Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €49,-
Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende dag in huis
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

Colosan: uniek en onmisbaar bij koliek

Colosan: uniek en onmisbaar bij koliek

2023

Bijna iedere paardeneigenaar kent het, heeft het standaard op voorraad, maar wil het liever niet gebruiken: Colosan. Een diergeneesmiddel dat uniek is in zijn soort, namelijk 100% natuurlijk, vrij te verkrijgen en goedgekeurd om toe te passen bij koliek. In dit blog vertellen we je alles over Colosan en waarom dit onmisbaar is in je zadelkast!

Wanneer gebruik je Colosan?

Colosan is toepasbaar als hulpmiddel bij storingen in het maagdarmkanaal, zoals ophoping van gas in de darmen van paarden. Denk hierbij aan gasvorming door een disbalans van bacteriën in de darmen of door het eten van beschimmeld hooi. Ook bij verstopping en koliek is Colosan toe te passen. Colosan geeft direct verlichting en werkt krampstillend. Bij gasophoping werkt het gasafdrijvend door de sterk geconcentreerde, essentiële oliën. Zij remmen de groei van gistingsbacteriën en gistingschimmel af. Hierdoor stopt ongecontroleerde en gistende activiteit in de maag en darmen snel.

Zie je dat je paard symptomen van koliek vertoont? Of gevoelig is bij aanrakingen door een opgeblazen buik? Dan is het oraal toedienen van Colosan goed om snel en effectief verlichting te bieden! Doe dit om eerste hulp te bieden terwijl je wacht op de dierenarts.

Ken jij de symptomen van koliek bij paarden? Lees er alles over in ons blog ''Hoe voorkom, herken en behandel je koliek bij paarden?'' en doe de Koliek Check!

Waarom is Colosan een diergeneesmiddel?

Colosan is als enige in Nederland een officieel geregistreerd diergeneesmiddel, toepasbaar bij koliek. Een registratie als diergeneesmiddel krijgt een product niet zomaar. Hier gaan vele onderzoeken aan vooraf waarmee de effectiviteit, kwaliteit en veiligheid wordt bewezen. Colosan is daarom door wetenschappelijke experts onderzocht en als zeer effectief en veilig beoordeeld. Het wordt geproduceerd onder de zeer strenge productievoorschriften voor diergeneesmiddelen, wat je als paardeneigenaar de zekerheid en het vertrouwen geeft dat de geneeskrachtige werking van Colosan klopt! Iedere productiebatch moet immers gegarandeerd zijn.

Colosan is hiermee een uniek product in de markt.

Bewust handelen bij koliek

De indicaties waar Colosan een goedkeuring voor heeft, zijn serieuze aandoeningen. In geval van koliek moet je snel handelen met goede en betrouwbare middelen, waarbij de dierenarts ten allen tijde geraadpleegd moet worden. Wees je er daarom van bewust welke middelen je gebruikt wanneer je symptomen van koliek, verstopping of gasophoping bij je paard ziet.

Wil je jouw paard met koliek, verstopping of gasophoping direct verlichting geven terwijl je wacht op de dierenarts? Ga dan voor zekerheid, en kies Colosan.

 

Colosan is een hulpmiddel bij gasophoping in de darm en bij storingen in het maagdarmkanaal zoals verstopping, koliek en trommelzucht. Diergeneesmiddel REG NL 5633. KANALISATIE: VRIJ. DISTRIBUTEUR: ECOstyle Professional BV, Postbus 127, 8430 AC Oosterwolde. AANVULLENDE INFORMATIE: beschikbaar op aanvraag.

Colosan
0 reviews
Colosan
28,95
Bij koliek en gasophoping
Geeft direct verlichting