Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €49,-
Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende dag in huis
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

Luchtwegen

Ben je op zoek naar natuurlijke producten voor de luchtwegen van je paard? Onze supplementen voor paarden zijn 100% natuurlijk en verrijkt met kruiden ter ondersteuning van de luchtwegen!

Lees verder
Sluiten
3 resultaten
LuchtwegSupport
27 reviews
LuchtwegSupport
28,95
LongVitaal
23 reviews
LongVitaal
36,95
Healthies met Tijm
7 reviews
Healthies met Tijm
6,95

De luchtwegen van paarden zijn erg belangrijk. Zowel om optimale prestaties te kunnen leveren, als om zich fit en vitaal te voelen. Wanneer de luchtwegen van je paard niet goed kunnen werken, heeft dit ook effect op de conditie en weerstand van je paard. 

De luchtwegen van paarden

De luchtwegen van paarden bestaan uit de voorste- en achterste luchtwegen. De neusgangen en de luchtpijp zijn onderdeel van de voorste luchtwegen. De achterste luchtwegen bestaan uit de bronchiën, bronchiolen en longblaasjes. Bij het inademen stroomt de lucht vol zuurstof naar binnen via de neus. Via de luchtpijp belandt dit in de longen. Het komt via de bronchiën in de longblaasjes terecht. Hier vindt de zuurstofuitwisseling met het bloed plaats. Vanuit het bloed wordt hier koolstofdioxide afgegeven aan de longen, zodat er lucht met koolstofdioxide wordt uitgeademd. Op alle plekken in de luchtwegen zitten trilharen en kliercellen die slijm produceren. Deze zorgen dat stof en andere kleine deeltjes geen kans hebben, waardoor de longen schoon blijven. Ze komen in het slijm terecht, waarna de trilharen dit vervuilde slijm weer uit
het lichaam verwijderen.

Supplementen voor de luchtwegen van je paard

Vrij kunnen ademen door gezonde luchtwegen is een belangrijke basis voor een gezond paard. Je kunt je voorstellen dat geïrriteerde luchtwegen niet prettig ademen en een kriebel in de keel kan veroorzaken. Daarnaast zorgt een verminderde longinhoud of beperkte ademhaling voor een mindere opname van zuurstof, wat direct invloed heeft op de weerstand, conditie, spierkracht en prestatievermogen van je paard. Vaak worden geïrriteerde luchtwegen veroorzaakt door stofdeeltjes of seizoensgebonden weersomstandigheden die lastig afgevoerd kunnen worden. Het slijmvlies geeft een overreactie en produceert extra slijm. Om dit te voorkomen is het belangrijk de luchtwegen schoon te houden door deze te ondersteunen en te verzachten. LuchtwegSupport is een verzachtende siroop voor de luchtwegen dat ook de weerstand ondersteunt. Een paard met een verminderde algehele weerstand kan namelijk vatbaarder zijn. Verschillende omgevingsfactoren kunnen een rol spelen bij de conditie van de luchtwegen. Een goede weerstand is dus de basis voor gezonde luchtwegen!

LongVitaal ondersteunt de luchtwegen, met name bij seizoensgebonden weeromstandigheden zoals wind, stof, stuifmeel en zonlicht. Het laat paarden vrijer ademen en ondersteunt bij een kriebel in de keel door de krachtige kruidencombinatie met o.a. Fenegriek en Zoethoutwortel.

ADVIES NODIG?

VITALstyle is hét merk voor een fit en vitaal paard. Ben je op zoek naar natuurlijke supplementen, verzorgingsproducten of diergeneesmiddelen voor je paard? Dan ben je bij VITALstyle aan het juiste adres! Heb je advies nodig? Neem gerust contact op met de klantenservice van VITALstyle! We helpen je graag.