Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €49,-
Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende dag in huis
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

Natvoer in blik

Natvoer in blik

2023

Voer jij jouw hond of kat ook wel eens natvoer? Het is een onweerstaanbare verwennerij voor je viervoeter en het is ook nog eens een lekkere afwisseling met bijvoorbeeld de brokken. Er bestaan allerlei verschillende soorten natvoer: pouches (zakjes), kuipjes en blik. Weten waarom VITALstyle bewust kiest voor natvoer in blik? We vertellen je er alles over in dit blog!

Wat is natvoer voor honden en katten?

Natvoer voor honden of katten is vaak verpakt in zakjes (pouches), kuipjes of blik. De voeding bevat een hoger vochtgehalte dan droogvoeding zoals krokante of geperste brokken. Vaak ligt het vochtgehalte tussen de 70-80%. De structuur van natvoer kan variëren tussen o.a. paté, mousse, brokjes in gelei of brokjes in saus. Natvoer kan compleet zijn, en dus als volledige maaltijd te voeren, maar ook aanvullend. Heb je aanvullende natvoeding? Houd er dan rekening mee dat je hiernaast ook complete voeding voert om je dier wel van alle nodige voedingsstoffen te voorzien.

Waarom natvoer voor honden en katten?

Naast droge brokken of vers vlees (denk aan BARF of KVV), wordt natvoer veel gevoerd aan honden en katten. Uit onderzoek* blijkt dat zo’n 90% van de katteneigenaren ook natvoer aan hun kat voert! Hiervan voert 81% van de eigenaren dagelijks natvoer aan hun kat.

De voordelen van natvoer:

 • Super smakelijke voeding of als traktatie
 • Afwisseling
 • Voor extra vocht
 • Voor extra voedingsstoffen
 • Om mee te nemen op pad, zoals vakantie
 • Om supplementen of medicatie doorheen te mengen

Natvoer in blik, pouch of kuipje

Natvoer voor honden en katten vind je in verschillende verpakkingen. VITALstyle maakt een bewuste keuze om natvoer in blik te verpakken, en dus niet in pouches of aluminium kuipjes. We vertellen je graag waarom:

 • Natvoer in blik: Dit is de meest duurzame verpakking. Zowel voor het milieu als voor de kwaliteit van het natvoer. Omdat VITALstyle natvoer in blik uit 100% natuurlijke ingrediënten bestaat, wordt het productieproces op een specifieke manier gedaan. Na een kwaliteitscontrole van de verse, natuurlijke grondstoffen, worden deze snel verwerkt tot het uiteindelijke natvoer en ingeblikt. Pas daarna wordt het afgesloten blikje verhit. Zo wordt de hoge kwaliteit van de voedingsstoffen, vitaminen en mineralen behouden. Mogelijke bacteriën worden bij de verhitting gedood, zodat het vlees niet aangetast wordt.
  Blik is daarnaast heel goed te recyclen. Zo wordt jouw afvalblikje omgesmolten en bijvoorbeeld weer gebruikt voor nieuwe blikken, fietsen en of zelfs voor de bouw van bruggen!
 • Natvoer in pouches (zakjes): Katteneigenaren vinden pouches over het algemeen het fijnst in gebruik. De zakjes zijn gemakkelijk open te scheuren en het natvoer kun je eruit knijpen zonder vieze vingers of bestek te gebruiken. De meeste pouches zijn echter wel de meest milieu-onvriendelijke verpakking variant! Je kunt ze niet bij het plastic afval deponeren wegens de lagen plastic, aluminium en polypropyleen, dus ze komen bij het afval wat noodgedwongen verbrand moet worden. Wel zijn steeds meer fabrikanten zich bewust van dit probleem en worden er nieuwe verpakkingen ontwikkeld die wel goed recyclebaar zijn.
  Voedsel in een pouch kan niet worden verhit in de verpakking zoals bij blik. Dus er is een grotere kans van een lagere versheid.
 • Natvoer in aluminium kuipjes: Natvoer in aluminium kuipjes zijn ook een prima duurzame keuze. Aluminium is, mits bij de juiste afvalstroom binnengekomen, oneindig recyclebaar en dit type aluminium kan bijvoorbeeld weer gebruikt worden voor de maak van fietsen en auto-onderdelen.

*Consumentenonderzoek VITALstyle, 2023

Ondersteunt een geleidelijke groei
Draagt bij aan sterke botten en spieren
Ondersteunt de natuurlijke stoelgang en normale ontlasting
Bevat goed verteerbare ingrediënten
Bevat alles wat de kat nodig heeft
Vermindert de kans op haarballen
Draagt bij aan het behoud van een optimale gezondheid
Met Berkenblad als extra ondersteuning van de blaas, nieren en spijsvertering