0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
  • Vanaf €50,- GRATIS verzending

Actieve honden

Hondenvoer speciaal voor de actieve hond? Kies voor ACTIEF van VITALstyle (voorheen ECOstyle)

Misschien wel de wens van ieder baasje: een hond met een sportieve levensstijl. Vaak wordt daar de voeding niet op aangepast. Terwijl een hond met veel bewegingslust energie nodig heeft voor alle activiteiten! Dit haalt de hond onder meer uit zijn voeding. De nieuwe VITALstyle ACTIEF-brok bevat een hoog energiegehalte uit dierlijke eiwitten, vetten, zalm- en zonnebloemolie voor langdurige energie. Ook koolhydraten voor snel beschikbare energie worden toegevoegd in de brok. De brok is goed verteerbaar en antioxidanten uit een speciale meloensoort ondersteunen tegelijkertijd de spieren en gewrichten. Dus ook na intensieve inspanning een brok die goed aansluit op de behoefte van de hond.   

Ter ondersteuning bij actieve honden:

Welke honden hebben energierijke voeding nodig?  

De nieuwe ACTIEF-hondenvoeding van VITALstyle (voorheen ECOstyle) is ontwikkeld speciaal voor honden die naast hun normale dagelijkse beweging, ook nog op een andere manier extra actief zijn. Denk bijvoorbeeld aan schapen drijven, agility of canicross. Ook honden die te mager blijven of drachtige of zogende dieren kunnen profiteren van het extra hoge eiwit- en vetgehalte in deze brok. Het geeft precies die bouwstenen en energie die het dier op dat moment nodig heeft.  

Waarom moet ik mijn actieve hond energierijke voeding geven?  

Sporten is gezond voor een hond, dat is een feit. Maar (te veel) sporten kan een extra belasting vormen voor het lichaam. Dat komt door oxidatieve stress. Sporten betekent voor het hondenlichaam dat er extra zuurstof door spieren wordt omgezet in energie (verbranding). Daarbij komen stoffen vrij die in hoge concentraties niet goed zijn voor het lijf. Dit zijn zogenaamde vrije radicalen. Tijdens intensieve inspanning, dus bij een hoog zuurstofgebruik, is de vorming van vrije radicalen aanzienlijk groter dan in ruststand. Vrije radicalen zijn onder andere verantwoordelijk voor beschadigingen van eiwitten die in de spieren aanwezig zijn. Deze schade door vrije radicalen wordt ook wel aangeduid met het begrip ‘oxidatieve stress’.  Om toch gezond te blijven bij en na intensieve inspanning van de hond is het van belang dat deze vrije radicalen worden opgeruimd. Dit doen antioxidanten. Antioxidanten zijn in staat om vrije radicalen te neutraliseren. Daarmee worden ook de effecten van vrije radicalen op de (spier)cellen verminderd. Het ACTIEF-hondenvoer is rijk aan antioxidanten door het toevoegen van meloen. Onder andere hierdoor blijft de hond tijdens en na het sporten beschermd tegen de gevaren van oxidatieve stress.   

Hierom VITALstyle  

Het ontwikkelen van hondenvoer met uitsluitend natuurlijke ingrediënten zit in ons DNA. Ben jij op zoek naar energierijke voeding voor jouw actieve hond? Ontdek de 100% natuurlijke hondenvoeding van VITALstyle (voorheen ECOstyle). 

New media