Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €49,-
Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende dag in huis
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

Waarom graanvrije muesli voor paarden?

Waarom graanvrije muesli voor paarden?

2023

Als paardenliefhebbers weten we allemaal hoe belangrijk het is om onze paarden en pony’s een uitgebalanceerd dieet te geven. De juiste voeding speelt een cruciale rol in de gezondheid en het welzijn van paarden en het kiezen van de juiste voeding kan een groot verschil maken. In dit blog nemen we je graag mee naar onze gedachtes over granen in (kracht)voer voor paarden en leggen we je uit waarom VITALstyle ervoor gekozen heeft geen granen in de muesli’s te verwerken. VITALstyle heeft 4 muesli’s die geschikt zijn voor diverse types paarden: SluesliMix, Light & Sober, Gut & Gastro en Active & Protein.

Waarom graanvrij voer voor paarden?

Traditioneel krachtvoer bevat vaak granen zoals tarwe, gerst, haver en maïs. Hoewel granen een bron van energie kunnen zijn, kunnen ze ook nadelen met zich mee brengen. De hoeveelheid graan per product speelt hierbij uiteraard een grote rol.

Omdat vele paarden moeite hebben met het verteren van granen, vooral als ze in grote hoeveelheden worden gevoerd, kan dit leiden tot problemen met bijvoorbeeld de spijsvertering of het gewicht. Graanvrije voeding, zoals muesli, biedt een alternatief voor traditionele op graan gebaseerde voeding voor paarden. In plaats van granen worden de muesli’s van VITALstyle samengesteld uit een combinatie van vezels, eiwitten, vetten en een breed scala aan natuurlijke ingrediënten zoals kruiden en eiwitrijke planten. Deze mix van voedingsstoffen biedt verschillende voordelen voor paarden.

5 voordelen van VITALstyle graanvrije muesli’s voor paarden

  1. Een laag suiker- en zetmeelgehalte: Suiker en zetmeel zijn voedingsstoffen waarvan je de gehalten zo laag mogelijk wilt houden. Ondanks dat het bronnen van energie zijn, is een te hoog gehalte juist niet bevorderlijk voor paarden en pony’s. Granen zijn o.a. rijk aan zetmeel en koolhydraten zoals suikers, waardoor een graanvrije muesli een betere keuze is!
    Is jouw paard extra gevoelig voor suiker? Of heb je een sober ras? Dan is VITALstyle Light & Sober ideaal! Deze muesli ondersteunt tevens een normale bloedsuikerspiegel.
  2. Een balans tussen snelle en langzame energie: Vele traditionele paardenvoedingen met granen kunnen paarden zogenoemd ‘heet’ maken. Ze zorgen voor teveel energie wat het paard niet optimaal kan gebruiken. De graanvrije Active & Protein van VITALstyle is een betere oplossing als je toch een voeding zoekt met een hogere energiewaarde. Deze muesli bevat geen granen, maar wel een hoog energie-, eiwit- en vetgehalte voor een juiste balans aan snelle en langzame energie. Zo behoud het paard het juiste energiegehalte!
  3. Een uitdaging voor de spijsvertering: Door gevarieerde voeding aan te bieden zonder granen, ondersteun je de functie van de spijsvertering. Je helpt hiermee de darmflora te versterken en te behouden! Heb je een paard die extra ondersteuning kan gebruiken voor de maag en darmen? Dan is VITALstyle Gut & Gastro de juiste keuze!
  4. GMO-vrij: Tegenwoordig worden er vele granen bewerkt om ze weerbaarder te maken. Alle VITALstyle muesli’s (en overige producten) zijn samengesteld uit GMO-vrije ingrediënten. Kies je wel voor granen? Let dan wel op de kwaliteit!
  5. Een gevarieerde samenstelling: Om wel aan bepaalde voedingsstoffen te komen zonder granen te gebruiken, bestaan de graanvrije muesli’s van VITALstyle dus uit een brede samenstelling van natuurlijke ingrediënten! (Eiwitrijke) vezels zoals esparcette, luzerne, timothee en lijnzaad geeft o.a. veel structuur aan de muesli. Ook appelpulp, kruiden en zaden voegen structuur en smaak aan de maaltijd.

Maar let op, granen zijn niet per definitie slecht!

Kijk goed naar je paard. Het ene paard doet het prima op voeding met granen, terwijl het andere paard baat heeft bij graanvrije voeding. Granen kunnen (met mate) ook een prima bron zijn van bepaalde voedingsstoffen. Mocht je paard ergens ‘last’ van hebben is het dan ook belangrijk om het complete plaatje na te gaan. Ga niet altijd direct uit van de granen als oorzaak, wellicht is het ruwvoer van slechte kwaliteit of kan het management in het algemeen wel wat verbetering gebruiken?

Voedingsadvies voor je paard nodig?

Ben jij benieuwd welke type graanvrije muesli van VITALstyle het meest geschikt is voor jouw paard? Of twijfel je tussen meerdere soorten? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies van onze voedingsspecialisten. Het is altijd belangrijk om te onthouden dat elk paard uniek is en dat hun dieet moet worden afgestemd op hun individuele behoeften. Met onze 4 muesli’s denken wij voor elk type paard de juiste variant te hebben.

41 reviews
SluesliMix
27,95
Laag suiker- en zetmeelgehalte en vrij van granen, luzerne, melasse en soja
Zeer smakelijke muesli en slobber in één
5 reviews
Muesli Light & Sober
25,95
Complete muesli met vitaminen, mineralen en een lage energiewaarde
Bevat prebiotische vezels en voldoende eiwitten
22 reviews
Muesli Gut & Gastro
25,95
Laag suiker- en zetmeelgehalte en vrij van granen, melasse en soja
Complete muesli met vitaminen, mineralen en krachtige kruiden
Laag suiker- en zetmeelgehalte en vrij van granen, melasse en soja
Complete muesli met vitaminen, mineralen en een hoge energiewaarde