Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €49,-
Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende dag in huis
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

Favoriete spiersupplementen van paardenmasseur

Favoriete spiersupplementen van paardenmasseur

2022

Gediplomeerd paardensportmasseur Keesje de Hollander is eigenaresse van haar bedrijf Het Soepele Paard. ‘’We vragen allemaal sportieve prestaties van onze paarden.’’ is Keesje van mening. Door je paard en zijn spieren zowel van buitenaf (met bijvoorbeeld massages en verzorgingsproducten) als van binnenuit (met goede voeding en supplementen) te ondersteunen, kun je tot goede prestaties komen! Keesje vertelt je in dit blog meer over het gebruik van supplementen voor de spieren.

Supplementen voor de spieren van je paard

‘’Spieren hebben bepaalde voedingsstoffen nodig voor een goede spieropbouw. Veel haalt je paard uit zijn voer, maar soms is wat extra’s nodig. Moet je nou ieder paard maar zoveel mogelijk supplementen voeren? Nee, kijk goed naar jouw paard. Wat is zijn rantsoen, hoe zwaar werkt hij en vallen er misschien dingen aan je paard op die beter kunnen? In mijn werk als sportmasseur voor paarden denk ik graag met de eigenaren over het verbeteren van de spieren. Dit kan met het aanpassen van het werk of met bepaalde oefeningen, maar ook door het voer aan te passen en als het nodig is adviseer ik een supplement. Twee van de supplementen die ik belangrijk vind voor de spieren zijn SpierKracht en MagnesiumCitraat.’’

Mijn ervaring met SpierKracht

‘’Paarden hebben voldoende vitamine E en selenium nodig. Vitamine E ondersteunt de spieren en heeft een ondersteunende rol in het immuunsysteem en het zenuwstelsel. Een paard wat licht werk doet heeft al behoefte aan vitamine E, hoe hoger het paard in arbeid staat, hoe hoger die behoefte wordt. Helaas bevatten onze weides en hooi steeds minder vitamine E. Daarom kan het nodig zijn om een supplement bij te geven. Er zijn heel veel supplementen met vitamine E en selenium te vinden. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Het mooie en onderscheidende aan SpierKracht is dat het meer is dan alleen vitamine E en selenium. Het bevat natuurlijke vitamine E. Dat wordt veel beter door je paard opgenomen dan synthetische vitamine E.
De eiwitten, lysine en aminozuren in SpierKracht ondersteunen de spieropbouw van je paard. Daarnaast bevat SpierKracht probiotica die goed zijn voor de darmflora van je paard en verschillende anti-oxidanten die goed zijn voor de algehele gezondheid en spieren van je paard.

Ik merk het positieve effect aan mijn eigen 7 jarige grote reus van 1.80. Hij kon wel wat extra ondersteuning gebruiken. Hij wordt voller en herstelt goed van zijn steeds zwaardere trainingen. Daarbij heeft hij ook mooi mest gekregen. Kortom een zeer compleet supplement dat ik van harte kan aanraden.’’

Het belang van MagnesiumCitraat

‘’Paarden hebben iedere dag magnesium nodig. Het draagt bij aan de werking van het zenuwstelsel en aan goed functionerende spieren. Je paard kan voldoende binnen krijgen vanuit een goed uitgebalanceerd voerschema, maar regelmatig komt een paard toch tekort. Vooral sportpaarden hebben een grotere behoefte aan magnesium. Paarden die zweten verliezen naast zouten ook mineralen, waaronder magnesium.

Gespannen en nerveuze paarden hebben vaak gespannen spieren. MagnesiumCitraat is dan een fijne aanvulling op het rantsoen. Veel zenuwachtige of kramperige paarden hebben baat bij MagnesiumCitraat, omdat ze worden ondersteund in de spierspanning. Het kan dus erg belangrijk zijn voor een ontspannen paard! MagnesiumCitraat is een vorm van magnesium die heel goed opgenomen kan worden door de dunne darm en uiteraard vind je ook in dit supplement geen toegevoegde suikers of andere ongezonde toevoegingen!’’

Verzorg de spieren en pezen van je paard ook van buitenaf

Benieuwd hoe je de spieren en pezen van je paard ook zélf van buitenaf kunt ondersteunen door het gebruik van diverse lotions, balsems en gels? Lees het gastblog hier!

Het Soepele Paard

Meer informatie over een paardenmassage, workshop of online trainingen bij Keesje de Hollander van Het Soepele Paard? Bezoek de website of neem contact op met Keesje via het contactformulier!

Ondersteun de spieren van binnenuit met:

DolorComfort
10 reviews
DolorComfort
47,95
Optimale ondersteuning van hoeven, spieren en gewrichten
Ondersteunt in herstelperiodes
MagnesiumCitraat
27 reviews
MagnesiumCitraat
23,95
Aanvulling magnesium
Voor het behoud van een normale spierspanning
SpierKracht
53 reviews
SpierKracht
83,95
Rijk aan eiwit en antioxidanten
Voor meer spieropbouw
SouplesseSiroop
28 reviews
SouplesseSiroop
4,95
Voor het behoud van gezonde en soepele gewrichten, pezen en banden bij (sport)paarden
Voor het behoud van gezond kraakbeen