0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
  • Vanaf €50,- GRATIS verzending

Overgewicht

Heeft jouw kat overgewicht? Help je kat met OVERGEWICHT van VITALstyle (voorheen ECOstyle)

Overgewicht bij een kat lijkt onschuldig, maar kan grote gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Moet jouw kat wat kilo’s kwijt? Help je kat dan om succesvol af te vallen met  VITALstyle OVERGEWICHT: 100% natuurlijk kattenvoer dat afvallen stimuleert. Verkrijgbaar in een droge en natte variant én als verantwoorde traktatie voor tussendoor. Dit dieetvoer is geschikt voor ieder kattenras. Omdat een kat met overgewicht over het algemeen minder graag beweegt gaat de zwaarlijvigheid op den duur een negatieve rol spelen voor de gezondheid. De extra kilo’s hebben weerslag op de spieren en gewrichten die daardoor (over)belast raken. Hierdoor krijgt ook het uithoudingsvermogen van de kat het zwaar te verduren. Tijd om die extra kilo’s aan te pakken!   

Ter ondersteuning bij overgewicht:

Wanneer heeft een kat overgewicht? 

Een teveel aan calorieën veroorzaakt overgewicht bij katten. In dat geval worden de overtollige calorieën omgezet in vet. We spreken daadwerkelijk van ‘overgewicht’ wanneer het gewicht van een kat 20% boven het oorspronkelijke gewicht ligt. Een optimaal gewicht hangt overigens af van het ras, de leeftijd en het geslacht van de kat. Wil je weten of jouw kat overgewicht heeft? Meet dan aan de hand van de Body Condition Score  (BCS) of de lichaamsconditie van de kat gezond is.   

Welke risico’s loopt mijn kat met overgewicht?

Wanneer een kat erg zwaar is dan brengt dit de nodige risico’s voor de gezondheid met zich mee. Denk hierbij aan:  

  • Diabetes (suikerziekte)  
  • Problemen met urinewegen, zoals blaasontsteking  
  • Overbelasting en slijting van de gewrichten (artrose)  
  • Leververvetting  
  • Vervelende huidziekten  
  • Ademhalingsproblemen  
  • Slechte conditie, problemen met het afweersysteem  

Hoe help ik mijn kat van zijn overgewicht af?

Gewicht verliezen kan voor een kat én zijn baasje een frustrerend probleem zijn. Het is belangrijk om de kat niet te laten vasten of snel gewicht te laten verliezen.  Als de situatie het toelaat stap je direct over op aangepast kattenvoer. Onze OVERGEWICHT dieetvoeding voor de kat stimuleert het afvallen en geeft jouw kat een verzadigd gevoel. Het bevat een breed scala aan ingrediënten. Dat doen wij bewust. Hierdoor wordt namelijk de spijsvertering flink uitgedaagd wat zorgt voor een goede vertering. Ook Omega 3 + 6 en prebiotica spelen hierbij een positieve rol. 

Zit jouw kat na enkele maanden weer op het gewenste gewicht? Stap dan over op CARE: een extra ondersteunend kattenvoer voor een blijvende optimale gezondheid van jouw kat. Stimuleer je kat daarnaast om lekker actief bezig te zijn nu spieren en gewrichten niet meer worden belast door die overtollige kilo’s!  

Waarom VITALstyle?

Met elk product dat je van VITALstyle (voorheen ECOstyle) gebruikt, draag je bij aan de natuurlijke balans van jouw dier. Heb je vragen over overgewicht bij jouw kat? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!