Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €49,-
Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende dag in huis
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

Extreem verharen van de kat

Extreem verharen van de kat

2017 - Laatst geupdated: 2022

Vind jij overal losse haren van je kat? Niet alleen vervelend voor jou en je stofzuiger, maar ook voor je kat! Wanneer een kat extreem verhaart, kun je je voorstellen dat al die losse haren flink voor kriebels kunnen zorgen. In dit blog vertellen we je meer over het verharen van je kat en hoe je je kat hierbij kunt helpen.

De ruiperiode van de kat

Over het algemeen is een kat twee keer per jaar in de rui. Oftewel, hij/zij wisselt twee keer in het jaar van vacht. Echter, de vacht van een kat vernieuwd het hele jaar door. Maar op deze twee periodes net wat meer dan normaal. De oude vacht maakt plaats voor een nieuwe vacht die meer geschikt is voor de periode die komen gaat. Namelijk de zomer of de winter! Vlak voor deze periodes, dus in het voor- en najaar, zal de kat even goed verharen en een dikkere of juist dunnere vacht aanmaken. De duur van het proces verschilt per kat en per levenswijze/omgevingsfactoren, maar kun je schatten op ongeveer 3-4 weken. Tijdens dit natuurlijke proces zal de vachtverzorging van de kat dan ook belangrijker zijn dan buiten deze tijd.

Meer verharen dan normaal

Verhaart jouw kat veel langer, vaker en meer dan normaal? Hier kunnen meerdere factoren de oorzaak van zijn. Denk bijvoorbeeld aan erfelijkheid, het weer, de vachtverzorging, het klimaat binnenshuis of de voeding. Ook verharen binnenkatten minder heftig dan buitenkatten. Zij krijgen de temperatuurwisselingen minder mee dan katten die het hele jaar buiten rond lopen! Heb je het idee dat er echt een probleem is met de huid en vacht van je kat? Neem dan contact op met je dierenarts.

Ondersteun je kat van binnenuit

De juiste voeding kan een grote bijdrage leveren bij extreem verharen. Ondersteuning van binnenuit zal de kat helpen een gezonde huid en vacht te creëren. VITALstyle HUID+VACHT is een speciale dieetvoeding voor katten met huidproblemen en die extreem verharen. Zowel de brokken als de natvoeding dragen bij aan een gezonde huid van binnenuit en bevatten een hoog gehalte aan essentiële vetzuren die een gezonde huid en vacht ondersteunen.

Help je kat van buitenaf

Borstelen.. Heel veel borstelen.. Dat zal je kat helpen door de kriebelige verhaarperiode heen te komen! Het verharen wordt er niet minder van, maar je zal je kat een groot plezier doen om van al die losse, kriebelige haren af te komen. Niet alleen zorgt dit voor minder jeuk, ook helpt dit ter vermindering van haarballen. Je kat zal zichzelf namelijk ook vaker schoonlikken. En je raadt het al, veel losse haren + vaker schoonlikken = haarballen! Het hebben van haarballen is niets raars bij katten, echter kan het zijn dat wanneer het de kat ze niet lukt uit te spugen, bijvoorbeeld door de grote hoeveelheid haar, het via de ontlasting afgevoerd moet worden. Dit kan voor verstopping zorgen en is uiteraard niet wenselijk! Dus, een goede vachtverzorging is niet alleen prettig voor je eigen huishouden, maar ook voor (de maag van) je kat! 

Wist je dat VITALstyle kan helpen om het risico op haarballen te verkleinen? Lees het in dit blog!

0 reviews
Kat Huid+Vacht Brok
23,29
Met prebiotica en krachtige kruiden
Ondersteunt bij huidproblemen en extreem verharen
Ondersteunt bij huidproblemen en extreem verharen
Met speciale kruiden en vezels
12,50
GRATIS maatbeker en deksel
1,5 kg HUID+VACHT kattenbrokken