen.

Samenstelling

60% mix van kip en rund, 32,4% bouillon, 3% rijst, 3% cranberry's, 1% mineralen, 0,4% zalmolie, 0,2% kruidenmix (waarvan brandnetel 0,1%, paardenbloem 0,1%)

Analytische bestanddelen

Ruw eiwit 10,1%
Ruw vet   6,6%
Ruwe as 1,9%
Ruwe celstof 0,3%
Vocht 80%
Calcium   0,23%
Fosfor   0,21%
Natrium   0,21%
Kalium 0,17%
Magnesium   0,03%
Chloride   0,26%
Zwavel   0,18%
Taurine   totaal 2000mg

Sporenelementen

Zinksulfaat monohydraat (3b605)   25 mg
Mangaansulfaat monohydraat (3b503)   1,4 mg
Calciumjodaat, watervrij (3b202)   0,75 mg
Taurine   1500 mg
Koper(II)sulfaat-pentahydraat (3b405)   1 mg

Vitaminen

Vitamine D3 (3a671)   200 iE/kg
Vitamine E all rac-alfa-tocoferylacetaat (3a700)   20 iE/kg

Overige toevoegingsmiddelen

DL-Methionine   2070 mg
Voedingadvies
Samenstelling
Specificaties
Product review