Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €49,-
Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende dag in huis
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

Minder stress bij paarden dankzij paddenstoelen

Minder stress bij paarden dankzij paddenstoelen

2019 - Laatst geupdated: 2023

Is jouw paard snel gestrest bij spannende situaties zoals wedstrijden, op de trailer of bij een verhuizing? Of kan je paard in de dagelijkse training wel wat meer innerlijke rust gebruiken? Misschien is de ChillPill dan wat voor jouw paard! In dit blog vertellen we je meer over deze bijzondere pil op basis van een paddenstoel.

Wat is de ChillPill?

De ChillPill is een natuurlijke rustgever en maakt paarden minder stressgevoelig. Dé ondersteuning voor paarden met stress of in spannende tijden. Het bevat een optimale combinatie van natuurlijke ingrediënten die zorgen voor meer innerlijke rust en een goede concentratie, zonder dat het paard er 'sloom' van wordt. Deze bijzondere pil is ontwikkeld op basis van de Agaricus Blazei paddenstoel, ook wel de amandelpaddenstoel genoemd vanwege zijn specifieke amandelsmaak. Deze champignon behoort tot de krachtigste immuunsysteem-stimulerende paddenstoelen ter wereld!

Hoe werkt deze paddenstoel?

De amandelpaddenstoel bevat een zeer hoog gehalte aan o.a. antioxidanten en polysachariden, dit zijn suikerachtige verbindingen. Deze hebben een belangrijke werking op het immuunsysteem en op het brein. Onderzoek heeft aangetoond dat de productie van zogenaamde neurotransmitters, signaalstoffen in de hersenen, wordt beïnvloedt door deze stoffen en er daardoor een effect op de gemoedstoestand van dieren optreedt. De ChillPill maakt paarden dus niet slomer, maar werkt echt rustgevend op het brein.
Vitamine C bevordert de opname van de antioxidanten en polysachariden uit de paddenstoel in de darm en ondersteunt zo de werking van de ChillPill. Daarnaast speelt vitamine C ook zelf een belangrijke rol bij het verminderen van stress en angst. Paarden kunnen zelf vitamine C produceren in de lever en hoeven dit niet vanuit de voeding binnen te krijgen, dit in tegenstelling tot de mens. Angst en stress leiden tot een verhoogde afgifte van het stresshormoon Cortisol, daarom bevat de ChillPill ook calciumcarbonaat en dicalciumfosfaat. Cortisol verhoogt de afgifte van calcium in de urine en verlaagt de opname van calcium in de darm. Een laag calciumgehalte in het bloed kan gevoelens van stress en angst vergroten. Uit de inmiddels vele ervaringen met deze bijzondere paddenstoel blijkt dat het natuurlijk rustgevend werkt en erg effectief is bij paarden met stress.

Wat is het verschil met MagnesiumCitraat?

Paarden met stress of nerveus gedrag krijgen vaak MagnesiumCitraat. Waarom is dat eigenlijk? Door stresssituaties gebruiken paarden extra magnesium uit het lichaam, waardoor de magnesiumbehoefte groter wordt. Tegelijkertijd veroorzaakt een tekort aan magnesium stress en nerveus gedrag. Stress kan dus stress veroorzaken. Eigenlijk best logisch! Train je je paard intensief? Een paard verliest niet alleen magnesium door te zweten, ook geconcentreerd aan het werk zijn vergroot de magnesiumbehoefte. Sportpaarden hebben dus een verhoogde magnesiumbehoefte en het is dan dus extra belangrijk dat dit wordt aangevuld! Hoe meer een paard zweet en hoe meer een paard beweegt, hoe groter de magnesiumbehoefte van je paard is.

''Niet meer zo 'aan' en rustiger in zijn koppie''

Springamazone Sem van Alebeek heeft een schimmelruin die van zichzelf erg zenuwachtig kan zijn ''Vooral in zijn hoofd.'' vertelt Sem. ''Met oud en nieuw heb ik toch de keus gemaakt om de ChillPill te proberen, eigenlijk totaal zonder verwachtingen. Maar het tegendeel werd bewezen. Na 3 à 4 dagen voeren, merkte ik echt verschil. Niet meer zo “aan” en rustiger in zijn koppie. Zeker een aanrader, ik ben er enorm blij mee!''

''Meer focus en een flinke vooruitgang''

Dat kan internationaal eventingruiter Jordy Wilken beamen: "Ik gebruik de ChillPill bij mijn ruin Gigi. Hij is erg snel afgeleid en raakt vrij snel in de stress. Na een week begon ik al heel duidelijk verschil te merken. Gigi was meer gefocust en hield zijn hoofd veel beter bij mij en bij mijn hulpen. Dressuurmatig is het heel fijn, ik kan hem beter loswerken en hij pakt moeilijke en nieuwe oefeningen makkelijker op. Met springen vind ik het heel fijn dat hij beter op mij gefocust is, maar toch de scherpte en alertheid op de sprong behoudt. In het crossterrein merk ik dit ook. Hij is veel beter met zijn aandacht bij mij, maar blijft voorzichtig en snel op de hindernissen. Dankzij de ChillPill gaan mijn trainingen heel goed en Gigi gaat hard voorruit. Ik ga zeker door met de ChillPill!”

Musthaves bij stress en spanning: 

ChillPill
59 reviews
ChillPill
26,95
Natuurlijk rustgevend
Meer innerlijke rust
MagnesiumCitraat
27 reviews
MagnesiumCitraat
23,95
Aanvulling magnesium
Voor het behoud van een normale spierspanning
StressControl
10 reviews
StressControl
47,95
Voor een goede concentratie
Voor meer innerlijke rust
StressControl +
7 reviews
StressControl +
11,95
Voor een goede concentratie
Voor meer innerlijke rust