Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €49,-
Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende dag in huis
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

De bewezen effectiviteit van HUID+VACHT

De bewezen effectiviteit van HUID+VACHT

2024

VITALstyle HUID+VACHT is een dieetvoeding speciaal ter ondersteuning van de huidfunctie bij huidaandoeningen en overmatige haaruitval. De voeding is verkrijgbaar in een variant voor honden en een variant voor katten. HUID+VACHT hondenbrokken is al jaren een onmisbare voeding voor honden met huid- en vachtproblemen, en niet voor niets! In dit blog vertellen we je alles over de bewezen effectiviteit van HUID+VACHT hondenbrokken.

Onderzoek met HUID+VACHT

In 2013 is er onafhankelijk onderzoek gedaan met HUID+VACHT hondenbrokken. Om de effectiviteit van deze hondenbrokken te testen, is een 12-weekse klinische studie uitgevoerd. In totaal zijn er 40 honden uitgekozen met verschillende leeftijden, rassen en geslacht op basis van de volgende criteria:

  • Volwassen hond met klachten die passen bij allergische huidproblemen (atopische dermatitis), met al belangrijkste kenmerk chronische jeuk met als gevolg slechte huid- en vachtconditie.
  • De honden mochten tijdens de studie niet behandeld worden met jeukremmende medicatie zoals Prednison. (Meer weten over Prednison bij honden)
  • De honden mochten geen aangetoonde voedselallergie hebben. (Meer weten over allergie en intolerantie)
  • De honden dienden regelmatig behandeld te worden met anti-vlooienmiddelen, om aanwezigheid van vlooien en de overgevoeligheid hiervan te kunnen uitsluiten.

De toestand van de aanvankelijke huid- en vachtklachten werd bij iedere hond gescoord door één dierenarts volgens het CADESI-02 protocol (Olivry et al. 2002). Na de 12-weekse voedingsperiode werd opnieuw door dezelfde dierenarts een score gegeven met behulp van deze wetenschappelijke methodiek.

Het resultaat

Uiteindelijk hebben 32 honden de studie juist afgerond. De redenen voor uitsluiting zijn bijvoorbeeld het tussentijds gebruik van jeukremmende middelen of ongemotiveerde hondeneigenaren. Goed om te weten is dat er geen enkele ongewilde bijwerkingen zijn waargenomen tijdens het onderzoek! Ook werd de voeding goed gegeten.

In de grafiek is het volgende af te lezen:

Op de x-as (onderaan) zijn de klinische klachten weergegeven.

De donkerrode staven geven de gemiddelde scores weer van het meetmoment vóórdat de honden HUID+VACHT gevoerd kregen. De roze staven geven de gemiddelde scores weer van het meetmoment na 12 weken HUID+VACHT te hebben gegeten.

Bij alle klinische scores wordt een (statistisch) significant verschil door HUID+VACHT waargenomen!

  • Alle 32 honden hadden last van roodheid van de huid. Bij 28 van de 32 honden verminderde dit.
  • 23 van de 32 honden hadden last van een verdikte huid (lichenificatie). Bij 18 van de 23 honden verminderde dit.
  • 28 van de 32 honden hadden last van krabplekken op de huid (excoriaties). Bij 26 van de 28 honden verminderde dit.
  • 29 van de 32 honden hadden last van kaalheid. Bij 26 van de 29 honden verminderde dit.
  • In totaal werd er een verbetering gezien bij 28 van de 32 honden. De andere 4 honden lieten helaas geen verbetering zien in deze korte periode.

HUID+VACHT bewezen effectief!

Kortom, HUID+VACHT hondenbrokken zijn bewezen smakelijk én effectief bij huid- en vachtproblemen! Ben je ook benieuwd of jouw hond baat heeft bij HUID+VACHT? Bestel een proefpakket bestaande uit de hondenbrokken en natvoer.

Olivry T, Rivierre C, Jackson HA et al. (2002) Cyclosporine decreases skin lesions and pruritus in dogs with atopic dermatitis: a blinded randomized prednisolone-controlled trial. Vet Derm; 13: 77–87.

0 reviews
Hond Huid+Vacht Brok
17,99
Ondersteunt bij huidproblemen en extreem verharen
Resultaat binnen 3 maanden
Ondersteunt bij huidproblemen en extreem verharen
Resultaat binnen 3 maanden
12,50
GRATIS maatbeker en deksel
1,5 kg HUID+VACHT hondenbrokken