0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren

Blaasgruis

2 resultaten

Blaasgruis bij jouw kat? Kies voor 100% natuurlijk BLAASGRUIS van VITALstyle

De blaas van poeslief is erg kwetsbaar. Problemen met de blaas komen dan ook geregeld voor bij katten. Blaasgruis is één van de grootste boosdoeners. Mocht jouw kat ermee te maken krijgen, kies dan tijdelijk voor BLAASGRUIS van VITALstyle. Verkrijgbaar in brokjes en als vers vlees in blik. Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor het ontstaan van blaasgruis: aanleg, gewicht en verkeerde voeding zijn daar een paar van. Onderneem actie wanneer je symptomen herkent van blaasgruis. Want de klachten die erdoor ontstaan zijn geen pretje en moeten daarom snel verholpen worden!  

Wat is blaasgruis bij een kat?  

Er is sprake van blaasgruis bij een overschot aan zouten in de urine van de kat. Er vormen zich kleine kristallen in de urinewegen die een pijnlijk gevoel geven bij het plassen. Normaal lossen deze zouten zich op in de urine en worden ze met de urine uitgescheiden. Maar bij een overschot aan zouten kan er simpelweg niet meer worden opgelost in de urine, want deze is al verzadigd. VITALstyle BLAASGRUIS is een dieetvoeding voor het oplossen van struviet. Het helpt ook struviet voorkomen, als je kat gevoelig voor is de ontwikkeling van blaasgruis.  

Welke symptomen duiden op blaasgruis bij mijn kat?  

Je weet bijna zeker dat jouw kat last heeft van blaasgruis wanneer je de volgende symptomen herkent bij je kat:   

  • De kat plast steeds kleine beetjes  
  • De kat plast vaker dan je bent gewend  
  • De kat wordt opeens onzindelijk  
  • De kat miauwt tijdens het plassen  

 
Wat kan ik doen wanneer mijn kat blaasgruis heeft?  

Simpel, maar heel belangrijk: zorg ervoor dat jouw kat voldoende drinkt. Weinig drinken verhoogt het risico op blaasgruis. Tip: zorg altijd voor een bakje vers drinkwater in huis. Verander ook (tijdelijk) van kattenvoer zodat de pH-waarde van de urine verlaagd wordt. VITALstyle BLAASGRUIS bevat een aangepast mineralengehalte ter ondersteuning van de nierfunctie, blaas en urinewegen zodat blaasgruisvorming wordt verkleind. In combinatie met de vitaminen en kruiden krijgt de weerstand van de kat ook nog eens een boost! Gebruik dit kattenvoer tijdelijk (maximaal 6 maanden) en alleen wanneer jouw kat last heeft van struviet. Ga hierna over op VITALstyle  CARE voor blijvende ondersteuning van de organen.  

Waarom VITALstyle?  

Bij VITALstyle denken we in natuurlijke oplossingen. Heeft jouw kat last van blaasgruis? Kies dan voor 100% natuurlijke ingrediënten voor een duurzame oplossing voor blaasgruis. Heb je hulp nodig bij het herkennen van blaasgruis? Neem gerust contact op. Wij helpen je graag verder!