0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
  • Vanaf €50,- GRATIS verzending

Spijsvertering

Een gezonde spijsvertering voor jouw hond? Kies voor MAAG+DARM van VITALstyle (voorheen ECOstyle)

Een gezonde spijsvertering begint bij een goede conditie. Daarnaast ondersteunt de juiste voeding het natuurlijke proces van afbraak; oftewel de spijsvertering van de hond. Bij de spijsvertering zijn vele organen en klieren betrokken, die in topconditie moeten zijn. Jouw hond zet de voeding om in energie en waardevolle bouwstenen. Dit vormt de basis voor een huisdier in topconditie! Heeft jouw hond last van een slechte spijsvertering? Dan helpt VITALstyle MAAG+DARM hondenvoer: een dieetvoeding ter compensatie van een slechte spijsvertering. MAAG+DARM is er in een droge en een natte variant. 

Ter ondersteuning voor een gezonde spijsvertering:

Hoe herken ik een slechte spijsvertering bij mijn hond?

Een verstoorde spijsvertering brengt een aantal zichtbare symptomen met zich mee: diarree, overgeven, een slechte vacht, een gevoelige buik en afvallen. Het verminderen van symptomen van een slechte spijsvertering is belangrijk voor de gezondheid van de hond en vereist de juiste dieetvoeding.  

Aan welke eisen moet hondenvoer voldoen voor een gezonde spijsvertering?

De hond heeft van alles meegekregen om de spijsvertering op natuurlijke wijze te laten verlopen. Het is een kwestie van de juiste enzymen, spijsverteringssappen en bacteriën op de juiste plek in het gehele spijsverteringsproces. De hond heeft een natuurlijk afweersysteem tegen ziekteverwekkers in de darmen, als de totale darmgezondheid conditie van het dier in orde is. Voor een gezonde spijsvertering bij de hond worden aan de voeding onder andere deze eisen gesteld: 

  • Structuurrijk materiaal voor een goede maag- en darmvulling  
  • Het stimuleren van de aanmaak van voldoende speeksel  
  • De juiste enzymen in de goede verhoudingen voor de afbraak van verbindingen, bijvoorbeeld:   
  • Peptidase voor de afbraak van peptiden (eiwit)  
  • Galvloeistof voor de afbraak van vet  

Hoe zorgt voeding voor een gezonde spijsvertering bij mijn hond? 

Een laag vetgehalte en goed verteerbare ingrediënten in hondenvoer zijn belangrijk om de spijsvertering weer gezond te krijgen. De eigenschappen en bereidingswijze van VITALstyle MAAG+DARM zijn anders dan van de andere krokante (geëxtrudeerde) VITALstyle-varianten. Dit is een zogenaamde geperste brok. De geperste brok heeft een hogere ingrediënten- en energiedichtheid per brokje dan een krokante (geëxtrudeerde) brok. Hierdoor hoef je per maaltijd minder MAAG+DARM te voeren. Bij het eten van deze kleinere maaltijden is de belasting op de maag en darmen daarom kleiner. Verder zijn bij het productieproces van MAAG+DARM de instellingen van de pers zodanig gekozen, dat de brok heel makkelijk uiteenvalt in de maag. Dit komt mede door het toevoegen van 10% kruiden aan de brok. Probeer eens een proefzakje om te kijken of de brok bij jouw hond in de smaak valt!  

Waarom VITALstyle?

VITALstyle (voorheen ECOstyle) voegt uitsluitend natuurlijke ingrediënten toe aan haar hondenvoer. En met elk product dat je van VITALstyle gebruikt, draag je bij aan het totale welzijn van jouw hond.  Heb je vragen over problemen met de stofwisseling bij jouw hond? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!