Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €49,-
Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende dag in huis
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

HoningZalf, een wonderlijk product

HoningZalf, een wonderlijk product

2022

Je hebt er vast wel eens van gehoord, de zalf die voor elk plekje op de huid te gebruiken is. En niet alleen voor jezelf, maar ook voor honden, katten, paarden en andere diersoorten! Weten waarom jij dit altijd in je poets- of EHBO-kist moet hebben? In dit blog bespreken we de werking van HoningZalf uitgebreid.​

Honing in HoningZalf

De lage pH van honing speelt een belangrijke rol bij de natuurlijke werking van honing op de huid. Bij een ruwe en rode huid komen diverse enzymen vrij die inwerken op de suikers in de honing. Hierdoor ontstaat een reactie waarbij de omgeving zuurder wordt. Dit zuur is niet geschikt voor micro-organismen. Honing draagt daarom bij aan een goede microflora op de huid. Een échte honingzalf bevat propolis. Dit wordt door bijen geproduceerd en is de basis voor een stevig bijennest. Het wordt niet voor niets bijenlijm genoemd! Het zuivert en verzacht, beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf en ondersteunt het natuurlijk huidherstel.

Wist je dat...

HoningZalf van VITALstyle zeer geconcentreerde propolis bevat? Dit betekent dat het zeer rijk is aan polyfenolen. Dit zijn antioxidanten die in staat zijn om vrije radicalen op te ruimen, zodat ze geen schade kunnen aanbrengen.

Wat zit er in HoningZalf?

Naast propolis bevat HoningZalf van VITALstyle een gevarieerde en krachtige combinatie van andere ingrediënten uit de natuur. O.a. Hyaluronzuur, dexpanthenol en hoog-geconcentreerde aloë-gel zijn grondstoffen die een wetenschappelijk bewezen bijdrage leveren aan het natuurlijk herstellend vermogen van de huid. De samenstelling is gebaseerd op de synergie tussen de sterk geconcentreerde bestanddelen met een brede werking. Wij gebruiken niet alleen honing, maar ook andere producten van de honingbij, namelijk propolis en bijenwas. Samen met de andere bestanddelen leveren zij een belangrijke bijdrage aan het natuurlijk herstel van de huid. Deze bredere samenstelling, met 10 werkzame stoffen, vullen elkaar perfect aan voor een optimale ondersteuning van de huid.

  • Hamamelis: Ook bekend als de Toverhazelaar, een zeer bekende plant die wordt gebruikt ter ondersteuning van de aanmaak van nieuwe huidcellen en de kans op littekenweefsel verminderd.
  • Calendula: Ook bekend als de Goudsbloem, deze bloem haalt zijn kracht uit fytonutriënten. Het werkt verzorgend, ondersteunt huidherstel en de aanmaak van nieuwe huidcellen.
  • Kamille: Een bekende plant voor mens en dier, die de huid kalmeert en verzacht.
  • Bloemenhoning: Staat al duizenden jaren bekend om de zuiverende eigenschappen.
  • Dexpanthenol: Een zeer effectieve vochtinbrenger. Het voedt en beschermt de huid.
  • Bijenwas: De bekende vettige stof die door bijen wordt geproduceerd om wanden te maken in het nest. Bijenwas ligt als een beschermende pleister op de huid.
  • Hyaluronzuur: Een stof die van nature wel tot 1.000 keer zijn eigen gewicht in vocht kan dragen! Hierdoor is de stof vocht inbrengend en houdt het de huid elastisch.
  • Propolis: Een door de honingbij gemaakte stof, ook wel bijenlijm genoemd. Het zuivert de huid voor een goede huidflora.
  • Aloë Vera extract: Een veel gebruikte en zeer bekende plant ter verzorging en het verzachten van de huid.

HoningZalf is geschikt voor alle huidtypen (mens en dier) en is veilig in gebruik. Likt je hond of kat de HoningZalf van een plekje af? Geen paniek! Ook dit kan geen kwaad.

Musthaves voor de huid:

CalendulaSpray
12 reviews
CalendulaSpray
13,95
Ondersteunt natuurlijk herstel direct na aanbrengen
Brede werking bij een rode, schrale en gevoelige huid
DermaControl Lotion
13 reviews
DermaControl Lotion
41,95
Kalmeert en verzacht de huid
Ondersteunt een optimale haargroei
HoningZalf
30 reviews
HoningZalf
20,95
Brede werking bij ruwe plekken en een rode huid
Ondersteunt een goed herstel van de huid
CalendulaSpray Hond + Kat
Ondersteunt natuurlijk herstel direct na aanbrengen
Brede werking bij een rode, schrale en gevoelige huid