0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren

Hondenvoeding

Dat kan heel goed het geval zijn. De spijsverteringsorganen zijn hard aan het werk om de voeding om te zetten, een proces waarbij water onmisbaar is. De voeding bevat geen toegevoegde zouten, wel kunnen bepaalde kruiden zorgen voor wat extra dorst. Altijd vers drinkwater in de bak is belangrijk!

Dat kan inderdaad het geval zijn. Door de extra ruwe celstof ontstaat er een prima maagvulling, waarna de spijsverteringsorganen ervoor zorgen dat de voedselbrok op de juiste wijze door het darmkanaal gaat. Er ontstaat een actieve vertering, de voedingsstoffen worden eruit gehaald. Voor een goede spijsvertering zijn de granen en ruwe vezels van groot belang. Onze hondenvoeding kan vergeleken worden met de volkoren boterham in plaats van de witte boterham. Liever juist wat meer poep dan te streven naar een vermindering; een goede spijsvertering is een goed teken! De stelling dat “Hoe minder poep hoe beter de vertering heeft plaatsgevonden”, vinden wij dan ook niet correct. Meer informatie over de spijsvertering van de hond.

Dat is in eerste instantie heel goed mogelijk, vooral bij de wat actievere dieren. De hele spijsvertering wordt geactiveerd, waardoor er iets eerder een hongergevoel kan ontstaan. In dat geval kan er gewoon wat meer voer aan de hond worden gegeven, de hond zal er echt niet dik van worden!

Het eten van poep en een bepaalde voeding heeft geen verband. Teefjes eten de poep van hun pups, totdat zij vast voedsel gaan eten. De pups zien dit van hun moeder af en nemen het gedrag over. Soms gaat dit proces nog veel langer door. Veel honden vinden het “gewoon lekker”. Dit afleren valt niet mee. Vaak is er al een hap genomen voordat je het door hebt. Boos worden helpt vaak niet echt. De hond kort aanlijnen en op tijd corrigeren en daarna belonen geeft meestal het beste resultaat. Het traject zal niet eenvoudig zijn. Het soort voer heeft er echter niets mee te maken.

ADULT is voor gezonde honden van jong tot oud. Deze voeding houdt de hond een levenlang gezond en vitaal. Onze speciale hondenvoeding is bedoeld voor honden met gezondheidsproblemen. VITALstyle (voorheen ECOstyle) kent de volgende “speciale hondenvoeding”:

Vanaf het moment van productie is de VITALstyle (voorheen ECOstyle) hondenvoeding in ieder geval 18 maanden, dus 1,5 jaar, houdbaar. De kruiden en de toegevoegde vitamine E zorgen voor een natuurlijke conservering. In onze hondenvoeding zit geen kunstmatige conserveringsmiddelen en geen kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen, dus 100% natuurlijk!

Dit is een hele bewuste keuze vanuit de filosofie van VITALstyle (voorheen ECOstyle). Deze filosofie gaat uit van het feit, dat alle hondenrassen afstammen van de wolf. De spijsvertering van bijvoorbeeld een kleine hond is niet anders dan bij een grotere hond. Uiteraard zijn er verschillen in de hoeveelheid van het benodigde voer, maar de werking van de organen en de spijsvertering is gelijk! Wel zijn bijvoorbeeld bepaalde rassen wat gevoeliger voor huid- en vachtproblemen of spier- en gewrichtsproblemen. Wij bieden hiervoor een speciale voeding voor honden aan, die meer aandacht vragen vanwege specifieke problemen. Bijvoorbeeld HUID+VACHT hier worden kruiden aan toegevoegd die het zelfgenezingsproces in gang zetten. Ditzelfde geldt voor SPIEREN+GEWRICHTEN en MAAG+DARM. Ook de oudere hond heeft vaak een wat trager werkende spijsvertering en minder goed functionerende lever en nieren, daarvoor hebben wij SENIOR. Speciaal op de oudere hond afgestemde voeding ondersteunt de spijsvertering en de organen. Ook het lagere vetgehalte van de SENIOR hondenvoeding draagt bij tot het totale welzijn van de oudere hond.

Ja, de hond moet flink kauwen op de knapperige brokjes, dit heeft een gunstige invloed tegen de vorming van tandsteen. Daarbij kan je je hond ook onbehandelde kauwbotten/kauwstaven geven voor een mooi gezond gebit!

