Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €29,-
Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende dag in huis
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

Spieren en gewrichten

Ben je op zoek naar natuurlijke producten voor de spieren en gewrichten van je paard? Onze supplementen en verzorgingsproducten voor paarden zijn 100% natuurlijk en verrijkt met kruiden ter ondersteuning van de spieren en gewrichten!

Lees verder
Sluiten
12 resultaten
SpierKracht
46 reviews
SpierKracht
79,49
MagnesiumCitraat
25 reviews
MagnesiumCitraat
21,99
SouplesseSiroop
26 reviews
SouplesseSiroop
6,00
ElektrolytenMix
11 reviews
ElektrolytenMix
19,99
MuscleProtectMuscleProtect
13 reviews
MuscleProtect
39,95
SoepelGewricht
9 reviews
SoepelGewricht
53,99
MuscleProtect +MuscleProtect +
5 reviews
MuscleProtect +
11,95
SpierComfort
2 reviews
SpierComfort
23,99
CoolGel
9 reviews
CoolGel
19,99
BodyFit
0 reviews
BodyFit
20,99
DolorComfort
11 reviews
DolorComfort
45,49

Zowel voor mensen als voor paarden zijn gezonde, sterke spieren en soepele gewrichten onmisbaar om fijn te kunnen bewegen. Niet alleen tijdens intensieve trainingen moet de spierfunctie en gewrichtsbeweging tot het gewenste resultaat leiden, maar ook tijdens de dagelijkse lichaamsbeweging, voor jong én oud!

Belang van ondersteuning van de spieren en gewrichten van paarden

Voor wat voor een prestatie dan ook, of het nu een buitenritje is of een wedstrijd, vragen we veel van de spieren en gewrichten van onze paarden. Je merkt het vast zelf ook wanneer je een intensief ritje of training hebt gehad, je spieren zijn moe, je hebt de volgende dag(en) misschien wel spierpijn en je hebt de behoefte om warm te douchen of een verwarmende zalf op te smeren. Bij onze paarden werkt dit precies hetzelfde!

Om de spieren van je paard te ondersteunen tijdens een training en te helpen herstellen bij een blessure, is het belangrijk om de doorbloeding te stimuleren. Een sterke doorbloeding zorgt ervoor dat afvalstoffen worden afgevoerd, spieren sneller
herstellen door de zuurstofvoorziening en bewegen comfortabeler gaat.

Ook bij spierverzuring speelt de doorbloeding een grote rol. Wanneer spieren intensief belast worden, verbranden ze extra koolhydraten waarbij de afvalstof melkzuur vrijkomt. Het lichaam heeft voldoende zuurstof nodig, waar de doorbloeding
voor zorgt, om dit af te voeren. Bij te weinig zuurstof zal het melkzuur zich ophopen in de spieren, wat resulteert in een verminderde spierfunctie en een vervelend, branderig gevoel.

Zo is SpierComfort een verwarmende spierlotion voor vermoeide spieren. Het ondersteunt de doorbloeding en zorgt voor ontspannen en fitte spieren. Het houdt spieren soepel na een intensieve training en verzorgt gevoelige spieren na sportprestaties.

BodyFit ondersteunt ook de doorbloeding. Het helpt bij herstel na sportblessures en zorgt voor een optimale ondersteuning bij trainingen bij zowel ruiter als paard!

Voeding en supplementen voor de spieren en gewrichten

Een ander onmisbaar onderdeel bij het ondersteunen van de spieren en gewrichten van onze paarden is voeding. Mineralen zoals bijvoorbeeld magnesium en calcium zijn onmisbaar in het rantsoen. Calcium, de welbekende bouwsteen van botten, en
magnesium is nodig om te kunnen ontspannen na inspanning.

Bij het zweten verliezen paarden magnesium, wat de behoefte weer vergroot. Bij een tekort aan magnesium kan stress ontstaan door een verstoorde zenuwprikkeling, wat weer kan resulteren in gespannen spieren en gespannen gedrag.

MagnesiumCitraat is dé gezonde aanvulling van magnesium voor paarden. Het ondersteunt het behoud van een normale spierspanning  en het natuurlijke herstel van de spieren na inspanning.

Zweet je paard veel bij een training, bijvoorbeeld in de zomer? Dan is het belangrijk om de verloren lichaamszouten aan te vullen met ElektrolytenMix. Het zorgt voor een goede vochtbalans in het lichaam en ondersteunt na zware inspanning of training.

Om de spieren van je paard optimaal te ondersteunen voor, tijdens en na een training is SpierKracht een goede aanvulling op het rantsoen. SpierKracht bevat een unieke cocktail van antioxidanten, zoals vitamine C, vitamine E en de belangrijke bouwstof selenium bij het behouden van sterke en krachtige spieren. Het ondersteunt een sneller herstel na sportprestaties, beschermt lichaamscellen en ondersteunt de spieropbouw, spierkracht en het uithoudingsvermogen.

Dé basis van een soepel (sport)paard is SouplesseSiroop! Dankzij de toevoeging van o.a. MSM, hyaluronzuur en specifiek geselecteerde kruidenextracten zoals yucca en kurkuma wordt het behoud van een gezond en soepel bewegingsapparaat optimaal ondersteund. SouplesseSiroop is dé basis voor veerkrachtige gewrichten voor (sport)paarden.

Spieren en gewrichten van oudere paarden ondersteunen

Ook paarden die op leeftijd zijn en niet meer intensief gereden worden zullen baat hebben bij een ondersteuning van de gewrichten. Bij een verminderde aanmaak van kraakbeen en gewrichtsvloeistof zal bewegen onaangenaam worden en minder soepel gaan. Het bewegingsapparaat wil je daarom optimaal ondersteunen, zodat paarden op een comfortabele manier blijven bewegen.

Zo bevat SoepelGewricht o.a. het welbekende kruid Duivelsklauw, dat comfort geeft aan de gewrichten en bijdraagt aan een soepel bewegingsapparaat. 

DolorComfort geeft (langdurig) comfort wanneer dit nodig is, bijvoorbeeld bij oudere paarden of in herstelperiodes. Hierdoor blijft het welzijn van hoeven, spieren en gewrichten optimaal.

ADVIES NODIG?

VITALstyle is hét merk voor een fit en vitaal paard. Ben je op zoek naar natuurlijke supplementen, verzorgingsproducten of diergeneesmiddelen voor je paard? Dan ben je bij VITALstyle aan het juiste adres! Heb je advies nodig? Neem gerust contact op met de klantenservice van VITALstyle! We helpen je graag.