Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €29,-
Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende dag in huis
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

Stofwisseling

Ben je op zoek naar natuurlijke producten voor de stofwisseling van je paard? Onze supplementen en verzorgingsproducten voor paarden zijn 100% natuurlijk en verrijkt met kruiden ter ondersteuning van de stofwisseling!

Lees verder
Sluiten
4 resultaten
SuikerBalans
45 reviews
SuikerBalans
43,99
DetoxMix
9 reviews
DetoxMix
35,99

De stofwisseling is een breed, maar belangrijk onderdeel van een paard. Onder stofwisseling verstaan we bijvoorbeeld het proces waarin bepaalde stoffen in het lichaam worden omgezet in andere stoffen. Dit proces is altijd gaande, maar kan soms wel een extra duwtje in de rug gebruiken voor een optimale ondersteuning.

Algehele stofwisseling van paarden

De stofwisseling van een paard is belangrijk voor meerdere processen in het lichaam. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat afvalstoffen zo veel mogelijk worden afgebroken en uitgescheiden om ophopingen en eventuele problemen te voorkomen. Medicatie, antibiotica, pijnstilling en ontworming zijn verschillende voorbeelden van producten die veel afvalstoffen achterlaten in het lichaam.

Maar ook de seizoenswisselingen kunnen hiervoor zorgen! Het voor- en najaar zijn dé momenten waarop paarden vele veranderingen ondergaan. Niet alleen door de verharing, maar ook de verandering van daglengte, de temperatuur en de veranderende voeding van je paard. Dit heeft effect op de stofwisseling van je paard. Dit zijn intensieve periodes voor de lever en nieren. De afvalstoffen die in het lichaam ontstaan, moeten worden afgebroken door de lever en afgevoerd door de nieren. DetoxMix is een krachtige kuur met kruiden dat de afbraak en afvoer van (opgehoopte) afvalstoffen en de stofwisseling van ieder paard ondersteunt!   

OerBalans is een vitaminen- en mineralenbalancer met een brede variatie aan krachtige kruiden. Deze kruiden ondersteunen dagelijks de stofwisseling, naast de spijsvertering en de weerstand van je paard.

De suiker- en vetstofwisseling van paarden

Ondertussen weten we dat te veel suiker en zetmeel voor paarden niet goed is. Paarden kunnen dit niet altijd even goed verwerken en kunnen hier last van krijgen. Vooral sobere paardenrassen zoals Tinkers, Haflingers, Friezen, IJslanders, Trekpaarden en ook Spaanse paarden zoals de PRE zijn hier extra gevoelig voor. Voor deze paarden is het dus heel belangrijk dat het rantsoen een laag suiker- en zetmeelgehalte bevat. Deze sobere rassen moeten zo sober mogelijk gevoerd worden.

Kan jouw paard of pony extra ondersteuning gebruiken bij wisselende suikergehalten (fructaangehalten) in het gras of in het ruwvoer? Dan is SuikerBalans een supplement die hierbij kan helpen! SuikerBalans draagt bij aan het behoud van een gezonde bloedsuikerspiegel en helpt op een gezond gewicht te blijven.

De brede kracht van brandnetel voor paarden

Brandnetel is rijk aan antioxidanten en heeft een brede ondersteuning op stofwisselingsorganen zoals de lever en alvleesklier. Het ondersteunt de nierfunctie zodat afvalstoffen goed worden uitgescheiden. Ook draagt het bij aan het behoud van een gezonde bloedsuikerspiegel.

Producten die brandnetel bevatten zijn bijvoorbeeld DetoxMix, SuikerBalans en OerBalans.

ADVIES NODIG?

VITALstyle is hét merk voor een fit en vitaal paard. Ben je op zoek naar natuurlijke supplementen, verzorgingsproducten of diergeneesmiddelen voor je paard? Dan ben je bij VITALstyle aan het juiste adres! Heb je advies nodig? Neem gerust contact op met de klantenservice van VITALstyle! We helpen je graag.