Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €49,-
Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende dag in huis
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

Meer spierkracht voor jouw paard

Meer spierkracht voor jouw paard

2019 - Laatst geupdated: 2023

Wij als paardeneigenaren vragen eigenlijk best veel van onze paarden als we kijken naar trainingen. Op welk niveau je ook rijdt, we verwachten topprestaties van onze paarden! Hierbij spelen de spieren en de conditie van onze paarden natuurlijk een hele grote rol. Hoe je dit optimaal kunt ondersteunen, lees je in dit blog over SpierKracht!

Wat gebeurd er met de spieren bij (zware) trainingen?

Bij (zware) inspanning, zoals een training, buitenrit, wedstrijd of grondwerk, komen vrije radicalen vrij in de spieren en andere weefsels. Deze stoffen zijn in hoge concentraties niet goed voor het lichaam en beschadigen de cellen van o.a. spieren en gewrichten. Antioxidanten zijn stoffen die in staat zijn om deze vrije radicalen op te ruimen. Zo beschermen ze de gezonde cellen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen!

Sporten betekent voor het lichaam dat extra zuurstof door spieren wordt omgezet in energie (verbranding). Daarbij komen echter ook stoffen vrij die in hoge concentraties niet goed zijn voor het lichaam, zogenaamde vrije radicalen. Tijdens intensieve inspanning, dus bij een hoog zuurstofgebruik, is de vorming van vrije radicalen aanzienlijk groter dan in rust. Vrije radicalen zijn o.a. verantwoordelijk voor beschadigingen van eiwitten die in de spier aanwezig zijn.

Oxidatieve stress

Deze schade door vrije radicalen wordt ook wel ‘oxidatieve stress’ genoemd. Om jouw topsporter, je paard dus, fit en vitaal te houden bij het sporten is het van belang dat deze vrije radicalen worden opgeruimd. Dit kun je ondersteunen met antioxidanten. Daarmee worden ook de effecten van vrije radicalen op de (spier)cellen verminderd en blijven cellen en weefsel gezond.

Optimale spieropbouw en uithoudingsvermogen

SpierKracht bevat een uitgebalanceerde formule van natuurlijke ingrediënten. Het is rijk aan essentiële aminozuren die onmisbaar zijn voor een natuurlijke groei van spierweefsel. De mix van antioxidnten met vitamine E, selenium en een bijzondere meloensoort ondersteunen de spieren tijdens de (dagelijkse) training. De probiotica in SpierKracht zorgt ook nog eens voor een optimale benutting van de voedingstoffen.

TIP:

Begin je met het opleiden van een jong paard? Ondersteun de spieropbouw met SpierKracht! Voor jonge paarden is een training al snel intensief en wordt hierbij veel gevraagd van de (nog niet helemaal ontwikkelde) spieren. Extra belangrijk om je jonge paard hier dus bij te helpen!

Bijzondere meloensoort

De krachtige meloen in SpierKracht is van nature extra rijk aan antioxidanten, met name superoxide-dismutase (SOD). SOD is een belangrijk enzym dat betrokken is bij de verdediging van (spier)cellen die zijn blootgesteld aan oxidatieve stress (vrije radicalen). Hierdoor helpt SpierKracht bij sneller herstel na trainingen en het behoud van
een fit paard.

Wanneer SpierKracht?

  • Voor paarden die intensief worden getraind om maximale prestaties te bereiken
  • Ter ondersteuning in intensieve periodes in alle disciplines, b.v. tijdens een wedstrijdperiode
  • Bij de opbouw van training van (jonge) paarden en na sportblessures

“Beter herstel, mooiere spieren en duidelijk meer kracht”

Dressuuramazone Laura Zwart is super enthousiast over SpierKracht. “Jackson is een grote ruin van zes jaar oud die nog sterker moet worden. Ook wil ik de spieren graag goed ondersteunen na een (zware) training. Sinds hij SpierKracht krijgt begint hij soepel aan de training, komt hij mooier in de spieren en heeft hij duidelijk meer kracht. Ik heb echt het gevoel dat het bijdraagt om onze prestaties te verbeteren. Omdat mijn paard sterker wordt is het elke keer een plezier om met elkaar te werken! Ik hoop samen met mijn paard Jackson het hoogste haalbare te halen. SpierKracht is daarbij precies wat hij nodig heeft!”

SpierKracht
51 reviews
SpierKracht
83,95
Rijk aan eiwit en antioxidanten
Voor meer spieropbouw