Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €49,-
Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende dag in huis
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

Positieve invloed op het immuunsysteem

Positieve invloed op het immuunsysteem

2020 - Laatst geupdated: 2023

Heb je wel eens het idee gehad dat je paard een dipje had? Bijvoorbeeld in het najaar, na medicatie of na een stressvolle periode? Het kan best zijn dat je paard dan een verminderde weerstand had en niet zo lekker in zijn vel zat. In dit blog vertellen we je alles over dé opkikker voor de weerstand van paarden!

Weerstand: immuunsysteem & verdedigingssysteem

De weerstand van een paard wordt bepaald door het immuunsysteem, het verdedigingssysteem van het lichaam. Het immuunsysteem beschermt het lichaam tegen virussen, bacteriën en parasieten. Voor een fit en gezond paard is een goede weerstand en een sterk immuunsysteem dus erg belangrijk! Precies hetzelfde als bij mensen. Hiervoor is het van belang om niet alleen je paard goed in de gaten te houden en in te spelen op veranderingen in gedrag, gezondheid en uiterlijk, maar ook het gehele (voer)management na te gaan. Voeding en de manier van het houden van je paard speelt namelijk een grote rol voor de weerstand en het immuunsysteem.

Mindere weerstand in het najaar

In de koudere maanden is dit extra belangrijk. In het najaar kunnen niet alleen wij als mensen, maar ook paarden een weerstandsdip krijgen. De overgang naar het natte en koude najaar kan een paard vatbaarder maken. Minder energie, moeite met het aanmaken of juist verliezen van de vacht, een doffe vacht, gevoelige luchtwegen of juist een snotneus zijn signalen van een verminderde weerstand. Vooral oudere paarden hebben in het najaar vaak moeite met hun weerstand en kunnen dan wel een extra steuntje in de rug gebruiken. Zit de 'R' in de maand? Dan is het zeker geen overbodige luxe om ImmunoBoost bij te voeren als extra ondersteuning! 

Krachtige opkikker voor het immuunsysteem

ImmunoBoost is dé ondersteuning voor paarden die een duwtje in de rug kunnen gebruiken. Het geeft een krachtige opkikker voor het immuunsysteem. Onmisbaar wanneer de weerstand van je paard niet optimaal is, bijvoorbeeld na ziekte. ImmunoBoost bevat o.a. vitamine C uit druivenextract en Echinacea voor een goede weerstand. Zo krijgt het immuunsysteem van je paard een krachtige opkikker! 

“Eindelijk vlot uit zijn wintervacht”

Henk is de 29 jarige Welsh van Laurie die moeite heeft met het aanmaken én verliezen van zijn wintervacht. “Hij wordt daarnaast ook futloos en krijgt jeuk. Hoe ouder een paard wordt hoe slechter de weerstand vaak wordt. Ik vind ImmunoBoost zelf erg lekker ruiken en Henk vindt het heerlijk. Henk zat midden in de aanmaak van zijn wintervacht toen hij ImmunoBoost kreeg. Ik heb gemerkt dat zijn wintervacht mooier aan het doorkomen is en hij ook geen last heeft van jeuk tijdens deze aanmaak, wat hij normaal wel heeft. Erg tevreden mee!’’

Tip van VITALstyle

Heeft je paard moeite met veranderingen van het seizoen, bijvoorbeeld bij het verharen? Geef dan voor een vlotte verharing en goede weerstand ImmunoBoost, om het risico op een dip te voorkomen!

“Letterlijk beter in zijn vel!”

De jonge Spaanse ruin van Jorna Roelen had een lage weerstand. “Daardoor ben ik met ImmunoBoost begonnen. Door de verhuizing en een stalbrand zat hij helaas niet goed in zijn vel. Met ImmunoBoost glanst zijn vacht en ogen zijn ogen schoon. Hij is halfblind, waardoor zijn ogen altijd een dingetje blijven, maar nu zagen ze er erg goed uit. Je doet ook erg lang met dit product, ik heb het ruim anderhalve maand kunnen voeren.”

ImmunoBoost
24 reviews
ImmunoBoost
34,95
Ondersteunt de afweer van het lichaam
Een duwtje in de rug bij het verharen, bijvoorbeeld bij oudere paarden