Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €49,-
Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende dag in huis
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

Stress bij je paard onder controle

Stress bij je paard onder controle

2023

Je hebt het vast wel eens ervaren bij een jong, onervaren of gevoelig paard: stress en spanning. Gevoelens van stress, spanning of angst bij paarden zijn natuurlijk helemaal niet gek, het zijn immers vluchtdieren! Maar wanneer het in bepaalde situaties erg hoog oploopt, kan het heel fijn zijn om je paard hier extra ondersteuning bij te bieden. Dat maakt het voor je paard en voor jezelf een stuk fijner, leuker en veiliger! In dit blog vertellen we je alles over waarom VITALstyle StressControl kan helpen om de stress in controle te houden.

Stress bij paarden

Paarden zijn gevoelige dieren en kunnen gemakkelijk gestresst raken door verschillende situaties, omgevingen of gebeurtenissen. Stress is een staat van spanning, ongemak of onrust die paarden hebben als reactie op lichamelijk ongemakken of externe situaties zoals wedstrijden, verhuizingen of veranderingen in de omgeving. Een paard kan ook stress ervaren bij veranderingen in de kudde of op ander terrein. Paarden zijn naast vluchtdieren ook gewoontedieren en kunnen daardoor heftig reageren op (plotselinge) veranderingen. Wanneer een paard voor een langere tijd stress ervaart, kan dit gevolgen hebben voor het algehele welzijn. Het is daarom belangrijk om je paard hierbij te ondersteunen!

Hoe herken je stress en spanning bij paarden?

De meeste paardeneigenaren en -liefhebbers herkennen het direct wanneer hun paard stress en spanning ervaart. We sommen een aantal kenmerken voor je op:

 • De ogen staan strak, er is oogwit te zien
 • Je paard maakt zich groot en sterk
 • De ademhaling is onrustig, de neusgaten zijn verwijd
 • De hartslag versneld
 • Je paard kijkt onrustig om zich heen en toont nerveus gedrag
 • Overmatig zweten
 • Het paard wilt niet eten of drinken
 • Het paard begint overmatig te schrapen met zijn benen

Waarom je paard ondersteunen bij stress?

Je hebt het vast zelf ook wel eens, stress. Het kan een nuttig gevoel zijn, maar vaak is het juist erg onprettig. Je wordt er onrustig en gespannen van, waarbij je je focus en concentratie verliest. Bij langdurige stress komt ook het algehele welzijn om de hoek kijken. Het kan verschillende gevolgen hebben voor de gezondheid. Om deze reden is het heel belangrijk om de stress onder controle te houden.

Hoe kun je je paard ondersteunen bij stress?

 1. Allereerst is het belangrijk om te achterhalen wat de oorzaak is van je gespannen paard. Gaat het om een plotselinge verandering? Of alleen op transport of vreemd terrein? Of wellicht is je paard een maatje verloren? Wanneer je weet wat de stress veroorzaakt, kun je hier gericht bij helpen.
 2. Ervaring opdoen! Probeer met geduld en vertrouwen je paard te laten wennen aan de spannende situaties. Probeer er een leuke en fijne ervaring van te maken, zodat het ook leuker wordt voor je paard!
 3. Ondersteun met supplementen die je paard kunnen helpen te blijven focussen, zonder dat ze er duf en sloom van worden. Dit kan helpen om de spanning sneller af te laten vloeien en de ervaring leuker te maken! StressControl is hier een voorbeeld van.

Wat doet StressControl?

VITALstyle StressControl is een 100% natuurlijk (en dopingvrij) supplement dat speciaal is ontwikkeld voor stressgevoelige paarden. Het bevat een brede samenstelling van natuurlijke ontspannende ingrediënten die elkaar versterken, zodat spanning beter afgevloeid kan worden en een goede concentratie en (leer)prestaties behouden kan worden. Het draagt bij aan de mentale balans en innerlijke rust, zonder dat het invloed heeft op alertheid van paarden. Omdat StressControl dopingvrij is kan je dit met een gerust hart geven wanneer je bijvoorbeeld op wedstrijd gaat!

Onverwachte stressvolle situatie?​

Geef StressControl + de avond vooraf en/of ca. 3 uur van tevoren aan je paard! Deze zeer geconcentreerde pasta zorgt voor een snelle opname van de ingrediënten, waardoor je je paard snel kunt ondersteunen.

StressControl
9 reviews
StressControl
47,95
Voor een goede concentratie
Voor meer innerlijke rust
StressControl +
4 reviews
StressControl +
11,95
Voor een goede concentratie
Voor meer innerlijke rust