VITALstyle (voorheen ECOstyle) kiest er juist voor om alle organen en functies te activeren in plaats van bepaalde functies te ontzien. Een goed en gezond werkende spijsvertering is onmisbaar voor een goede gezondheid van de hond met name op de langere termijn. Elk orgaan dient een belangrijke bijdrage te leveren. Een actieve werking van het hele systeem lost problemen op en houdt het dier gezond. De voeding voor jouw hond dient daarom juist heel gevarieerd van samenstelling te zijn om de spijsvertering maximaal te stimuleren. Daardoor produceert jouw hond veel enzymen en verloopt de spijsvertering goed. Eenzijdig samengestelde voeding geeft een verlies van de aanmaak van allerlei enzymen door de hond zelf. Gevolg: de vertering verloopt steeds slechter.

Nee, er wordt geen gebruik gemaakt van dierproeven bij de ontwikkeling van de VITALstyle (voorheen ECOstyle) dierenvoeding. Ook in de toekomst zal dit niet gebeuren. De enige wijze waarop VITALstyle de voeding “test” is door middel van zogenaamde “smaaktesten”. Hierbij wordt in de natuurlijke omgeving van het dier de voeding aangeboden en gekeken of het dier de voeding goed accepteert en lekker vindt. Het is natuurlijk wel van groot belang om een voeding te maken die smakelijk bevonden wordt!

Nee, onze hondenvoeding is bewust niet hypoallergeen. Hondenvoeding kan bestanddelen bevatten waarvoor een hond allergisch is, maar de kans is echter vaak groter dat er sprake is van een voedselintolerantie in plaats van voedselallergie. Een allergie bouwt zich namelijk langzaam op, het ontstaat niet van “vandaag op morgen”. Uit ervaringsgegevens blijkt dat in veel gevallen honden, die een voedselintollerantie hebben, goed op onze hondenvoeding reageren. Mede door de brede variatie aan verschillende ingrediënten, waardoor de darmen weer positief gestimuleerd worden en op natuurlijk wijze de afvalstoffen weer afvoert. Wij adviseren om onze hondenvoeding voorzichtig uit te proberen en te kijken hoe de hond reageert. Het advies is om langzaam te beginnen met het voeren van onze brok, daarna over gaan op alleen ons voer en dat minimaal 3 maanden volhouden. Het kan namelijk zo zijn dat in het begin de klachten licht verergeren wat kan duiden op het herstel van de darmflora of beter gezegd de darmflora komt weer in balans. Ook in het geval van een allergie is het belangrijk om de weerstand van jouw huisdier te vergroten. Het geven van goede voeding met een scala aan diverse ingrediënten van hoge kwaliteit is daarbij erg belangrijk. Indien er sprake is van een echte allergie, dienen de stoffen waarop de hond reageert vermeden te worden. De bestanddelen en ingrediënten staan op de verpakking van onze producten vermeld.

Hondenvoeding van VITALstyle (voorheen ECOstyle) bevat alleen natuurlijke ingrediënten, waaronder vlees, groenten en kruiden. Er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmatige conserverings-middelen, geur-, kleur- en smaakstoffen. Conservering gebeurt door het toevoegen van de kruiden en vitamine E.

De kruiden die in onze hondenvoeding zijn verwerkt zijn biologisch geteeld; het vlees is echter niet van biologische oorsprong. Voor VITALstyle (voorheen ECOstyle) hondenvoeding wordt een hoge kwaliteit vlees gebruikt; zoals deze ook geschikt is voor menselijk gebruik. Het aanbod biologisch vlees is nog steeds niet erg groot; dit beperkte aanbod wordt eigenlijk 100% gebruikt voor menselijke consumptie. Binnen de vereiste kwaliteit van VITALstyle hondenvoeding is het geen optie om biologisch vlees van mindere kwaliteit vlees of slachtafval te gebruiken. Hierdoor valt de keuze op niet-biologisch vlees. De gewenste hoge kwaliteit en de strenge controles daarop, is voor de VITALstyle producten van doorslaggevend belang.

STAAT JE VRAAG ER NIET TUSSEN?
Aanhef*
Naam*
E-mail*
Onderwerp*
Bericht*
* Deze velden zijn verplicht
Beschermt door reCAPTCHA en Google privacybeleid en voorwaarden van toepassing.