0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren

Huidproblemen kat

3 resultaten

Een kat zonder huidproblemen of kale plekken? Kies 100% natuurlijk van VITALstyle

Heeft jouw kat last van kale plekken of verliest de kat plukken haar? VITALstyle helpt jou graag verder bij huidproblemen van de kat. Effectieve dieetvoeding met 100% natuurlijke ingrediënten. Ontdek hoe VITALstyle kan ondersteunen bij huidproblemen van jouw kat met een portie kracht uit de natuur. Kies voor VITALstyle HUID+VACHT kattenbrokken: een dieetvoer speciaal voor ondersteuning bij overmatige haaruitval en huidaandoeningen. Geschikt voor elk ras en beschikbaar in een droge en natte variant. Ook verkrijgbaar als verantwoorde snack voor tussen het knuffelen door!  

Wat zijn de symptomen van huidproblemen bij katten? 

Huidproblemen bij katten komen bij alle leeftijden en bij alle rassen voor. Veel voorkomende symptomen zijn: 
- kale plekken 
- kat verliest plukken haar 
- kale plekken met wondjes 
- kat die zich kaal likt 

Wat zijn oorzaken van huidproblemen bij katten? 

Er is altijd onderzoek nodig om de juiste oorzaak te achterhalen bij huidproblemen van de kat. Schakel daarom tijdig de dierenarts in om chronische problemen te voorkomen. De meeste huidproblemen, met als gevolg kale plekken, zijn goed te behandelen. 
Mogelijke oorzaken voor huidproblemen (kale plekken) bij katten zijn: 
- allergieën 
- parasieten (vlooien) 
- kale plekken door stress  
- aangeboren of hormonale ziektes 
- schimmelinfecties 
- onderliggende aandoeningen die voor kale plekken zorgen 

Heeft jouw kat last van jeuk en daardoor kale plekken? Lees ons blog Kat heeft jeuk en ontdek hoe VITALstyle kan ondersteunen bij kale plekken. 

Zijn huidproblemen schadelijk voor mijn kat? 

Meestal zijn de huidproblemen (vaak kale plekken) zelf niet schadelijk voor de kat, maar wel vervelend. En bij niet tijdige behandeling loop je de kans dat het probleem met, met kale plekken als gevolg, chronisch wordt. Het is daarom raadzaam om huidproblemen bij katten wel aan te pakken. Win advies in bij jouw dierenarts, zodat jouw kat de juiste behandeling krijgt. 

Hoe komt mijn kat van zijn/haar huidproblemen af? 

Zodra je de oorzaak weet van het huidprobleem bij de kat, kun je starten met de behandeling. Daarnaast kun je voor extra ondersteuning onze HUID+VACHT kattenbrokken aan je kat voeren. Dit is een volledige dieetvoeding ter ondersteuning en het behoud van een gezonde huid en glanzende vacht. Geschikt voor alle leeftijden en voor alle kattenrassen. HUID+ VACHT bevat effectieve kruiden zoals brandnetel, mariadistel, heermoes en Sint-Janskruid. Onderzoek met HUID+VACHT heeft uitgewezen dat 87% van de katten binnen 3 maanden opknapt. Dit kattenvoer is 100% natuurlijk en bevat geen geur-, kleur- en smaakstoffen. Wil je naast speciale voeding nog iets extra’s toevoegen gericht op de vacht van jouw viervoeter? Geef de kat dan aanvullend Derma-Actief: een supplement in poedervorm die natuurlijk herstel bij een verstoorde conditie van de huid en vacht ondersteunt.  Kennis maken met andere kattenvoer uit ons assortiment? Bestel eenvoudig en snel één van onze Proefpakketten.

VITALstyle ondersteunt bij huidproblemen kat  

Door te kiezen voor 100% natuurlijke ingrediënten voor jouw kattenvoer verklein je jouw footprint op de wereld. Aan een glanzende vacht voor jouw kat dragen wij graag ons steentje bij! HUID+VACHT kopen? Bestel eenvoudig en snel via VITALstyle.nl. Advies nodig? Of meer weten over onze filosofie? Neem gerust  contact met ons op. We helpen je graag verder!