Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €49,-
Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende dag in huis
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

Je hond wassen, hoe doe je dat?

Je hond wassen, hoe doe je dat?

2023

Eens in de zoveel tijd is het nodig… Je hond moet in bad! Na het zwemmen in de sloot, rollen door de koeienpoep of gewoon omdat zijn langharige vacht extra verzorging kan gebruiken. In dit blog vertellen we je hoe je je hond het beste kunt wassen!

Welke shampoo voor je hond?

Om te beginnen is het handig om de juiste shampoo in huis te hebben. Er bestaan verschillende soorten varianten shampoos, conditioners en anti-klit sprays, maar welke is nu geschikt voor jouw hond? Honden hebben een gevoeligere huid dan mensen, waardoor het belangrijk is dat je voor een shampoo kiest die dan ook echt geschikt is voor honden. Kunstmatige toevoegingen zoals parabenen en siliconen kunnen de huidflora ook irriteren, daarom adviseren wij altijd om voor een 100% natuurlijke shampoo te kiezen! Deze kun je vinden in shampooflessen óf shampoobars. De VITALstyle Shampoobars zijn 100% natuurlijk, vrij van parabenen, siliconen en plastic én duurzamer in gebruik.

Hulp nodig bij de juiste keuze?

 • Scrub & Orange: Frisse en verzorgende shampoo voor intensieve reiniging. Speciaal voor intensieve reiniging van hardnekkig vuil en het maskeren van de lichaamsgeur.
 • Sensitive & Honey: Milde en verzorgende shampoo voor de gevoelige huid. Speciaal voor een gevoelige, ruwe of rode huid of bij kloofjes op de huid.
 • White & Peppermint: Zilvershampoo voor een stralende witte vacht en staart. Speciaal voor de intensieve reiniging van vieze plekken in de witte vacht.
 • Itch & Oats: Verzachtende shampoo bij krabben, schuren en kale plekken. Speciaal voor een ruwe, schrale, geprikkelde of uitgedroogde huid en bij verminderde haargroei.
 • Smooth & Silky: Verzorgende shampoo- en conditionerbar in één. Speciaal voor een droge huid, een goede doorkambaarheid van de vacht en een snelle, effectieve reiniging en verzorging van de huid en vacht.

Wat heb je nodig voor het wassen van je hond?

Behalve de juiste hondenshampoo is het handig om nog meer spulletjes klaar te hebben liggen. Denk aan een grote absorberende handdoek, eventueel een waszakje voor om de shampoobar en natuurlijk: lauwwarm water. Omdat niet alle honden het leuk vinden om gewassen te worden, is het slim om ook beloningen bij je te hebben. Zo kun je je hond belonen en het wassen leuk maken!

Je hond wassen in 6 stappen:

 1. Was je je hond in een bad? Laat het lauwwarme water dan eerst alleen op de bodem vol lopen. Je kunt beginnen met het natmaken van de poten en de vacht.
  Heb je geen bad? Dan kan het ook met een emmer water en spons!
  Zorg er in beide gevallen voor dat je het hoofd en de oren droog houdt.
 2. Na het nat maken van de hond kun je de hondenshampoo gebruiken. Wij vinden het fijn om een shampoobar met waszakje te gebruiken. Vind je het fijner zonder waszakje? Ook dat werkt goed! Het waszakje zorgt voor extra scrub, maar bij langharige honden kan het ook fijn zijn om de shampoobar zonder waszakje te gebruiken. Zorg er in ieder geval voor dat behalve de hond, ook de shampoobar nat is.
  Weet je wat de favoriete kriebel-plekjes zijn van je hond? Maak er een heerlijke was-massage van!
 3. Met vloeibare shampoo kun je het middels je handen in de vacht wrijven.
  Met een shampoobar kun je de vacht schrobben door de bar (en waszakje) over de vacht heen te wrijven. Heb je genoeg sop? Leg de bar dan even weg en masseer de shampoo verder in met je handen.
 4. Bij het wassen van je hond is het belangrijk om voorzichtig te zijn met de ogen, oren, neus en bek. Moet het hoofd van je hond echt gewassen worden? Probeer dit dan eerst alleen met water te doen. Als hij echte vieze plekken heeft kun je met wat overgebleven sop in je handen het hoofd zachtjes en voorzichtig wassen. Zorg er voor dat er geen shampoo in de ogen, oren en neus van je hond terecht komt!
 5. Spoel als eerste het hoofd van je hond af met schoon water. Doe dit met een zachte straal en houd eventueel één hand voor de ogen van je hond om ze te beschermen tegen de zeepresten. Ga vervolgens verder met de rest van het lijf.
 6. Komt er geen shampoo meer uit de vacht? Dan blijven er geen zeepresten meer achter.
  Plaats de hond op een droge ondergrond en wrijf hem droog met een handdoek. Maak ook hier een spelletje van! Lekker kriebelen en kroelen als leuke afsluiting van de wasbeurt!

Tip van VITALstyle

Met de Smooth & Silky Shampoobar heb je je hond niet alleen gewassen met shampoo, maar ook met een conditioner. Hierdoor is hij extra zacht en is de vacht goed doorkambaar. Heb je een andere shampoo gebruikt en is jouw langharige hond ook nog toe aan een goede kambeurt? Spray dan wat natuurlijke anti-klit spray in de vacht, het liefst zonder toevoegingen zoals siliconen, en borstel de vacht goed uit.

Natuurlijke shampoo voor je hond:

Shampoobar Sensitive & Honey
12,95
Met honing, propolis en rode klei
Vrij van parabenen, siliconen en plastic
Shampoobar Scrub & Orange
12,95
Vrij van parabenen, siliconen en plastic
Handgemaakt in Nederland
Shampoobar Itch & Oats
10 reviews
Shampoobar Itch & Oats
12,95
12,95
Vrij van parabenen, siliconen en plastic
Handgemaakt in Nederland
Shampoobar White & Peppermint
12,95
Vrij van parabenen, siliconen en plastic
Handgemaakt in Nederland
Shampoobar Smooth & Silky
12,95
Vrij van parabenen, siliconen en plastic
Handgemaakt in Nederland
Shampoobar Waszakje
4,95
100% Biologisch afbreekbaar
Herbruikbaar